Læsetid: 4 min.

En uforståelig fejl til 6,2 milliarder skattekroner

Selv om skatteeksperter er dybt forundrede over, at SKAT ikke har opdaget omfattende bedrageri med tilbagebetaling af udbytteskat, vil direktøren i SKAT afvente intern undersøgelse, før han drager konklusioner
Jesper Rønnow understreger, at rapporten fra den interne revision skal undersøge, om SKAT i tilstrækkelig grad har efterlevet de anbefalinger, som selvsamme interne revision tidligere er kommet med i forhold til at skærpe kontrollen af refusioner af udbytteskat

Jesper Rønnow understreger, at rapporten fra den interne revision skal undersøge, om SKAT i tilstrækkelig grad har efterlevet de anbefalinger, som selvsamme interne revision tidligere er kommet med i forhold til at skærpe kontrollen af refusioner af udbytteskat

Carsten Andreasen

27. august 2015

Det er for tidligt at forholde sig til, om SKAT kunne have gjort mere for at undgå svindel med tilbagebetalinger af udbytteskat. Det siger direktør i SKAT, Jesper Rønnow.

»Vi er lige så interesseret som alle mulige andre i at få afdækket den her sag så grundigt som overhovedet muligt,« siger han.

Jesper Rønnow vil ikke forklare, hvilken kontrol der har været med tilbagebetalingen af udbytteskat. Han vil heller ikke forholde sig til, om SKAT kunne have undgået svindlen ved at tjekke de forfalskede dokumenter med oplysninger, som SKAT har fået indberettet af de virksomheder, der udbetaler udbytter.

Han forklarer, at han har bedt SKAT’s interne revision om at kortlægge, hvad der er sket.

»Herunder også en vurdering af, om de processer og kontrolmekanismer, der har været, har været tilstrækkelige og af en ordentlig kvalitet,« forklarer han.

Før den rapport foreligger, vil han ikke drage konklusioner.

Men han håber, at undersøgelsen kan være med til at besvare nogle af de »undringspunkter«, som skatteadvokaterne og revisorerne rejser af, at SKAT allerede har oplysninger, der burde kunne have forhindret svindlen.

Læs også: SKAT kunne have afsløret fup ved simpel manøvre

Jesper Rønnow understreger også, at rapporten fra den interne revision skal undersøge, om SKAT i tilstrækkelig grad har efterlevet de anbefalinger, som selvsamme interne revision tidligere er kommet med i forhold til at skærpe kontrollen af refusioner af udbytteskat.

I 2013 skrev Skatteministeriets Interne Revision i en rapport, at SKAT burde gøre mere for at sikre, at der ikke sker »uretmæssig refusion af udbytteskat«. Det kunne finans.dk afsløre i går.

Grueligt galt

Information har talt med Michael Bjørn Hansen, der er advokat og tidligere kontorchef i SKAT, og han mener, at der er noget grueligt galt i SKAT, hvis der ikke er blevet lyttet til konklusionerne i rapporten.

»Det er meget alvorligt, at man højt oppe overhører en advarsel fra intern revision,« siger han.

Også Torben Bagge, skatteekspert og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, kalder det »dybt, dybt bekymrende«, at SKAT ikke har opdaget snyderiet.

»Hvis du kontrollerer nogle transaktioner, der foregår på Cayman Island og andre eksotiske steder, så forstår jeg godt, at man kommer til kort. Men her kan jeg simpelthen ikke forstå, at det lader sig gøre,« siger han.

Ifølge den pressemeddelelse som SKAT udsendte tirsdag aften, formoder de, at over en tredjedel af den udbytteskat, der i år er blevet betalt tilbage til udlændinge har været fup. I 2015 har SKAT betalt 8,7 mia. kr. tilbage, hvoraf de mistænker 3,2 mia. kr. for at være kriminelt.

SKAT har i år samlet modtaget 33.638 ansøgninger om at få tilbagebetalt udbytteskat. Men det er kun 900 ansøgninger, der har udløst de 3,2 mia. kr., som SKAT formoder, at der er svindlet for.

Politikere med røde ører

Dermed er det nogle beløb, der ligger væsentligt over gennemsnittet, som SKAT er blevet anmodet om at udbetale i svindelsagerne, og dermed er der »endnu mere, der tyder på, at man har snorksovet i timen«, siger Torben Bagge. Han mener dog også, at politikerne bør have røde ører.

»Jeg ser det også som et udslag af, at man i de sidste ti år har halveret medarbejderstaben hos SKAT. Så skal der selvfølgelig ske en forringelse af kontrollen, for der er meget færre medarbejdere til det,« siger Torben Bagge.

Men det vil Jesper Rønnow ikke forholde sig til endnu.

– Er der noget af det her, der kunne have været forhindret, hvis I havde haft flere medarbejdere?

»Det synes jeg, at vi skal vende tilbage til, når intern revision er færdig med deres undersøgelse. Det er nok mere kompliceret end som så,« siger direktøren for SKAT.

Han siger, at man skal huske på, at »der er tale om et rimelig professionelt setup med et stort antal selskaber, der jo decideret har haft til formål at begå økonomisk kriminalitet mod os«.

– Har du en forventning om, hvor mange af de her 6,2 mia. kr., der kan komme tilbage i statskassen?

»Det vil jeg overlade til Bagmandspolitiet at gisne om.«

Svært at få pengene tilbage

Niels Johannesen er lektor og skatteekspert ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet. Han forklarer, at bedrageriet kan have foregået fra mange forskellige lande, fordi Danmark har de dobbeltbeskatningsaftaler, der er nødvendige for bedrageriet, med mange lande.

Derfor er det også svært at sige, hvem det er, der er den udenlandske myndighed, der har givet SKAT det tip, der ledte dem på sporet af sagen.

»Det kan være, at de i efterforskningen af en anden sag er stødt på mærkelige pengeoverførsler fra Danmark,« siger Niels Johannesen.

Han mener, at det er overvejende sandsynligt, at bedrageriet i sidste ende bliver ført gennem et selskab i et skattely, hvor der er mindre indsigt i, hvem ejerne af selskabet er, og dermed hvem der har begået bedrageriet.

Det gør ifølge ham sandsynligheden for, at en del af de 6,2 mia. kr. vil komme tilbage i statskassen meget lille.

»Hvis de her mennesker bliver pågrebet og sat i fængsel, så finder man formentlig ikke de seks milliarder kroner, fordi de ligger og gemmer sig i et skattely,« siger Niels Johannesen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kramer

Det er i snit 3.5 million per udbetaling.
Det havde ikke kostet mange minutter at løfte røret og lave et check og nedslsg et strategisk sted i kæden.
Hvis nogen undskylder det med manglende ressourcer skal de sættes fra bestillingen.

De 1.5 millioner skat har brugt på at betale de sidste små ører tilbage havde dækket det her problem flere gange.

Pinligt. Og komplet mangel på prioritering af ressourcer.

Flemming Berger, Helmut R., Jørgen M. Mollerup, Anne-Marie Krogsbøll, Arne Lund, Bjarne Andersen, Anne Eriksen og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Ja skat er jo mere optaget af at fange skattesnydere, der slår naboens græs i ferien. Den anden kontrol kunne jo ramme vennen fra HALTE Galfklub. Fy for en gang nordsjællandsk korruptuon..

John Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Bjarne Andersen, Anne Eriksen, Henning Krog og Felix Austin anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Jeg troede man skulle helt til Moldova for at finde organiseret svindel af den kaliber - men det er åbenbart slet ikke nødvendigt.
Kan de skyldige ikke sagsøges?

/O

Peter Ole Kvint, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll, Einar Carstensen, Arne Lund, Steffen Gliese, Marianne Christensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Meget usandsynligt at der bliver stillet nogen til ansvar - husk det er i den tunge ende...

Flemming Berger, John Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Einar Carstensen, Helene Kristensen, Arne Lund, Bjarne Andersen, Tue Romanow og Marianne Christensen anbefalede denne kommentar
Søren Kramer

6.2 Milliarder er så mange penge at det er værd at tage en lille krig med de skattely lande der vasker pengene. Det er så mange penge de er til at spore hvis man vil bruge nok vold og magt. Helt hvide bliver 6.2 Milliarder aldrig.

Steffen Gliese

I gamle dage, hvor embedsmænd var anstændige, havde han selv taget sin afsked på stedet.

odd bjertnes, Kim Houmøller, Anne Eriksen, Flemming Berger, morten Hansen, John Andersen, Christian Harder, Lennart Kampmann, Jørgen M. Mollerup, Arne Lund, Mads Berg, Preben Haagensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Ja, man føler sig godt dum over at stå op og gå på arbejde hver dag, når de ikke engang gider passe på vores penge nede på SKAT. Dørene har stået pivåbne, så det havde været bedre for samfundet, hvis vi var gået derned og fyldt lommerne. Så ville pengene i det mindste være blevet i landet.

Søren Kramer

Jeg håber aldrig jeg kommer til at være en del af sådan en bummert. Alle de bortforklaringer man skal omgive sig med resten af livet.
Der går mange menneskeliv på 6.2 milliarder.
Det er måske sundt nok at se den sag fra det her perspektiv.
Det er ret alvorligt det her.

Kim Houmøller og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
georg christensen

Hvem skal nu betale , når SKAT ikke længere, på grund af dårlig ledelse , såvel fra embedsvældet som fra ministeriet. Ja, hvem skal nu betale? . De svageste får først virkningen at mærke, Tilskudsordninger til dem fjernes og de højest lønnede, dem med flest fradrag ønsker skattelettelser. Et system, som de sidste femten år er skabt af de fire gamle partier, som med lukkethed kun beskytter sig selv uanset hvad samfundet ønsker.

Ud af klappen med de fire gamle partier, DF er i dag som i går, mit bedste bud, deres angst overfor tilflytterne får vi danskeren nok også i samlet flok fjernet. Til DF, har jeg også et råd: Få fjernet jeres gamle nazister, og kom tilbage til virkeligheden inden den overhaler jer indenom. Med andre "ord", stop jeres rasistiske udsagn, dem har social og venstre kammeraterne forlængst overtaget, så pust ikke længere til ilden. NOK er NOK.

I grunden ønsker jeg bare til DF, at sige : Stop jeres angst overfor det fremmede, og nyd oplevelsen heraf.

I har noget danskhed i jer, i fjerner jer bare mere og mere, så længe i ikke ser fejlen hos jer selv og derfor bare sender "skyldsspørgsmålet" videre.

georg christensen

Hvem skal nu betale , når SKAT ikke længere, på grund af dårlig ledelse , såvel fra embedsvældet som fra ministeriet. Ja, hvem skal nu betale? . De svageste får først virkningen at mærke, Tilskudsordninger til dem fjernes og de højest lønnede, dem med flest fradrag ønsker skattelettelser. Et system, som de sidste femten år er skabt af de fire gamle partier, som med lukkethed kun beskytter sig selv uanset hvad samfundet ønsker.

Ud af klappen med de fire gamle partier, DF er i dag som i går, mit bedste bud, deres angst overfor tilflytterne får vi danskeren nok også i samlet flok fjernet. Til DF, har jeg også et råd: Få fjernet jeres gamle nazister, og kom tilbage til virkeligheden inden den overhaler jer indenom. Med andre "ord", stop jeres rasistiske udsagn, dem har social og venstre kammeraterne forlængst overtaget, så pust ikke længere til ilden. NOK er NOK.

I grunden ønsker jeg bare til DF, at sige : Stop jeres angst overfor det fremmede, og nyd oplevelsen heraf.

I har noget danskhed i jer, i fjerner jer bare mere og mere, så længe i ikke ser fejlen hos jer selv og derfor bare sender "skyldsspørgsmålet" videre.

Jeg er ikke skattepligtig i Danmark og har derfor ret til at få tilbagebetalt indeholdt udbytteskat af de danske aktier, som jeg ejer. Papirarbejdet forbundet hermed, herunder fremskaffelse af de underskrevne attester fra udenlandske myndigheder, som dette kræver, er imidlertid ganske omfattende. Da jeg kun har udsigt til at få et mindre antal tusinde kroner tilbagebetalt hvert år har jeg opgivet dette. Det er simpelthen for besværligt, det beskedne udbytte, om jeg så må sige, taget i betragtning.

Jeg har åbenbart overvurderet skattevæsenets nidkærhed. Eller også har de kun ressourcer til at kontrollere de små fisk.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
georg christensen

Hvor er det i grunden latterligt, i finansministeriet er 3 milliarder strategisk blevet borte, i skatteministeriet er i virkeligheden 10 milliarder bortkommen, overalt uden ansvar, det var jo bare hos fælleskassen , beløbene forsvandt fra , som blå luftballoner i en forurenet luft.

georg christensen

Hvem skal nu betale , når SKAT ikke længere, på grund af dårlig ledelse , såvel fra embedsvældet som fra ministeriet. Ja, hvem skal nu betale? . De svageste får først virkningen at mærke, Tilskudsordninger til dem fjernes og de højest lønnede, dem med flest fradrag ønsker skattelettelser. Et system, som de sidste femten år er skabt af de fire gamle partier, som med lukkethed kun beskytter sig selv uanset hvad samfundet ønsker.

Ud af klappen med de fire gamle partier, DF er i dag som i går, mit bedste bud, deres angst overfor tilflytterne får vi danskeren nok også i samlet flok fjernet. Til DF, har jeg også et råd: Få fjernet jeres gamle nazister, og kom tilbage til virkeligheden inden den overhaler jer indenom. Med andre "ord", stop jeres rasistiske udsagn, dem har social og venstre kammeraterne forlængst overtaget, så pust ikke længere til ilden. NOK er NOK.

I grunden ønsker jeg bare til DF, at sige : Stop jeres angst overfor det fremmede, og nyd oplevelsen heraf.

I har noget danskhed i jer, i fjerner jer bare mere og mere, så længe i ikke ser fejlen hos jer selv og derfor bare sender "skyldsspørgsmålet" videre.

georg christensen

Hvem skal nu betale , når SKAT ikke længere, på grund af dårlig ledelse , såvel fra embedsvældet som fra ministeriet. Ja, hvem skal nu betale? . De svageste får først virkningen at mærke, Tilskudsordninger til dem fjernes og de højest lønnede, dem med flest fradrag ønsker skattelettelser. Et system, som de sidste femten år er skabt af de fire gamle partier, som med lukkethed kun beskytter sig selv uanset hvad samfundet ønsker.

Ud af klappen med de fire gamle partier, DF er i dag som i går, mit bedste bud, deres angst overfor tilflytterne får vi danskeren nok også i samlet flok fjernet. Til DF, har jeg også et råd: Få fjernet jeres gamle nazister, og kom tilbage til virkeligheden inden den overhaler jer indenom. Med andre "ord", stop jeres rasistiske udsagn, dem har social og venstre kammeraterne forlængst overtaget, så pust ikke længere til ilden. NOK er NOK.

I grunden ønsker jeg bare til DF, at sige : Stop jeres angst overfor det fremmede, og nyd oplevelsen heraf.

I har noget danskhed i jer, i fjerner jer bare mere og mere, så længe i ikke ser fejlen hos jer selv og derfor bare sender "skyldsspørgsmålet" videre.

georg christensen

En uforståelig fejl i skatteministeriet, på bekostning af samfundet og en strukturel fejl i finansministeriet sammen med et økonomi ministerium, som ikke aner hvad de skal arbejde med.

De gamle partiers ledere har virkelig bevist, at de ikke aner hvad deres "general direktøre" (ministre), arbejder med.

Det duer bare ikke, når politiske jungløre kun arbejder for egen vindings skyld.

Jeg ser en stor "fyrings runde" på vej , i sær i skatteministeriet på leder plan, uden affinding , send deres ledere ned på begynderplanet, og spring affindelses planerne over, med "lovgivning", inden det går rigtigt galt. Det samme udsagn er gældende overfor "justits og finansministeriet.

John Christensen

Det er menneskeligt at fejle. En ordentlig bommert forudsætter dog ofte og oftere, at der er et komplekst IT-system involveret.

God dag der ude

God dag der ude

John Christensen

Tankevækkende er det,
at man kan sanktionere enkeltpersoner tæt på Putin, men man kan ikke følge pengene som vi er blevet snydt og bedraget for.

Dorte Sørensen

Se så at få efteruddannet de nye embedsmænd efter tidligere skatteminister Kristian Jensens nedskæringer og omdannelse af hele SKATs organisation. Mon ikke det er her "hunden ligger begravet".???????

Anders Jensen, Einar Carstensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Det er udflytningen til Ringkøbing, der har lagt beslag på så mange ressourcer, at der ikke er noget tilbage til de egentlige. Med udflytningen forsvandt en masse ansatte, der ikke ville til Vestjylland, men ville blive hvor de var i hovedstadsområdet bl.a. af familiære hensyn.
Og hvorfor lige Ringkøbing for resten? Jo, Krisen Jensen kommer fra de kanter, så det er da oplagt, at han skulle have noget med hjem til kredsen.

Anders Jensen, Slettet Bruger og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Skat ved, hvem der har fået udbytte udbetalt.
Så behøver man f. g. ikke at have domicil i København eller være afhængig af et it-system, for at undgå at betale refusion til folk der ikke har fået udbytte udbetalt.

Anne Eriksen, Frank Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Parken, Vestas m.fl. er blevet "misbrugt" i denne sag.
http://www.information.dk/telegram/543271#comment-1049968

Nu håber jeg bare, at det ikke om nogle uger viser sig, at der er forbindelser mellem disse danske firmaer og de udenlandske selskaber, der i årevist har væltet sig i danske skatteyderes penge.

Men hvis det bliver så svært at opklare, fordi det er meget kompliceret at trevle sådanne netværk op (i følge SKAT og skatteminister, som lyder som om, de allerede har givet op), så bliver det nok også meget svært at finde ud af, om nogle af trådene går tilbage til Danmark.

Alle disse komplicerede selskabskonstruktioner burde simpelthen forbydes - eller forbydes at operere i Danmark - for de sætter de danske myndigheder skakmat - med eller uden korruption.

Bare rolig. Vi får aldrig at vide om det skyldes uvidenhed, dumhed eller inkompetence. Men SKAT's topledelse bliver i værste fald forfremmet:-)

John Sørensen

Måtte dette blive en lærestreg for ansvarlige politikere om, hvor dybt man kan skære i personale i offentlige institutioner uden, at det får konsekvenser for kvaliteten af det arbejde der udføres!

Benjamin Bach

Grækere er korrupte og uduelige og gider ik betale skat.

Nåååh nej vent... de har bare samme udfordringer som..... (kunstpause *gys*).... os selv!!

Henrik Leffers

Når der er 6.2 milliarder Kr involveret, er der "råd til", at købe stort set enhver embedsmand, der er involveret i det! Så jeg håber virkeligt, at det bliver undersøgt grundigt, om korruption er en del af forklarringen på, hvordan det er foregået! -Men jeg tvivler på, at "pengeforbruget" hos involverede embedsmænd på nogen måde undersøges! Det kunne jo blive en rigtig dårlig historie for DK og det ønsker "Ritzau pressen" jo ikke...

Peter Ole Kvint, John Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Vestager mener, at mere udveksling af skatteoplysninger landene imellem er løsningen på denne slags sager. http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/309764/vestager_efter_milliar...

Det er muligt, at det ville være en god ting, men ville det ændre noget i denne sag? Så vidt jeg har forstået, så havde SKAT jo i forvejen de nødvendige oplysninger - inkl. gentagne røde advarselslamper fra intern revision. Det fik ikke SKAT til at handle, så hvad skulle det hjælpe at udveksle flere oplysninger med andre lande - når viljen til at følge op på de VIRKELIGT store sager ikke er der?

Anders Jensen, Frank Hansen og John Andersen anbefalede denne kommentar

Jens Erik Starup - Prøv du at ligge i flytterod i en lang periode samtidig med at dine ansatte fosvinder, og de pågældende (rutinerede) afløses af et nyt IT-system der oven i købet gå i fisk. Den cocktail er der vist ikke mange, der kan klare.
Og når du så har en har core liberal politisk chef, der som udgangspunkt mener, at skat er af det onde, og at jo mindre skat folk betaler, desto bedre, så....

Peter Ole Kvint, John Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Slettet Bruger

Udveksling af skatteoplysninger landene imellem i et standardiseret format ville både have lukket hullet og sparet overflødigt arbejde med bureaukratiske procedurer, hvor folk skal ansøge om at få de penge som de har krav. Sker udbetalingerne automatisk på baggrund af data fra andre landes skattemyndigheder, og herhjemme krydschecket i et program med de oprindelige udbyttebetalinger, så er der ikke længere brug for enarmede tyveknægte hvor alverdens photoshoppere kan prøve lykken.

Anne-Marie Krogsbøll

Henrik Wagner: Du (og Vestager) har muligvis ret i, at det kan være med til at forebygge fremover, hvis man derved AUTOMATISK opdager disse fejl.

Det forklarer bare stadig ikke, hvordan det kunne gå så galt i denne sag. Hvorfor der ikke er krydstjekket med de oplysninger, man i forvejen havde, det skal afdækkes til bunds - man må ikek blot satse på at "se fremad".

Slettet Bruger

Anne-Marie Krogsbøll Nej, det fortæller blot hvordan man kan undgår det fremover. Hvorfor systemet, og ganske givet ikke bare på det her område er hullet som en si, kan der være rigtigt mange forklaringer på. Der har allerede været mange gode bud i de her tråde, og jeg kan komme på flere, men det virker besynderligt at systemet nu skal undersøge sig selv.

I sidste uge fik 900.000 danskere tilbagebetalt 18 millioner i skat p.g.a en fejl, skat havde begået i årene 2004-12. Det er 20 kr. i snit pr. borger. I denne uge har skat så begået en fejl til 6,2 mia. kr. Det er 1125 kr i snit pr. borger (alle medregnet, selv babyer). Konklusion: Skattefar kan ikke tumle skattesystemet, hverken når der er tale om små tal eller store tal. Men det kan jeg nu heller ikke selv. Hvad bliver det næste?

Slettet Bruger

Jens Erik Starup - Det er selvfølgelig en spøg men det lyder lidt uhyggeligt. Med hensyn til ministre, burde man dog nok om muligt overveje at besætte posterne med folk, som meget nødigt vil have ansvaret fremfor alle dem, som ser det som det højst opnålige i livet, og derfor vil lyve og bedrage for at stige så højt.

Flemming Berger og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Set med positive briller, så er det danske statsbudget nu forbedret med flere milliarder kroner om året, når der bliver sat en stopper for den nuværende praksis. Det lukker næsten det hul regeringen fandt i deres eftersyn af statskassen. Det skal Skat da have tak for.

Peter Ole Kvint, Slettet Bruger, olivier goulin og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Den daværende departementschef i skatteministeriet Peter Loft: "Jeg bliver nødt til at tage alle tænkelige forbehold, fordi jeg kan grundlæggende ikke huske en skid."
"Jeg mener, at vi nedsatte en eller anden arbejdsgruppe, som skulle kigge på, om man kunne forbedre kontrolinstrumenterne."
"– Det var ikke sådan en sag, hvor vi kastede alt, hvad vi havde i hænderne og sagde: nu må vi hellere rebe sejlene, siger Peter Loft." http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/tidligere-topchef-i-skatteministe...

Gad vide hvilke sager, der så kan få dem til at smide alt, hvad de har i hænderne. Hvad laver de egentlig i dagligdagen i skatteministeriet og i SKAT ledelse, hvis ikke sager af denne størrelsesorden optager deres tid og gør indtryk?

Hvad består deres dagligdag så af? Hvordan kan deres jobfunktioner beskrives?

Og skriver man ikke mødereferater i Skatteministeriet? Især når det handler om milliardbeløb, ville det vel være god forvaltningsskik at tage et referat af møder med SKAT. Med mindre det er noget, man helst IKKE vil kunne huske efterfølgende.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Jens Erik Starup og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Skatteministeriets værdier i overskrifter. (Fra SKM.dk).

Skatteministeriet skaber fundamentet for finansieringen af det danske samfund. Vi tilbyder faglig udfordring, indflydelse og stort ansvar.

Vi er faglige

Vi tager ansvar

Vi arbejder sammen

Vi har udsyn

Slettet Bruger

Det overrasker mig tit, når folk er i stand til at huske som en elefant, men i uheldige sager har en tendens til ikke at erindre. Der går ligesom Tamil syndrom i den. Der var også engang en person med samme navn som ikke erindrede så godt i en spin/lækagesag.

Anne-Marie Krogsbøll

"Alene i 2015 har de fem personer godkendt udbetalinger for 8,7 milliarder kroner, men 3,2 af dem, mener Skat, er gået til svindlere."
"De seneste to år har svindlen udgjort op mod 40 procent af hele det beløb, Skats fem medarbejdere har udbetalt i refusion for skatteudbytte."
http://www.dr.dk/nyheder/penge/fem-personer-i-skat-havde-ansvar-milliard...

Hvordan er man nået frem til det tal? Har man nu fået kontrolleret alle udbetalingerne disse år? Eller er det et rent gæt?

Allerede i 2010 kom de første advarsler om kontrolsvigt internt i Skat, bekræfter tidligere departementschef Peter Loft.

Stadig mere tyder på et kæmpe svigt i Skats interne kontrolsystem. For hvordan kunne 6,2 mia. kr. ellers blive udbetalt til formodede udenlandske svindlere, når Skat allerede år forinden blev orienteret om risikoen.

Det skete i en undersøgelse fra maj 2010, hvori Skats egen interne revision kom med en række advarsler om risikoen for mulige fejl i refusionerne til udenlandske aktionærer med danske aktier …

“Men jeg mener at kunne huske, at Intern Revision gjorde opmærksom på problematikken i en redegørelse i 2010, og at der var usikkerhedsmomenter om refusion af udbytteskat.”
Peter Loft

http://www.business.dk/oekonomi/loft-kontrolsvigt-kendt-i-skat-siden-2010

Bavl og fnidder. Det den herre har at gøre er _
1 : Sæt navn på et involveret firma.
2 : Identificer den i firmaet højest rangerende ansatte danske statsborger.
3: Send regningen - det hele netværks unddragelse.
Rinse and repeat : halver kravene for hvert firma der konfronteres af denne bagvej.
Man vil næppe kunne sige at længere er den ikke. Der bliver en del at 'tage derfra'. Men det er det rigtige at gøre. Noget i den retning.

Ole Chemnitz Larsen

Vandviddet i Skatteministeriet er ikke af ny dato.

Omgivelserne har bare igen og igen dækket over tilstandene.

Dette viser

Peter Ole Kvint

Henrik Leffers: "Når der er 6.2 milliarder Kr involveret, er der "råd til", at købe stort set enhver embedsmand, der er involveret i det!"

Der er nok nogle politikere som også er betalt. En helt række ministrere har nok fået ferierejser og andet fryns.

Jens Erik Starup

Det har været interessant at stifte bekendtskab med, hvordan "avanceret" skattesvindel realiseres.
Udgangspunktet er, at hvis man ikke er skattepligtig i DK, så kan man ansøge om refusion af betalte udbytteskatter.
Man sender en ansøgning.
SKAT undlader at kontrollere rigtigheden af oplysningerne i ansøgningen og udbetaler det ønskede beløb.

Da ansøgningen meget vel kan komme fra lande uden for EU, kan jeg ikke rigtig se nytten af Margrethe løsningen. Desuden skal man vel ikke ret langt ned i Sønderjylland, før det kan blive nødvendigt at sikre rigtigheden af de oplysninger, der kommer fra EU.

Anne-Marie Krogsbøll

Jeg forstår ikke, hvordan man på en måned eller to (fik man ikke tippet her i løbet af sommeren) pludseligt har kunnet nå at tjekke alle disse ansøgninger flere år tilbage i tiden, når man åbenbart i forvejen har været for få til at kontrollere ansøgningerne i første omgang. 38 nye om dagen....

Så jeg begynder at frygte, at der bare et tale om et gæt. At det sagtens kan tænkes at være langt større beløb. Man har måske taget nogle stikprøver, og ekstrapoleret fra disse - eller blot simpelthen gættet? I sidstnævnte tilfælde sikkert et ret konservativt gæt for at forsøge at nedtone skandalen.

Lennart Kampmann

Staten er ikke din ven. Staten vil tryne dig, hvis du ikke kan vise den hvem der bestemmer.
Det er derfor amerikanerne holder fast i deres andet tillæg til deres grundlov.
Når du i Danmark har afleveret dine skattekroner, ophører din vetoret, og du må bare makke ret.

Med venlig hilsen
Lennart

Sider