Læsetid: 3 min.

Advokat: Tastefejl kunne have ført til terrordom

I flere sager har politiet angiveligt begået fejl i sin bearbejdning af masteoplysninger. Årvågen advokat mener at have reddet klient fra terrordom ved at opdage fejl
Flere advokater er skeptiske over for politiets brug af oplysninger fra mobilmaster i straffesager.

Jacob Ehrbahn

2. september 2015

I oktober 2005 slog dansk politi for første gang efter angrebene på USA den 11. september 2001 til mod formodede terrorister. Fire unge mænd fra Københavnsområdet blev anholdt, fængslet og senere tiltalt for terrorplaner mod et ukendt sted i Danmark.

I første omgang blev de alle fire frifundet i Østre Landsret, men anklagemyndigheden genoptog sagen mod en af de tiltalte. Den tiltalte var E.H., og hans advokat var Thorkild Høyer.

»Anklagerne mente, at de havde fået nyt bevismateriale. Det handlede hovedsageligt om en masteoplysning, som de mente placerede ham på et møde sammen med de tre andre i sagen,« fortæller Thorkild Høyer.

En telefonmast sender typisk signaler i tre retninger, der hver dækker 120 grader. De såkaldte grader-tal registrerer, hvilken af disse tre retninger man har opholdt sig i. Grader-tallene viste angiveligt, at E.H.s telefon havde befundet sig i samme retning fra telefonmasten som det sted, hvor de tre andre tiltalte samtidig holdt møde. E.H. hævdede dog hårdnakket over for sin advokat, at han havde været et andet sted – nemlig i en anden retning i forhold til mobilmasten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu