Nyhed
Læsetid: 1 min.

Don Ø skyldig i kursfup: Skal fire måneder i fængsel

Flemming Østergaard har ifølge Bagmandspolitiet begået alvorlig kursmanipulation og blev i går idømt fire måneders ubetinget fængsel.

Tariq Mikkel Khan

Indland
9. september 2015

Både tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup i Parken Sport & Entertainment A/S er kendt skyldige i anklagerne om kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Jørgen Glistrup er idømt seks måneders ubetinget fængsel, mens Flemming Østergaard har fået en dom på fire måneders ubetinget fængsel. Begge havde nægtet sig skyldige og ankede gennem deres forsvarere dommen på stedet.

Anklagemyndigheden havde krævet mindst to års ubetinget fængsel til begge og konfiskation af i alt 17,7 millioner kroner, som de to tiltalte tilsammen har tjent på aktieoptioner i Parken. Men på det punkt frifandt byretten Flemming Østergaard, mens Jørgen Glistrup slap med konfiskation af 20.000 kroner.

Flemming Østergaard var ikke til stede i retten, men Jørgen Glistrup overværede domsafsigelsen sammen med sin forsvarer, Karoly Nemeth. Der måtte stilles ekstra stolerækker til rådighed for de journalister, venner til de tiltalte og andre interesserede, der var mødt i byrettens største lokale i dagens anledning. Omkring 50 personer var mødt op i retten for at følge domsafsigelsen.

Ifølge byretten blev der i perioden 13. august 2008 til 24. oktober 2008 afgivet 49 købsordrer, som var kursmanipulerende.

Retten fandt Parken Sport & Entertainment A/S og den tidligere direktør, Jørgen Glistrup, skyldig i kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder i 32 af disse købsordrer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her