Læsetid: 2 min.

Jurist: ’Politiet ved, de har en dårlig sag’

Københavns Politi opgiver selv at komme til bunds i Tibet-sagen. Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu se på, hvem der gav ordre om at holde demonstranter tilbage
29. september 2015

Københavns Politi indbringer sig selv for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i Tibet-sagen.

Et temmeligt usædvanligt skridt i en temmelig usædvanlig sag:

Sagen handler ikke bare om ulovlig frihedsberøvelse af en demonstrant under den kinesiske præsidents besøg i 2012 i København, men også om fejlagtige oplysninger fra politiet via Justitsministeriet til Folketingets retsudvalg.

Advokat Claus Bonnez, formand for Landsforeningen KRIM, er manden, der har rejst den. Han beskylder politiet for at være gået bevidst efter demonstranterne, som ønskede at vise tibetanske flag under et besøg fra den kinesiske præsident Hu Jintao. Tibets flag er forbudt i Kina. Samtidig er han kritisk over for politiets manglende vilje til at samarbejde.

»Umiddelbart virker det som et godt træk, at Københavns Politi vil til bunds i sagen. Men jeg må også sige, at det i øvrigt har været min oplevelse, at det har været rigtig svært at få oplysninger fra politiet,« siger Claus Bonnez.

Jurist og direktør i tænketanken Justitia Jacob Mchangama kalder Københavns Politis indbringelse af sagen for DUP ’spændende’:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

Man kommer uvilkårligt til at tænke på embedsmænd, spindoktorer og en politiker - Kina var og er så meget ønsket som samhandelspartner af erhvervslivet, så mon ikke de gav ministeren ordre til at sørge for at politiet fik fjernet de demonstrerende. Penge er jo magt.

Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Et spørgsmål til juridisk kyndige:

Har udenlandske sikkerhedsfolk virkeligt lov til at bære våben og bruge dem i Danmark? Er det ikke det danske politis opgave?

Måske er politiet skurken.....men mon ikke ordren kom lidt højere oppe fra. Og hvem er chef for politiet? Hvem sad på ministerposten, da dette gik for sig....uhh, hvad var det nu han hed, ham som stod bag det bekvemme begreb "nødløgn" og bannerfører for "lukkede rum", som politikkere og deres embedsværk kunne færdes frit i, uden at nogen kunne snage.....
Nåh, men mon ikke der er noget at hente i den retning - og så forstår man måske meget godt, at politiet "trækker lidt i langdrag" og lader andre uvildige komme frem til konklusionen.

Henrik Brøndum

Jeg var stolt over at være dansker dengang vores frisind gjorde at landskampen i fodbold mellem Grønland og Tibet blev gennemført i Vanløse Idrætspark trods kinesiske protester.

http://www.bt.dk/sport/groenland-tibet-i-vanloese-idraetspark

Det allerværste er, at forholdet til en større kammerat altid bliver værre - ikke bedre - af at man dukker nakken. Kommer man endelig til at træde nogen så grundigt over tæerne - at de bliver rigtig sure - må man kompensere med noget andet. Men selvfølgelig ikke med ytringsfriheden - den burde være vores hjerteblod.