Læsetid: 1 min.

I morgen er der et nyt problem

Her gik vi på Information og troede, vi var en slags verdensmestre i kronisk bekymrethed. Men vi må se os slået af Roskilde Universitets blad. Her er intet så godt, at det ikke er skidt for noget
3. september 2015

Men når man læser det seneste nummer af Rubrik, indser man, at man har taget fejl. Gates og hans penge skævvrider udviklingsarbejdet. Gates-fonden er så stor, at de andre ngo’er går efter at finde finansiering inden for de områder, Gates satser på.

»Det betyder, at en dreng i Afrika kan blive vaccineret mod polio og dagen efter dø af at have drukket det forurenede vand i landsbyens flod,« citeres en ph.d.-studerende for at sige.

»Hvis den fede dreng i kanoen bevæger sig, så rykker det også ved alle andre.«

Det er vist Bill Gates, som er den fede dreng i kanoen.

Og det er selvfølgelig ikke godt. Men måske er det trods alt bedre, at han sidder dér, end at han begynder at løbe halvmaraton og derved forstærker uligheden.

Det kan skyldes en fejl i redigeringen, men solen skinner undtagelsesvist i to af RUC-bladets artikler: Der er en historie om en kemiker, som har udviklet en ny og billigere metode til at fjerne det giftige stof PCB fra bygninger, og en historie om en sej iværksætter fra RUC.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dagbladet Information og videnskabens ligegyldigheder

Man skal ikke smide med sten, når man selv bor i et glashus. RUC's blad er tilsyneladende ramt af samme syge som så mange andre blade. Blade, aviser og andre medier ønsker som udgangspunkt at fastholde læsere/seere og griber i den forbindelse til underholdende ligegyldigheder. Det gælder desværre også denne avis.

Dagligt bringer Information en klumme, som generel er ligegyldig - også i dag, hvor avisens Londons korrespondent skriver om "verdens" voksende problemer med fotografere sit liv i detaljer. Ja, så bliver problemerne ikke større.

Videnskaben lever af kritisk tænkning. Omvendt er det et udtryk for en særlig intellektuel dovenskab at problematisere alting, bare fordi man kan

På RUC's vegne må jeg desværre vedgå, at der er kommet to solstrålehistorier med i det sidste nummer af vores magasin RUBRIK – noget om miljørenovering og noget om iværksætteri. Det er, som Morten Frich ganske rigtig skriver, en redaktionel smutter. Heldigvis kan vi konstatere at ingen medier har valgt at citere de to historier, så skaden er til at overskue. Men det er drønærgerligt alligevel.