Læsetid: 1 min.

Politisk junioranalytiker: Hvad med familien, Thorning?

Informations politiske junioranalytiker kalder Helle Thorning-Schmidts kandidatur til posten som flygtningehøjkommissær »en kæmpe brøler« og et »svigt af familien«, da det var Stephens ’time to shine’
5. september 2015

»Jeg vidste det,« sagde Informations politiske junioranalytiker, Mathias Koch Stræde, da Helle Thorning-Schmidt (S) i går meldte sit kandidatur til FN-posten som flygtningehøjkommissær for UNHCR.

»I flere uger har vandrørene på Christiansborg fortalt mig, at Helle Thorning-Schmidt ikke var klar til at stille stiletterne og agere bænkevarmer på tinge,« siger han.

Modsat flere stærke kendere af dansk politik, som spår, at Helle Thorning-Schmidt er »oplagt til posten« og »kan nå rigtigt langt«, siger Informations egen Mathias Koch Stræde eksklusivt til Information, at hun begår »en kæmpe brøler«.

»Jeg har talt med 62 kilder, som er helt utrolig tæt på Helle Thorning-Schmidt. Og hvis jeg skal tydeliggøre, hvor tæt de er på hende, kan jeg sige, at de alle har smagt hendes hjemmerørte fiskefrikadeller med remoulade og citron,« siger Mathias Koch Stræde om kilderne, der alle har sagt, at Helle Thorning-Schmidt overhovedet ikke interesserer sig for flygtninge.

Magtmennesket

»Det man skal huske på,« siger Mathias Koch Stræde og holder en meget lang kunstpause, »det er, at Helle Thorning-Schmidt er et magtmenneske. Inden i hende bor en stemme, som hele tiden kalder på mere. Hun ville have budt sig til ved enhver ledig toppost. Og nu var det tilfældigvis denne, der var ledig.«

Desuden kalder Mathias Koch Stræde hendes kandidatur »et svigt af familien«.

»Jeg ved fra mine kilder, som er vanvittigt tæt på Helle Thorning – så tæt, at de har overnattet i hendes sommerhus på Bogø – at Stephen og hende havde aftalt, at det efter Socialdemokraternes valgnederlag, var Stephens time to shine

Kilder, som er helt overdrevet tæt på Helle Thorning-Schmidt – så tæt, at de har set hende skifte til jeans og sutsko – siger, at Stephen nu overvejer at opgive sin nyvundne post i det britiske underhus, så magtmennesket Thorning kan komme til Geneve, og Stephen kan passe døtrene i rækkehuset på Østerbro.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvad er det dog for en gang sluder. Hvor ofte hat HT-S ikke måtte gå alene til ting og sager, hvor det var/er naturligt at ægtefællen tager med. Lad dog de to mennesker leve deres liv og finde udad hvordan de vil takle deres familieforhold. Ligeledes har TH-S s mor vist været et bærende holdepunkt for parrets piger, der nu er blevet unge piger.

Johnny Werngreen

Ifølge upålidelige kilder langt fra FN trænes børnene i at få deres hjerter til at banke for hvad som helst - med mor som forbillede.

Henrik Brøndum

Dorte Sørensen og Annegrethe Rasmussen

Er det ikke et problem med WEB-formatet at det er sværere for læseren at orientere sig i hvor man er? De trykte aviser har typisk deres bagsider - hvorfra satire flyder en lind grød. Fred med det.

Jeg troede faktisk artikelen havde et gram af alvor over sig. Og blev lidt ubehagelig til mode over at blive lukket så langt ind i privaten - hvor jeg ikke har noget at gøre.

Selv om der står junioranalytiker, har den lille klumme efter min mening slet ikke satiremarkører nok til at være morsom. At lufte de velkendte klicheer om kvinder og politik i almindelighed og Helle Thorning-Schmidt i særdeleshed uden en ordentligt markeret ironisk distance er stødende læsning.

Grethe Preisler

@Dorte Nissen,

Fortvivl ikke din forvirring er forståelig. Man må købe et eksemplar i løssalg (eller have abonnement med læseadgang til E-avisen) for at vide, at "Bagsiden" i denne uges weekendnummer af Information af uransagelige grunde er flyttet om på side 8 forneden i bladets første sektion.

I øvrigt er jeg enig med dig i, at Lærke Cramons "interview"med "junioranalytiker Mathias Koch Stræde" om Helle Thornings intime privatliv er mere pinlig end morsom læsning og under Informations sædvanlige standard.