Læsetid: 4 min.

Rapport: Teleselskab udleverede fejlagtige oplysninger til politiet

Igennem en ukendt periode har teleselskabet Telia ifølge en politirapport udleveret fejlbehæftede masteoplysninger til politiet. Det kan betyde, at uskyldige er blevet fejlagtigt dømt, siger advokater. Telia afviser, at der er et problem
Telia har ifølge en rapport udleveret fejlagtige oplysninger fra mobilmaster til politiet. Dermed kan uskyldige være blevet dømt, frygter advokater.

Ulrik Hasemann

4. september 2015

Teleselskabet Telia har i et ukendt tidsrum haft tekniske fejl i sine registreringer af masteoplysninger, og det kan betyde, at danske straffesager kan være blevet afgjort på et forkert grundlag.

Problemet med masteoplysningerne fra Telia er beskrevet i en intern politirapport, som Information har fået aktindsigt i. I rapporten, der er dateret 20. november 2014 og udarbejdet af en teleekspert fra Københavns Vestegns Politi, fremgår det, at Telia i starten af 2014 blev kontaktet af flere politikredse. Politikredsene gjorde teleselskabet opmærksom på, at Telias registrering af masteoplysninger ved internettrafik ikke gav mening, da de »grundet tid og geografisk udstrækning ikke fandtes valide«.

Eller sagt på en anden måde: De bevægelser, som de pågældende mobiler skulle have foretaget sig, kunne ikke lade sig gøre inden for de tidsrammer, der var angivet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu