Baggrund
Læsetid: 6 min.

De vil så gerne hjælpe

Flere end 100 aktivister mødte tirsdag op i Rødby for at hilse flygtningene velkommen til Danmark og vise, at der er hjertevarme i Danmark – men til deres store frustration uden at få lov til at møde dem personligt
Flere end 100 aktivister mødte tirsdag op i Rødby for at hilse flygtningene velkommen til Danmark og vise, at der er hjertevarme i Danmark – men til deres store frustration uden at få lov til at møde dem personligt

Ulrik Hasemann

Indland
9. september 2015

»Jeg har en hel bil fyldt med ting, men jeg kan ikke komme forbi politiet og aflevere det!«

Ordene kommer fra 20-årige Lilja Nika. Hun er frustreret. Sammen med sin lillesøster Zora Nika og kusine Monika Dusski, begge på 18 år, har hun kørt fra Nykøbing Falster til Rødby Havn for at tage imod flygtninge, der i løbet af de seneste par dage er ankommet i større grupper til Danmark fra Tyskland.

De tre piger kan ikke komme ind igennem afgangshallen, fordi politibetjente har spærret vejen. På færgehavnen står mennesker ellers og venter på de flygtninge, de tror, kommer over med færgen. Folk er mødt op med kasser fyldt med madvarer, tæpper og vandflasker.

Færgen kommer i havn og en bus kører ud. Efter sigende med kun én flygtning om bord. De tre piger beslutter sig for at tage til Rødbyhavn Hallen lidt derfra, hvor omkring 100 flygtninge lige nu befinder sig. En kvinde ved siden af dem siger til pigerne, at der ikke er brug for mere tøj og mad ovre i hallen. Men det stopper dem ikke. For Lilja, Monika og Zora handler det nemlig om mere end blot vand og kiks.

»Vi vil vise dem, at vi også har et hjerte,« forklarer Lilja Nika. »Det ender jo bare i butikkerne«

Monika Dusski, Lilja Nika og Zora Nika er kørt fra Nykøbing Falster til Rødby Havn for at tage imod de flygtninge, der i løbet af de seneste par dage er ankommet til Danmark. Selv kommer deres forældre fra Eksjugoslavien og flygtede fra krigen på Balkan. Nu vil de tre gerne give flygtningene et andet billede af Danmark, end det Inger Støjberg har givet, fortæller de

Monika Dusski, Lilja Nika og Zora Nika er kørt fra Nykøbing Falster til Rødby Havn for at tage imod de flygtninge, der i løbet af de seneste par dage er ankommet til Danmark. Selv kommer deres forældre fra Eksjugoslavien og flygtede fra krigen på Balkan. Nu vil de tre gerne give flygtningene et andet billede af Danmark, end det Inger Støjberg har givet, fortæller de

Ulrik Hasemann

Zora, Lilja og Monika har fulgt med i flygtningesituationen i medierne og på Facebook, hvor alle deres venner taler om det. Selv kommer deres forældre fra Eksjugoslavien og flygtede fra krigen på Balkan.

»Vi vil gerne give et andet billede af Danmark, end det Inger Støjberg har givet,« siger Lilja og fortsætter: »Når jeg ser, hvor mange svenskere og tyskere, der har taget imod flygtninge, så bliver jeg lidt flov over at være dansker.«

Mange af pigernes venner og familiemedlemmer er kommet i dag, fordi de vil byde nye flygtninge velkommen til Danmark. Ude foran Rødbyhavn Hallen står der parkeret en stor hvid lastvogn med bunker af blandt andet mad, tæpper og vand. De tre piger kender drengene, der står omkring lastvognen. De er fra samme boligbyggeri i Nykøbing Falster og er vokset op sammen.

Hvorfor må vi ikke gå ind

Monika åbner bagagerummet i deres lille bil, hvor vandflasker og poser fyldt med tøj er stoppet ind. De sidste par dage har de samlet deres eget og søskendes og kusiners tøj sammen, som de vil give videre.

»De kommer fra krig, så de har sikkert ingenting,« siger Zora Nika.

Pigerne klager over, at de ikke kan få lov til at køre helt op til hallen med tingene, og da de kommer slæbende med flere liter vand, bliver de mødt af en betjent og får besked på at lægge det i en bunke, hvor der allerede ligger alt lige fra tøjbamser til hygiejnebind.

»Hvorfor må vi ikke gå ind til dem, vi vil jo bare gerne hjælpe!« spørger Monika politibetjenten.

Ulrik Hasemann

Og det er der ifølge politiet, der er tilstede ved Rødbyhavn Hallen, mange der har villet i løbet af dagen.

Karsten Bjerre, der koordinerer politiets indsats, vurderer, at de har modtaget så meget, at der snart ikke er brug for mere. De, der opholder sig på skolen, kan simpelthen ikke nå at spise og drikke alt det, som aktivister er kommet med i løbet af dagen.

Foran hallen kommer en mand fra gruppen Venligboerne gående. Han spørger politibetjenten, der vogter indgangen til parkeringspladsen, om han må gå ind i hallen og aflevere 100 taletidskort. Han får ikke lov til at gå ind, men får besked på at aflevere dem til betjenten, der vil give det videre til medarbejdere fra Røde Kors. Ifølge Hanne Andersson, der er regionskonsulent i Røde Kors og er til stede på hallen, kan Røde Kors give flygtningene alt det, de har behov for, fordi de har modtaget så meget hjælp fra borgerne.

Tre blå containere bliver rullet op ude foran skolen. Der står Røde Kors med store røde bogstaver på dem. Lilja og de andre, der er kommet for at aflevere tøj, får besked på at lægge det ned i containerne. Røde Kors afleverer og koordinerer donationerne, så de kommer ud i landet. Pigerne er ikke sikre på, at det er den bedste måde at give på.

»Det hele bliver så firkantet, hvis de bare får det kastet i hænderne. De bliver indespærret i en hal og kørt til Sandholm, men de møder ikke os danskere, der står med åbne arme,« siger Lilja Nika.

På udkig efter flygtninge

De tre piger er ikke de eneste, der er frustrerede over, at de ikke kan få lov til at hilse flygtningene eller migranterne velkommen, men må overlade det til politi og hjælpearbejdere fra Røde Kors.

Ulrik Hasemann

»Hvis vi putter det i de der Røde Kors-containere, kører de det bare ud til butikkerne, og så er det ikke sikkert, at de nyankomne får glæde af det,« er der en ældre kvinder, der siger.

Monika, Lilja og Zora tager i Rema 1.000 for at købe ind til flygtningene, de stadig håber kommer over med færgen, for mad kan Røde Kors ikke smide i containere.

De går over til frugtafdelingen og smider bananer, ferskner, æbler, blommer og pærer ned i en kurv. Tyve af hver slags. Mens de udvælger de bedste frugter, kommer tre uniformerede politibetjente ind i butikken. Det virker til, at politiet er tilstede alle vegne i Rødby i dag.

»Jeg ville allerhelst selv give dem maden. Jeg vil se glæden i deres øjne,« siger Monika.

Med den blå og hvide Rema 1000- pose fyldt med frugt kører pigerne tilbage til havnen. De har hørt rygter om, at der kommer et nyt hold flygtninge med færgen omkring kl. 16. På havnen står mange af de samme aktivister fra tidligere på dagen stadig og venter. En kvinde holder et skilt, hvor der står »Welcome, we are not all bad«.

Hun udbryder opgivende, at det ikke nytter noget at blive ved med at vente, og at politiet alligevel ikke vil lade dem snakke med flygtningene. Alligevel bliver de fleste stående. Også Zora, Lilja og Monika.

Kommer tilbage i morgen

Mens de mange aktivister venter, står en lille dreng og kigger ud på vandet. Han hedder Achmed og er taget ned på havnen med sin far. For et år og tre måneder siden rejste han med sin far og mor og tre brødre til Danmark fra Syrien. I dag vil den syriske familie byde nye flygtninge velkommen.

Ulrik Hasemann

De tre piger står med deres pose fyldt til randen med frugt og tilbyder den femårige dreng, Achmed, et æble. Hvis flygtninge ikke får lov til at komme over med båden, så er der i det mindste nogen, der får glæde af frugten.

En gruppe lidt væk fra pigerne snakker om at køre tøj og mad til Tyskland. De har hørt, at asylcentrene dér gerne tager imod donationer. Hvis ikke der snart kommer nogle over med båden, tager de selv færgen til Puttgarden. Måske de kan finde nogle flygtninge, der har brug for maden og tøjet der.

Lilja, Monika og Zora kører tilbage til Rødbyhavn Hallen, da de må indse, at flygtningene heller ikke kom over med båden denne gang. Tilbage ved hallen har der samlet sig en hel horde af frustrerede aktivister, der vil ind til flygtningene.

Der går rygter om, at de vil storme stedet, så flere politibetjente møder op for at afskærme området. En medarbejder fra Røde Kors bliver tilkaldt for at berolige aktivisterne med, at de der er inde i hallen, har det godt.

De fleste bliver alligevel stående. Til sidst opgiver pigerne at finde nogen, de kan give frugten til. Men i morgen vil de igen køre til Rødby Havn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Aktivister"...?
Lad dog Politi og Røde Kors udføre deres arbejde og følg deres anvisninger, hvis I reelt ønsker at hjælpe...
Det minder om en ildebrand eller et trafikuheld, hvor folk stimler sammen og derved blokerer for Politi, Brandvæsen eller Ambulance...

Anne M. Lassen, Martin Hansen, Hans Aagaard, erik mørk thomsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

@ Ellen Nielsen - Jeg tror du misser pointen. Vi har en regering, der gør alt for at verden skal tro at Danmark og danskerne er fremmedfjendske. Det falder tilbage på os alle sammen også de af os der stemte anderledes. Når vi rejser i udlandet, så skal vi jo stå på mål for den hadske politik der bliver ført. Flygtningene ikke ofre for et trafikuheld, men fremmedhad, de er sårbare og folk står sågar at spytter på dem. Monika, Lilja og Zora er jo ikke taget til Rødby for at give flygtningene en flaskevand, de er der for at udvise solidaritet. Bare fordi politikerne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, behøver vi andre jo ikke følge trop.

Colin Bradley, Gert Selmer Jensen, Daniel Hansen, Flemming Berger, Olaf Tehrani, Janusz Walentynowicz, Freddy Andersen, Carsten Wienholtz, Peter Hansen, Hans Larsen, Anna Kjældgaard-Larsen, Bente Petersen, Jørgen Hilm, Connie Brask Jensen, Marianne Rasmussen, Bent Sørensen, Kristian Kolby, Calle Hansen, Anne-Marie Krogsbøll, lars abildgaard, Carsten Mortensen, Benta Victoria Gunnlögsson og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Welcome, we are not all bad

Welcome, we are idiots!

På 2. dagen mødte kampklædt politi med hunde op for at genoprette den borgerlige ro or orden.
Den slags har de ikke set siden Makedonien. Er det et land, vi gerne vil sammenlignes med?

Borgerskabet er ved at koge over af raseri over alt det anarki. Tænk sig, at de syriske flygtninge går på motorvejen, skriver repræsentanten for Hellerup-frisindet, Suzanne Bjerrehus på Fjæsbog.

Reagan-klonen Søren Pind, truer med bøder og fængsel til de behjertede danskere, der hjælper flygtningene videre til Sverige. Dermed sætter Pind niveauet for hvor langt regeringes vilje til at hjælpe flygtningene rækker.

Colin Bradley, Gert Selmer Jensen, Daniel Hansen, Michal Bagger, Niels Møller Jensen, Carsten Wienholtz, Freddy Andersen, Peter Hansen, Hans Larsen, Bente Petersen, Jørgen Hilm, Connie Brask Jensen, Marianne Rasmussen, Bent Sørensen, Kristian Kolby, Calle Hansen, Anne-Marie Krogsbøll, lars abildgaard og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Ja, Støjsenderen, DF m.fl. har gjort det vigtigt for resten af os at få signaleret at ikke alle danskere er så hadske og negativt sindede.

Peter Hansen, Jørgen Hilm og Bent Sørensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Søren Jensen, jeg tror ikke du har været så meget udenlands blandt almindelige mennesker. Danskerne bliver ikke mødt med vrede eller andet pga. den politik der bliver ført. Helt ærlig, det meste af verden er fløjtende ligeglad, der er bare nogle danskere der så gerne så deres land og landsmænd blive set ned på. Danskerne bliver mødt som alle andre i udlandet, måske endda i de fleste tilfælde med respekt, fordi vi hjælper rundt i verden, og fordi de fleste danskere der rejser udenlands opfører sig pænt - minus de få på drukture, der ikke forstår at opføre sig ordentligt.
Flygtningene får, hvad de har brug for af nødhjælpsorganisationerne, de er bare ved at være trætte af at skulle håndtere danskernes umådeholdne foræringslyst hvad angår plysbamser og brugt tøj.
Politiet og nødhjælpsorganisationerne har forsøgt at fortælle folk, at de skal lade være at belaste systemet med deres gaver, er der noget der er brug for skal det nok blive meldt ud.
Danskerne er også i forvejen blevet fortalt, at blandt disse flygtninge vil der være terrorister gemt. På grund af EU-lovene (og for danskernes sikkerhed) er det nødvendigt at disse mennesker bliver kontrolleret og registreret - og trods det er der danskere der ikke har fattet en brik og fræser rundt og jagter flygtninge så de kan lave godhedsselfies til facebook. Måske er der allerede kommet et par terrorister der griner højt og inderligt ad danskernes tåbelighed og er gået i skjul. Lad os så se selfies den dag Københavns universitet eller banegård er blevet bombet. Tænk jer dog om. Skal I virkelig have bomberne smidt direkte i ansigtet for at forstå, det er ok at være god, man behøver ikke være naiv eller dum oveni.

Claus E. Petersen, Gustav Alexander, Anne M. Lassen, Hans Aagaard og Jens Rasmussen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

100 ud af en befolkning på 5.600.000, det er ikke mange.
Men noget helt andet, hvorfor bekæmper de unge og sunde mennesker fra Syrien, ikke den diktator, der øderlægger deres land.
Venter de på, at jeg og andre, skal sende vores børn derned, for at gøre det, de burde gøre?

Claus E. Petersen, Kaj Spangenberg, Vibeke Rasmussen, steen marr, Anne M. Lassen, Ditte Jensen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

arne lund du behøver ikke være bekymret for pind eller bjerrehuus, svenskerne kan nok selv læse de danske medier og sørge for, at tåbelige mennesker der fuldstændig hjernedødt måske har smuglet terrorister ind i Sverige, og oven i købet praler af det offentligt (ren tilståelsessag) bliver straffet.
Trods det tilsyneladende gode ydre ved svenskerne godt, at der meget vel kan være folk i vrimlen, der er pikerede over at svenskerne vanen tro har solgt våben til alle sider i konflikterne, ligesom tyskerne og franskmændene.
arne lund, verden er grum - jeg er bange for du må prøve at åbne øjnene og tænke lidt længere.

Skulle det lykkes mig at få råd til et pas og en udflugt ud af landet, er min nationalitet det absolut SIDSTE jeg vil fortælle om!
Simpelt hen fordi jeg hellere vil identificeres på mit menneskesyn, og nysgerrighed over lokale skikke og vaner!

Det er en flygtningestrøm vi fysisk og følelsesmæssigt ikke kan stoppe og som vi selv føler og opfører os som om og ikke kan stoppe med at føle og opføre os som om i vores jagt og søgen efter, anerkendelse, succes, penge, magt, accept og kærlighed, så vi er og skaber hinanden og lad der derfor komme tusinder og atter tusinder flygtninge til vi alle bliver tvunget til at stoppe vores søgen og jagt.

Det illustrerer et velkendt princip: Barmhjertighed med nødstedte handler ikke kun om at komme næstens nød i møde. Det handler i lige så høj grad for mange, om at tilfredsstille egne behov for at udvise barmhjertighed. Det begrænser sig faktisk ikke kun til nødhjælp. Det er dynamikker, man ofte ser i relationer, og især hos kvinder. Der er et behov for at mærke sine følelser, og man finder da nogen at gøre til genstand for dem - nogle gange trods deres manglende behov eller interesse. Hvad tilsyneladende ser uegennyttigt og altruistisk ud, er faktisk ofte helt banalt selvisk.
Det er formentlig også den primære motivation til overhovedet at få børn.

/O

Kastede man også med sten og flasker som en del af den medmenneskelige hjælp til flygtningene?
hvis man nu gerne vil donere tøj og mad, så kan det ske uden vold og optøjer eller konfrontation med politiet, som altså er der fordi de skal være der og fordi loven er således. Hvorfor skal der altid være nogen der vil lave ballade, og hvorfor her hvor traumatiserede emigranter er i transit.
danmark holder sig til Dublin konventionen som mange andre lande har set stort på nu - det kan vi jo også bare gøre....
de emigranter der vil igennem DK er jo dem der har penge til at betale for rejsen, så lad dem dog gennemføre den efter de har afgivet fingeraftryk etc. så kan svenskerne sende dem retur til os hvis ikke de vil have dem. vi kan derefter undersøge hvodan de kom til landet ( det sker sikkert allerede ved registreringen i Sønderjylland og i Rødby) og derefter returnere dem til Tyskland der har valgt at tilsidesætte Dublin konventionen. Det er vel ikke forbudt at returnere emigranter til Tyskland der har ignoreret en konvention de selv har underskrevet er det?
Jeg bruger ordet emigrant og ikke flygtning da de nu har skiftet fokus fra at undslippe krig i Syrien til at flytte fra lejre i nabolande til en, for dem, bedre tilværelse i EU. Det er emigration og ikke flugt.

Jonathan Smith, Per Dørup, Claus E. Petersen og Anne M. Lassen anbefalede denne kommentar

Masser af danskere demonstrerer i disse dage, at når mennesker er i nød, så vil vi gerne hjælpe. Det er hjertevarmende og udtryk for, at næstekærlighed er en del af vort DNA. Nu må vi kunne samles om en henvendelse til vore politikere, at de godt må sætte vort private forbrug lidt ned (hæve skatten) så vi på mere systematisk vis kan bidrage til løsningen af verdens (og dermed vore) problemer. Det er helt fint og prisværdigt, at forære flygtninge noget af den overflod, som vi allerede har købt. Men det vil nok batte mere, hvis vi annullerer nogle af vore fremtidige indkøb og betaler lidt mere i skat. Vi bør kunne få en samfundsdialog i gang om forskellen på nødvendigt og overflødigt forbrug. I al venskabelighed, forstås.

Det jo skønt at folk vil hjælpe folk som er i nød, men egentlig presser man vel blot én situation endnu mere end nødvendigt er, hvis man eksempelvis som frivillig insisterer på selv at uddele de ting og sager, man nu en gang mener folk i nød har brug for. ... har desværre eksempler på, hvor den slags er mere til skade end gavn!

»Jeg ville allerhelst selv give dem maden. Jeg vil se glæden i deres øjne,« siger Monika. Fint du viser vilje og vil hjælpe Monika, ikke et ondt ord om det, tværtimod, men jeg ved sørme snart ikke, hvem der hjælper hvem, når du udtaler "at du vil se glæden i deres øjne".

Jonathan Smith, Vibeke Rasmussen, Birgitte Gøtzsche, ellen nielsen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar

De kommer ind fra Tyskland - der er ingen mangel på vand, mad og tæpper i Tyskland.

Folk altså...

Jonathan Smith, Claus E. Petersen og Anne M. Lassen anbefalede denne kommentar

Der er mange maader vi kan hjaelpe flygtningene paa her er nogle af dem
1.
Meld dig ind i Venligboerne – flygtningehjælp på Facebook

Venligboerne er en gruppe på Facebook, hvor medlemmerne udveksler idéer til, hvad man kan gøre for at hjælpe flygtninge i Danmark. Meld dig ind i gruppen, kom med gode ideer, og deltag i de mange gode initiativer, som findes derinde. Venligboerne startede som et lokalt initiativ i Hjørring, men har nu spredt sig til at være en folkelig bevægelse i hele landet.

Besøg Venligboerne på Facebook

2.

Meld dig til Røde Kors – Venner Viser Vej

Røde Kors’ projekt går ud på at sikre, at de mennesker, der kommer til Danmark, bliver godt modtaget og introduceret til det danske samfund. Kontakten til danskerne er helt afgørende, og med Venner Viser Vej vil man sikre, at flygtninge kan få en ven. Røde Kors inviterer alle, der vil bidrage til den gode modtagelse af flygtninge, til at være med.

Læs mere på mitrodekors.dk

3.
Bliv frivillig på et asylcenter

Som frivillig på et asylcenter kan du hjælpe flygtninge til en mere tryg tilværelse i Danmark. Frivillige står for en lang række forskellige aktiviteter for og med asylansøgere. Det spænder fra idræt til lektiehjælp, drift af kreative værksteder, it-caféer, cykelværksteder mv.

Læs mere på rodekors.dk

4.
Bliv netværksfamilie

Dansk Flygtningehjælp skaber kontakten til familier, der kan hjælpe flygtninge med alle de ting, som er svære i hverdagen, når man er flygtet til et land, hvor man ikke taler sproget eller har noget personligt netværk. Som frivillig kontaktperson kan du hjælpe en flygtningefamilie med at finde sig til rette i det nye lokalområde. Du bliver koblet med en familie, som du følger i tykt og tyndt og får mulighed for at knytte et tæt og mere personligt bånd til.

Læs mere på frivillignet.dk

5.
Bliv frivillig hos Trampolinhuset

Trampolinhuset er et medborgerhus i København, hvor flygtninge og asylansøgere kan modtage undervisning, deltage i aktiviteter og lære hinanden og danskerne at kende. Lige nu mangler centret frivillige til at undervise i dansk og engelsk, arrangere events, hjælpe med indsamlinger og meget andet.

Læs mere på trampolinhouse.dk (engelsk)

og her er mere ret good information:
https://enhedslisten.dk/spoergsmaal-og-svar-om-flygtninge-i-europa

Flemming Berger, Ib Jørgensen, Anne M. Lassen, Peter Hansen og Anna Kjældgaard-Larsen anbefalede denne kommentar
Kaj Spangenberg

Jeg håber, at de mange aktivister med tøj, tæpper, mad og drikke til de tilrejsende også har husket at hjælpe de hjemløse - også selv om ingen ser det, og der ikke er tv til stede.

Lasse Reinhold, erik mørk thomsen, Thomas Rasmussen, Gert Selmer Jensen, Claus E. Petersen, Vibeke Rasmussen, Martin Hansen, ellen nielsen, Gustav Alexander, Anne M. Lassen og Ditte Jensen anbefalede denne kommentar

@Kaj Spangenberg, der tager du fejl....lemmingerne er faldet for det nyeste mediecirkus og kappes alle om 5 minutes of fame. Om et par dage er der noget nyt. de hjemløse er der sgu´ altid dem vender vi tilbage til engang næste år når agurketiden er på sit højeste.

Lasse Reinhold, erik mørk thomsen, Claus E. Petersen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Det tror jeg godt du kan glemme, Kaj. Den kedelige skare af danske hjemløse er jo pinefuldt ordinære! Det er intet i forhold til en selfie med en flygtning.

erik mørk thomsen, Claus E. Petersen, Kaj Spangenberg og Peter Nielsen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Jeg vælger at nyde en af de få situationer, hvor medmenneskelighed bryder ud i lys lue og er svær at tæmme for kyniske politikere, regelrette politibetjente og følelsesmæssigt uintelligente borgere. Mere af det!

Colin Bradley, Olaf Tehrani og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

Pas på, at I ikke viser jeres retfærdighed for øjnene af mennesker for at blive set af dem, for så får I ingen løn hos jeres fader, som er i himlene.
Når du giver almisse, så lad ikke blæse i basun for dig, som hyklerne gør det i synagoger og på gader for at prises af mennesker. Sandelig siger jeg jer: De har fået deres løn.
Når du giver almisse, må din venstre hånd ikke vide, hvad din højre gør, for at din almisse kan gives i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig.

georg christensen

Nu er Danmark landet på samme spor , som Ungarn.

Nu gælder det, om at finde EU løsninger, hvor det nuværende EU system fuldstændig har forsagt.

Nu står kampen : Cicil ulydighed mod Civil kurrage. Det danske folk, bør i samlet flok tage kampen op imod politiske som religiøse "IDIOTER".

Den nye danske frihedsbevægelse bør endelig samle sig og give de gamle partier : S,V,C,R og DF, et endeligt spark i "røven", med ordene, med på vejen: Vi gider ikke se eller høre jer længere. Det er efterhånden blevet for primitivt. (tomme "ord" og værdiløse sætninger er efterhånden alt, hvad I "magtbegæret" med jeres lobyister ,(mafionister), har at byde ind med, og det er ikke længere "NOK" , (nok er nok).

NB: Jeg skammer mig over at være Dansker. samtidig med en stor kærlig tak til Svenskerne, som nu endelig også med deres "standhaftighed" har fået tyskerfolket , selv østrigerne , er med.
I disse flygtningetider, ville jeg ønske at jeg var "SVENSKER" Tysker eller Østriger, men på ingen måde Dansker eller Ungarer.

Thomas Rasmussen

Hvis incitamentet for at gøre det er at vise et andet billede af Danmark end Støjbjerg, så gør de det jo bare for deres egen skyld.
Og helt utroligt dansk at vælte frem med dimser og mad, som allerede er arrangeret, når det er mest nærliggende, at flygtningene har brug for tryghed, ro og tag over hovedet. Aflad blev vist afskaffet under Reformationen.

"De kommer fra krig, så de har sikkert ingenting" LOL, de har da kunnet betale 150.000 DKK for hele familiens rejse

Jeg synes at det er komisk hvor meget vi danskere kan gå medieamok. Så meget var postyr var der ikke sidsteår hvor vi modtog...hvor mange var det nu? Men mens kameraerne ruller så er vi verdensmestre i indignation og vi vil pine død hjælpe, for vi er åh så civilt ulydige.
Gentager det gerne igen. De der kommer hertil har haft midler til at rejse for, men hvad med alle de der sidder tilbage....er de mindre i nød når vi nu ikke kan se dem?

De fremmedhadske har indset, at de ikke p.t. kan lufte deres ulækre menneskesyn offentligt uden at afsløre hvor afstumpet de er blevet; derfor er kritik af folk der gerne vil gøre noget - hvad som helst - for at vise solidaritet overfor en flok menneske, der på ingen måde kan tage den solidaritet for givet - slået over i en besynderlig miskmask af prædikanter fra den nye testamente, skepsis overfor selfie kulturen og en arrogant afvisning af hjerteligheden bag aktionerne ved at slå alle over en kam der hedder at de "bare er interesseret i kom i medierne for at vise deres godhed frem." Disse fremmedhadske er sikkert de samme mennesker, som i andre sammenhæng (ude i erhvervslivet f. eks.) sarkastisk ville foragte Janteloven, men her kan de godt bruge den til at dunke andre i hovedet. De ville have anmeldt egne bedstemor til nazisterne fremfor at hjælpe med at smugle jøderne til Sverige havde de været der dengang.
Det kan godt være de unge mennesker der kommer rendende med deres vandflasker, bamser og tæpper er naive og handler meste udefra ikke specielt grundigt gennemtænkt følelsesmæssig impulser, men med Danmarks og danskernes nuværende tendens til passivt at lade sig sive ned i rendestens moralsk afløb kan vi næsten ikke få nok af deres naivitet og følelsesmæssig protest mod den harsk, modbydelig og ignorant selvtilfredshed der florerer i landet.

Henriette Bøhne

Colin Bradley,

Hele retorikken og sprogbruget i denne og andre kommentartråde fik mig til at læse lidt nærmere om emnet og jeg faldt over en artikel fra sprog - og Socialforskningsinstituttet i Duisburg.
http://www.diss-duisburg.de/2011/11/das-stigma-gutmensch/
Det er åbentbart ret almindeligt blandt visse ekstremt højreorienterede bevægelser at søge at defamere og stigmatisere almindelig medmenneskelighed og gøre den til nærmest landsskadelig virksomhed.
Således også her i Informations kommentarspalter.

Henriette Bøhne

Konklusion fra artiklen:

Mit der Kritik an `Gutmenschen` und ‚political correctness’ soll eine Kritik an ausgrenzenden Diskursen und Praktiken mundtot gemacht werden, in dem deren Verfechterinnen zu Feinden der Nation stilisiert werden. Der offenbar zur kritischen Selbstreflexion eingeführte Begriff des `Gutmenschen` kann heute allein als eine diffamierende Fremdzuschreibung durch die politische Rechte bezeichnet werden, der darauf abzielt, demokratische und emanzipative Bestrebungen abzuwerten und zu verspotten.

georg christensen

Det er bare endnu engang et tegn på hvilket "regime" vi danskere befinder os i. V og S virker , som DF´s håndlangere. Det kan kun gå galt for hele banden.

Nå ja, siger så bare de radikale , konservative og SF erne, en sørgelig tilstands report for hele det danske samfund, nå ja, så kører vi bare videre.

Når en politistat forlanger.af deres eget politi, at opretholde "lov og orden" på diktatorisk vis, så er det kun gyltigt, når sammenslutningen af forskellige stater , med "lov argumentet" beskriver og følger de samme regler. Sådan virker det bare i de vestlige diktatur stater, som nu med viden om og forståelse for, bare beviseligt og synligt, har bevist, at der ingen forskel er mellem "demokrati og diktatur".

Med en venlig hilsen til den lykkelige vestlige Verden, som også bygges på "magtbegærets" diktaturlignende "lov bestemmelser".

Det som nu sker i Europa, er kun et bevis på , at vestens demokratier ikke afskiller sig meget fra Mellemøstens.

Takket være Svenskerne og nu også Tyskerne, østrigerne blev der endelig åbnet til Europa, vi burde modtage disse flygtninge, især fordi vi startede krigen i iraq og Afghanistan, og nu bare stikker hovedet i jorden , som en "struds", der bare siger : Det kommer ikke mig ved.

Nu kommer endelig ordene på dagsordnen: civil kurrage og civil ulydighed. Hvad skiller disse to udsagn fra hinanden>>?. Under sidste verdenskrig var "frihedskæmperne" , et udtryk for civil kurrage, i dag betyder det civil ulydighed?.

Så kommer vi til "livs smugler" debatten: Hvem er forbryderen? , hvem skal straffes for smugleriet? Er det enkeltindividet, som gratis bare ønsker at hjælpe og flytte et individ fra A-B, eller er transportøren , som mod betaling for flytningen får gevindsten?.

NB: Bare til sidst, et spørgsmål til "justits ministeriet": Har alle danske "Transportører" pligt til at registrere personlige data? for alle som mod betaling går ind i bussen, toget eller færgen?. Grænseoverskrivelse er ikke en troværdig undskyldning i det grænseløse Europa.