Nyhed
Læsetid: 2 min.

Støjbergs annonce vildleder flygtninge

Den annonce, Inger Støjbergs udlændingeministerium har indrykket i libanesiske aviser, er misvisende og giver et forkert billede af muligheden for familiesammenføring i Danmark. Det vurderer juridiske eksperter
Indland
12. september 2015

Integrationsminister Inger Støjbergs (V) annonce om Danmarks stramninger for udlændinge har vakt opsigt verden over. Men annoncen, der er blevet indrykket i libanesiske aviser, tegner et skævt billede af den danske lovgivning.

Omtalen af gældende udlændingelov er så selektiv, at det store flertal af flygtninge får en fejlagtig vejledning, som ikke svarer til den situation, de er i, siger flere eksperter.

Forskningschef Thomas Gammeltoft-Hansen, Institut for Menneskerettigheder, understreger, at annoncen ikke er faktuelt forkert. Men som han siger: »Det er omvendt ikke en neutral formidling af forholdene i Danmark. Den giver et fortegnet billede af de danske forhold.«

I annoncen forklarer Udlændingeministeriet på engelsk og arabisk, at folk med midlertidigt ophold først kan få familiesammenføring efter 12 måneder i Danmark.

Men det er ikke relevant for den store majoritet blandt de syriske flygtninge i Libanon. De allerfleste får hurtigt opholdstilladelse i Danmark efter Flygtningekonventionen og kan derfor straks søge om familiesammenføring.

Foreløbige tal for 2015 fra Udlændingestyrelsen giver samtidig et fingerpeg om, hvor få syriske flygtninge der faktisk må vente 12 måneder på at søge familiesammenføring. Kun godt 11 procent af i alt 3.646 tilladelser til flygtninge fra Syrien er givet efter den bestemmelse i loven, der udsætter retten til familiesammenføring.

’Helt unfair’

Men når man læser annoncen, lægger den op til, at syriske flygtninge kun kan få midlertidigt ophold, siger adjunkt Jesper Lindholm fra juridisk institut, Aalborg Universitet:

»Det er ikke tilfældet. UNHCR har gennem hele konflikten sagt, at det helt overvejende flertal fra Syrien er konventionsflygtninge.«

Alligevel har mange af de syriske flygtninge, som i disse dage rejser gennem landet, den fejlagtige opfattelse, at de først kan søge familiesammenføring efter 12 måneder. Netop det forhold angiver de som en begrundelse for at fortsætte flugten mod Sverige – de ønsker ikke at skulle vente et år, før de kan søge familiesammenføring og forenes med familien.

Andreas Kamm, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, kalder annoncen »helt unfair« og »egnet til fejllæsning«.

»Det er umuligt ikke at læse sådan, at familiesammenføring har meget lange udsigter.«

Inger Støjberg (V) skriver i et svar via sin særlige rådgiver: »De faktuelle oplysninger i annoncen er 100 procent faktuelt korrekte. Vi har ikke yderligere kommentarer.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

100% efter hensigten

Jørgen Mathiasen, Liliane Murray, Torben Skov og Michael Öberg anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Inger Støjbergs særlige rådgiver? Det er da vist hendes mave? Som jeg har forstået det, lytter hun mere til dens fornemmelser, end til de råd og vejledninger der kommer fra hendes embedsmænd og andre irriterende eksperter?

Lykke Johansen, Jørgen Malmgren, Shafi M., Liliane Murray, Torben Skov, Morten Lind og Michael Öberg anbefalede denne kommentar

En saerlig appel til Nasser Khader: Hvad synes om denne form for bevidst vildledning i.f.t syriere - dine eks eller stadig aktuelle laendsfaeller - fra den "borgerlige" bloks side? Vil du bruge dine internationale forbindelser til at laegge pres på diverse arabiske lande - Saudi-Arabien, Egypten, Qatar, oevrige Golf-Stater, etc. - til at modtage flygtninge fra Syrien, i det mindste sunnitterne, frem for at se dem lide under umenneskelige forhold i KZ-lejre i Ungarn?

Poul Sørensen, Per Klüver, Shafi M. og Liliane Murray anbefalede denne kommentar

Jeg kan respektere at man skrev i annoncerne:
Vi vil ikke have i kommer. Bliv væk.
Og efterfølgende stod ved det.
Jeg kan godt følge Støjberg på nogle områder.
Men den måde hun ofte går til tingene på er så skræmmende perfid. Det er en kynisme som ødelægger så meget.

Forstår ikke Information. Jeg er faktisk ved at blive pas på Information, som jo i dag med Christian Jensen ved roret primært repræsenterer Enhedslistens synspunkter mere end avisen deltager i en debat om værdierne i det danske samfund. Artiklen ovenfor er det rene ligegyldige nonsens.

Forstår ikke Information. Jeg er faktisk ved at blive pas på Information, som jo i dag med Christian Jensen ved roret primært repræsenterer Enhedslistens synspunkter mere end avisen deltager i en debat om værdierne i det danske samfund. Artiklen ovenfor er det rene ligegyldige nonsens.

Støjberg og Venstre er fuldstændig skrupelløse. På den ene side påstår de stædigt, at midlertidig beskyttelsesstatus ingen som helst betydning har for, hvor mange flygtninge, der kommer til Danmark. For den tidligere SR-regering må jo endelig ikke få "æren" for, at flygtninge går uden om Danmark. Den "ære" skal tilfalde Venstre og deres introduktionsydelse, som er en lavere kontanthjælp.

Men på den anden side anvender Venstre nu så netop den midlertidige beskyttelsesstatus som et redskab til at skræmme flygtninge fra at rejse til Danmark.

Hvis Venstre var en brugtvognsforhandler, ville det være en af den slags, som man skal gå i en stor bue udenom, hvis man ikke har lyst til at bruge en masse tid på at kommunikere med FDMs juridiske afdeling, forbrugerombudsmanden og Ekstra Bladet.

Niels Duus Nielsen, Poul Sørensen, Mads Berg, Per Klüver, Elisabeth Andersen og Liliane Murray anbefalede denne kommentar

Hva' hulan ole rasmussen?? En person som synes at Information er for venstreorienteret- Min verden skælver, uuuuuuh!

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Holger Madsen, Shafi M. og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Lad os åbne vores grænser for alle der ønsker en sikker havn.
Giv dem lejligheder, gratis tandpleje, omsorg osv.
For at betale regningen foreslår jeg at regeringen reducerer lønninger og pensioner for alle offentligt ansatte akademikere med 30% og overfører provenuet til Turist-denmark.dk.
Så er der plads til et par hundrede tusinde flere end dem vi allerede har modtaget.
Man, især offentligt ansatte akademikere, skal i den forbindelse sende blikket mod sverige, hvor alle immigranter opfattes som en berigelse af Sverige.
Noget (berigelse forstås) som Sverige nok kan have brug for med et stigende antal voldtægter, skyderier, mord, skoleafbrændinger, overfald, sammenbrud i skolen, no-go zoner og virkelighedsfjerne politikere og medier som taler om et "stærkere Sverige", samt et udhulet til det ikke-eksisterende velfærds system for de svageste i landet.
At stigningen i kriminalitet i Sverige følger den 30-årige begyndelse på berigelse/masse-indvandring (af ny-svenskere) er ikke en sammenhæng der eksisterer for svenske politikere og medier i Sverige.
Udadtil (overfor resten af europa) bliver de (politikerne) til gengæld "pisse arge" hvis danskerne og andre ikke påtager sig samme byrder som de har pådraget sig selv, mens de indadtil forsikrer at invandringen er "garanti for Sveriges fremtid".

At nogen, blot et sekund, kan ønske at Danmark havner i samme sindssyge kaos som den dysfunktionelle svenske stat mod nord er mig en gåde.
Jeg mener bare, at hvis folk vil slå sig selv ihjel, så fred med. Hvorfor tage alle andre med sig i døden?

Dorte Sørensen

En bemærkning til Ole Rasmussen, der skriver -
"Forstår ikke Information. Jeg er faktisk ved at blive pas på Information, som jo i dag med Christian Jensen ved roret primært repræsenterer Enhedslistens synspunkter mere end avisen deltager i en debat om værdierne i det danske samfund. Artiklen ovenfor er det rene ligegyldige nonsens."

Dels så har jeg ikke opfattet CJ som Enhedslistens repræsentant - i mine øjne er det GODT at avisen af og til bringer andre synspunkter en den øvrige danske borgerlige presse fra DR til Børsen mv.
Ligeledes er det vel ikke ligegyldig nonsens at påpege, at IS ikke kommer med en neutral formidling af forholdene i Danmark, som Thomas Gammeltoft siger til Information. I mine øjne er det en udbredt taktik fra politikkerne og i høj grad fra Venstre. Det havde måske været mere unormalt, hvis IS var kommet med korrekte og ikke selektive oplysninger.

Flemming Berger, Mads Berg, Janus Agerbo, Shafi M. og Liliane Murray anbefalede denne kommentar

Ole Rasmussen, der er jo ingen der tvinger dig til at læse med på Information, jeg er glad for at vi stadig har så lødig en avis, og at de repræsenterer lige netop det modsatte af Berlingeren og Børsen, for hvem skulle ellers gøre det i dag?

Eller du mener måske at bunden og arbejderklassen ikke skal repræsenteres i medierne?

Nu er det jo ikke første gang at en V regering og deres embedsmænd vildleder, jeg har en email liggende på min computer, hvor jeg har gjort opmærksom på grov vildledning af borgerne, så grov at det kunne sætte danskere i forlegenhed, måske endda i fængsel i udlandet. Svaret sammenfattende, at det er de ligeglade med, og at folk selv må sørge for at orientere sig.
Men når den danske stat udtaler sig om noget, der handler om noget internationalt, så vil de fleste borgere føle sikre, og derfor ikke undersøge yderligere, og så kan fælden klappe.

Claus E Petersen, er ikke også vores velfærdssystem blevet udhulet, endda længe før disse stakkels flygtninge er søgt mod nord?
Alle de problemer du nævner, kunne ændre sig, hvis vi ændrede os. Og med hensyn til intergration, så ved alle i psykologien, at man kan ikke ændre andre, man kan kun ændre sig selv, og ad den skabe grobund for at den anden ændrer sig. Man ændrer ingen ved at skælde ud på dem, eller hænge dem ud, eller behandle dem dårligt, det er utopi at tro at den behandling flygtninge og immigranter får i Danmark, på nogen måde vil hjælpe dem til intergration, for intergration kræver to parter, der der skal lade sig integrere, og den der lader integrere, og hvordan integrere man sig lige, når et helt land tager afstand fra én.

Niels Duus Nielsen, Bent Gregersen, Mads Berg og Shafi M. anbefalede denne kommentar

Årsagen til al balladen
Er/var jo desværre, at 9/11 was an inside job, der målrettet er designet til at skabe kaos, død og ødelæggelse i Mellemøsten, med dansk deltagelse. Men det er der jo stort set ingen der gider at se sammenhængen i. Vi er selv skyld i flygtninge strømmen for pokker så selvfølgelig er deres vores karma at tage imod de sande flygtninge, men dem der snyder og giver sig ud for at være fra Syrien, skal naturligvis ikke have flygtninge status og må benytte de mange andre muligheder de har for at besøge et EU land.

Det mest absurde er, at alle dem der ikke vil tage mod flygtninge, for at beskytte vores velfærdssystem, ikke har forstået den enorme udfordring vi står overfor.
Der fødes ikke børn nok i Danmark, og om 15 år vil der være mangel på raske hænder til at tage sig af de syge og gamle, når der også samtidig skal skabes penge i samfundet til at betale for velfærden.
Så uden en stor indvandring de næste mange år, bryder vores velfærdssamfund alligevel sammen.

Helene Kristensen

Besynderligt, jeg mente ikke at flygtninge havde tid til at læse aviser, og at de heller ikke gik efter andet end sikkerhed mod krig. Men muligvis er Grækenland, Tyrkiet, Italien, Østrig og Tyskland blevet mere ustabile end sidst jeg var der, men ligefrem krigszone.

Helene Kristensen

Liliane Murray, så vore sprogskolelærere hader flygtninge, de VUC-lærere der forsøger at få flygtninge/indvandrere op på et niveau så de kan få uddannelse, hader flygtninge. De projektmedarbejdere der i 30 år har lavet dyre projekter for at integrere flygtninge/indvandrere hader flygtninge. De mængder af mennesker der samler alt fra plysbamser til coca-cola og penge ind og serverer det på banegårdene hader flygtninge. De kagebagende husmødre hader flygtninge? Alle de mennesker der bare i stilhed støtter og hjælper hvor de kan, hader flygtninge?Hvad får dig til at mene, at du kan tillade dig at svine en hel befolkning på grund af nogle - må selv du indrømme - relativ få mennesker der virkelig hader flygtninge. Skepsis er ikke tilladt, kun for dig, du må godt nære skepsis over for andre - du må endda nære ringeagt for et helt lands befolkning.

Prøv nu lige at styre dig, du og dine 10 veninder i de selvfedes klub er ikke de eneste gode mennesker i Danmark. De fleste har bare ikke behov for at sætte sig selv op på en piedestal og kaste møg ud over resten.
Husk du bliver ikke et godt menneske af at fortælle om andres grusomhed og dårligdomme - men ved dine egne handlinger (som ikke nødvendigvis behøver blive dokumenteret ved billeder og spredt på de sociale medier). Forstår du og veninderne virkelig ikke, at I ved at sprede møg over danskerne i uendelige baner faktisk gør folk så lede og kede af al det flygtningehalløj, at de vender ryggen til og siger, det der selvpromoverende barnepjat gider jeg ikke blande mig i.

Et simpelt spørgsmål til slut, kender du den gamle betydning af ordet "bjørnetjeneste"?

Jørgen Kærbro Jensen, Hans Aagaard og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Martin Madsen, er du også faldet for politikernes knæfald for arbejdsgiverne? Der fødes flere børn nu, prøv at gå ud i virkeligheden i stedet for at forlade dig på forældede statistikker og arbejdsgivernes evige hungren efter flere, der skal stå udenfor arbejdsmarkedet og presse prisen på lønningerne. I fremtiden bliver det ikke manglen på arbejdssomme hænder der bliver udfordringen, men hvordan vi og samfundet får fordelt rigdommene så også de uden arbejde får noget at leve af. Vi uddanner på samlebånd tusinder af unge mennesker, som der ikke bliver brug for - vi får den bedst uddannede arbejdsløse befolkning nogen sinde.

Skal vi hjælpe flygtninge, skal det ikke være fordi de skal bruges som tyrkerne i sin tid, til at presse de danske arbejdsløse. Man får ikke integreret folk, der vil blive anset for en trussel. Arbejdsgiverne er iskolde der, de har bare brug for billig arbejdskraft til den smule arbejde der bliver - profit først og sidst.

Flemming Berger, Hans Aagaard og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Bodil Waldstrøm

Den annonce får mig til at tænke på Jesper Tynells "Mørkelygten". Jeg er helt sikker på, at intet er overladt til tilfældighederne. Hvis noget i annoncen vildleder, er det, fordi det er meningen, at det skal vildlede.

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Mads Berg og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Helene Kristensen
Du udtaler om noget du helt tydeligt ikke ved noget om.

Udtaler dig om

Søren S. Andersen

Det er ikke særlig interessant, hvad en enkelt jurist mener om indholdet af de annoncer, Inger
Strøjberg har indrykket i libanesiske aviser. Jura er alt andet end en eksakt videnskab. Store dele af juraen består af "gråzoner", hvor der er et juridisk spillerum, der gør det muligt at argumentere for både det ene og det andet resultat. Først når Højesteret har talt, kan man med sikkerhed sige, hvad der gældende ret. - Ikke fordi juristerne i Højesteret nødvendigvis har større indsigt i juraens kringelkroge end andre dygtige jurister, men fordi det, som Højesteret siger, pr. definition er gældende ret.

Det er kun folk uden juridisk indsigt, der tillægger det vægt, hvad en enkelt jurist mener. Hvis man kender Thomas Gammeltoft-Hansen, ved man, hvad han står for. Det er ved Gud ikke en overraskelse, at han siger, som han gør. Ligesom alle andre jurister, lader han enhver tvivl komme hans egne holdninger til gode.

Det havde unægtelig været mere interessant, hvis det havde været en fremtrædende jurist fra Dansk Folkeparti - f. eks. Morten Messerschmidt, der er ekstern lektor i offentligretlige fag på Københavns Universitet, - der havde kritiseret annoncerne. Det svarer lidt til, at det også er mere interessant at læse om en mand, der bider en hund, end om en hund, der bider en mand.

Lilian Murray, er det en spøg, når du giver udtryk for at Information repræsentere bunden og arbejderklassen?
De holdninger til indvandringen avisen, og mange læsere giver udtryk for gavner absolut ikke arbejdsmanden og kasseassistenten. Tværtimod bliver det dem og personer på overførselsindkomst, der kommer til at betale gildet for alle de migranter der får asyl.

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-09-12-professor-det-bliver-svaert-a...

"En analyse foretaget blandt godt 2000 syrere, der kom til landet fra 2009 til midten af 2013, viser, at kun 13 procent af syrerne var i job efter tre år.
Blandt de første syriske flygtninge, der kom til Danmark fra 1999 til 2006, havde kun 17 procent en videregående uddannelse, mens fem procent havde en erhvervsfaglig uddannelse."

"- De forskellige opgørelser af, hvordan syrerne hidtil har klaret sig, viser, at de kun klarer sig lidt bedre end somalierne, siger han til Kristeligt Dagblad"
-------------------------------------------------------------------------------

Så det reelt vi skal beslutte os for, er altså hvor stor en fremtidig forsørgerbyrde vi vil påtage os.

Søren S. Andersen

Vi ved jo alle sammen godt, at det bliver den danske underklasse, der bliver den store taber som følge af masseindvandringen. Det er underklassen, der er afhængig af velfærdsydelserne, der nødvendigvis kommer under pres, når det vælter ind over grænserne med mennesker fra Afrika og Mellemøsten. Der er også underklassen, der bliver ofre for den stigning i kriminaliteten, der vil ramme de sociale boligområder som følge af tilstrømning af mennesker, de tilhører befolkningsgrupper, der erfaringsmæssigt har en meget højere kriminalitet end resten af befolkningen. Det styrker sikkert heller ikke læringen, når halvdelen af børnene i skoleklasserne eller mere ikke har dansk som modersmål. Men al det er det fleste af Informations læsere givetvis ligeglade med. De sender deres egne børn i privatskoler og skænker ikke den danske underklasses børn mange tanker.

Jeg kommer selv fra arbejderklassen. Jeg er glad for, at jeg voksede op i en tid, hvor også arbejderkvarterene var boet af folk med samme baggrund som mig selv, ellers havde jeg næppe været i stand til at tage en universitetsuddannelse og få mig et velbetalt job. Der er en lang social afstand fra der århusianske arbejderkvarter, jeg voksede op i, og det velhaverkvarter i Gentofte Kommune, hvor jeg bor nu, men takket være de seneste årtiers uansvarlige indvandrepolitik, er afstanden i dag meget større end den var engang.

I anstændighedens navn - lad dog for Guds skyld være med at tale om Information, som en avis, der varetager de socialt dårligt stillede danskeres interesser. Det er den samme type mennesker, der skriver i Information, som dem, jeg husker fra min studentertid, der begyndte at tale om "dumme arbejdere", så snart de havde fået et par øl for meget.

"Inger Støjberg (V) skriver i et svar via sin særlige rådgiver: »De faktuelle oplysninger i annoncen er 100 procent faktuelt korrekte. Vi har ikke yderligere kommentarer." siges det i artiklen.

Det naturlige spørgsmål er herefter, hvorfor det er "via sin særlige rådgiver" og ikke direkte fra ministeren ( og dermed med inddragelse af de rigtige embedsmænd ?

Har de "rigtige " embedsmænd sagt nej til at stå inde for svaret ?

Måske ser jeg "spøgelser" , men alligevel ?

Janus Agerbo, Flemming Berger og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Det er ikke godt, denne artikel nu er bragt i et dansk nyhedsmedie. Familiesammenhøring er noget af det, der bringer sindene mest i kog i Danmark.

De omtalte annoncer blev endda efter sigende trykt for første gang i dagblade i Libanon, mens de flygtninge, som nåede til Danmark i den forløbne uge, var nået til Europa. Det kan altså ikke være annoncerne i sig selv, flygtningene refererede til. Det var sandsynligvis det seneste årtis danske udlændingedebat.

--------------
Søren S. Andersen:

"Vi ved jo alle sammen godt, at det bliver den danske underklasse, der bliver den store taber som følge af masseindvandringen. "

Nej, det ved vi ikke alle sammen. Det er ikke indvandring men krav om økonomisk vækst og offentlige besparelser, der truer de danske velfærdsydelser. Det er heller ikke underklassen, der bliver de største ofre for stigende kriminalitet. Den er jo ikke kendetegnet ved store værdier. Tværtimod er det formentlig underklassen, der begår mest vold og flest tyverier. Mange bliver bare løsladt efter endt afhøring og kommer altså ikke i grundlovsforhør. Det er ikke engang nyt, at befolkningsgrupper med lave indkomster spilles ud mod hinanden.

"Jeg kommer selv fra arbejderklassen."

Nå. I det danske samfund er arbejdsklassen nu en del af middelklassen. En voksende del af arbejderklassen lægger endda vægt på, at arbejderklassen arbejder, og arbejdsløse og mennesker uden for arbejdsmarkedet derfor ikke tilhører arbejderklassen. Det må medføre, at underklassen nu ligger under arbejderklassen. I virkeligheden er underklassen ikke homogen men har flere niveauer, hvor nogle har indtægter svarende til højeste dagpengesats og en livsstil, der minder om middelklassen, mens andre er hjemløse med minimale indtægter.

" Jeg er glad for, at jeg voksede op i en tid, hvor også arbejderkvarterene var boet af folk med samme baggrund som mig selv, ellers havde jeg næppe været i stand til at tage en universitetsuddannelse og få mig et velbetalt job."

Det beviser bare, at der ikke kræves særlig meget for at gennemføre en universitetsuddannelse. Datidens arbejderkvarterer svarede til nutidens ghettoer. Jeg har intet imod, at jeg er opvokset på en egn og nu bor i en by, hvor befolkningen er mere blandet med mulighed for at møde mennesker fra flere sociale lag. Det er mit eget valg, at jeg ikke gik i gymnasium trods flere opfordringer, og valgte en erhvervsuddannelse i stedet for en universitetsuddannelse. Da jeg var barn, var min far arbejder, mens de fleste naboer var gårdejere, og nogle havde omgang med en godsejer. Det skader ikke at møde forskellige mennesker i stedet for altid at omgås en homogen omgangskreds.

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger og Mads Berg anbefalede denne kommentar
Søren S. Andersen

@Børge Rahbech Jensen
Klasse er ikke bare et spørgsmål om indkomst, der er også et spørgsmål om dannelse og livsstil.

Som du selv ganske rigtigt er inde på, er det dog vigtigt at sondre mellem arbejderklasse og underklasse. Sidstnævnte klasse består af folk uden for arbejdsmarkedet, der er på permanent offentlig forsørgelse.

Det fleste arbejderkvarterer var i 1960'er fredelige og rolige og havde ikke spor karakter af ghettoer. Det var noget helt andet end det kriminalitetshærgede betonslum, hvor de fattige i dag bor.

Den massive masseindvandring af befolkningsgrupper, der har en betydelig overkriminalitet, har hovedsageligt påvirket social svage danskeres hverdag. Vi, der tilhører den højere middelklasse, kan trygt færdes på gaden i vores velordnede kvarterer, vi bliver ikke presset af udenlandske løntrykkere, og vi kan sende vores børn til skoler, hvor der ikke går en eneste elev af fremmed etnisk oprindelse.

Det er den danske underklasse, der bliver masseindvandringens første offer.

Søren Christensen

Ministeren anvender "mørkelygten" ...

Hvordan er det man siger: "Hvad hjertet er fyldt af...." :-(

Jesper Pedersen

Hvad er problemet egentlig?

Støjberg laver omvendte turiskreklamer. Naturlig udvælger hun nøje de fakta, der passer med det budskab, hun gerne vil have frem.

Har Thomas Gammeltoft-Hansen også tænkt sig at klage over at Visitdenmark vildleder udlændinge ved fx konsekvent at fremstille København badet i solskin og meget mere renholdt, end den er i virkeligheden?