Læsetid: 2 min.

Teleselskaber overvåger kunder ulovligt

Teleselskaber logger mobilbrugeres opholdssted, når de går på nettet, fremgår det af oplysninger fra Rigspolitiet. Men logningen er ulovlig, vurderer professor i teleret
14. september 2015

Hver gang du går på Facebook eller besøger Google på din mobiltelefon, så er der stor risiko for, at dit teleselskab registrerer, hvor du er. I mange tilfælde logger teleselskaberne nemlig, hvilken mobilmast du er forbundet til, når du går på nettet med mobilen – og ikke bare, når du ringer eller sender sms’er, sådan som den såkaldte logningsbekendtgørelse foreskriver.

Men logningen af datatrafik er efter alt at dømme ulovlig, siger juraprofessor på Aalborg Universitet Søren Sandfeld Jakobsen, der er ekspert i teleret

»Min umiddelbare vurdering er, at den praksis, hvor masteoplysninger fra al datatrafik logges, er i strid med udbudsbekendtgørelsen og det underliggende EU-direktiv, det såkaldte e-datadirektiv,« forklarer Søren Sandfeld Jakobsen.

Som beskrevet i dagens Information oplyser en række forsvarsadvokater, at de jævnligt modtager teleoplysninger fra politiet, hvori der optræder masteoplysninger fra mobiltelefoners internetbrug. At registreringen foregår, bekræfter Rigspolitiets Telecenter. Ifølge centret indhentede politiet sidste år masteoplysninger på internettrafik fra teleselskaberne i 1.795 tilfælde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu