Nyhed
Læsetid: 2 min.

V-ordfører forventer langt flere på integrationsydelse

Venstres udlændingeordfører forventer en stor udvidelse af den gruppe, der i fremtiden vil få tildelt integrationsydelse i stedet for eksempelvis kontanthjælp
Indland
30. september 2015

Regeringen foreslår som en del af det finanslovudspil, der blev præsenteret i går, at udvide målgruppen for den nyindførte integrationsydelse.

Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, siger samtidig, at han »forventer«, at udvidelsen vil komme til at omfatte en stor gruppe personer. Han understreger dog, at det endnu ikke er sikkert.

Integrationsydelsen er blevet kritiseret for at være for lav og føre til fattigdom. Men nu vil regeringen altså udvide målgruppen.

I dag gives ydelsen til personer i stedet for kontanthjælp eller uddannelseshjælp, hvis de ikke har boet i Danmark i syv ud af de seneste otte år. Men ydelsen gives kun til personer, som er kommet til Danmark efter, at integrationsydelsen trådte i kraft i september.

Den gruppe, der før september modtog kontant- og uddannelseshjælp, men som ikke lever op til kravet om ophold i syv ud af de seneste otte år, har imidlertid stadig ret til kontant- eller uddannelseshjælp. Det fremgår af de såkaldte bemærkninger til den lov, som indførte integrationsydelsen.

Og det er alle i den sidstnævnte gruppe, som V-ordfører Marcus Knuth »forventer«, at regeringens udvidelse vil komme til at omfatte.

»Jeg forventer en ordlyd, der minder om den ordning, som trådte i kraft her i september,« siger Marcus Knuth.

– Og din forventning er altså, at alle, som modtager kontant- og uddannelseshjælp i dag, vil blive omfattet af integrationsydelsen, hvis de ikke lever op til opholdskravet?

»Det er, hvad vi forventer,« siger Marcus Knuth.

Regeringen og de partier, der har været med til at indføre integrationsydelsen, har også tidligere aftalt, at det »på sigt« vil være ambitionen.

Fører til isolation

Majbrit Berlau, der er formand for fagforeningen Dansk Socialrådgiverforening, mener, at det vil få klare konsekvenser for den enkelte, der kommer til at modtage integrationsydelse.

»Når man sætter ydelserne ned til så lavt et niveau, så er isolation den helt klare konsekvens. Der er ikke råd til at være en del af sociale fællesskaber, som ellers er afgørende, hvis man gerne vil have god integration,« siger hun.

Marcus Knuth siger imidlertid, at regeringen vil udvide gruppen for at få flere i arbejde.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har ingen kommentarer til sagen, men holder efter planen pressemøde i dag om blandt andet udvidelsen af målgruppen for integrationsydelsen.

Information har ikke kunnet finde tal på, hvor mange personer der vil blive omfattet af den udvidelse, som Marcus Knuth forventer.

Læs også: Hvis de skærer i ydelserne, hvordan skal vi så leve?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Risikosamfundet og en venstreorienteret

I disse dage, hvor også de danske folkepensionister, som regel folk, der har bidraget det meste af deres arbejdsomme liv til fællesskabet, kan registrere, at der overføres et pensionsbeløb, dog nidkært fra statens side modregnet med, hvad de ellers har lagt til side, kunne man passende begynde at filosofere over, om man ikke samtidig, til en vis grad, er til grin for sine egne pensionspenge og sit positive samfundssind – men det er jo lige så fy-fy som latterlige satiretegninger i visse provinssprøjter …

Medens andre, uden tilnærmelsesvis de samme biografier, begraver sig i særlige miljøer og alligevel kan modtage pengebeløb uden modydelser, der ofte overstiger, hvad ovennævnte beregnes til at være værd i det store nationale købmandsskab, er dette endnu en passende anledning til, alvorligt at fundere over, helt i overensstemmelse med denne rent pekuniære analyse, med risiko for at blive tituleret med alle mulige skældsord, om det nu også kan betale sig for de fleste danskere overhovedet at være medlem af et sådant samfund – hvilket naturligvis er en indskrænket tankegang, da fornuft og proportionalitet af én eller anden grund helt er sat ud af spillet på dette betændte område …

De såkaldt etablerede og ansvarlige partier – og inklusive venstrefløjen - har åbenbart så mange penge, at de i godhedens barmhjertige navn deler ud til højre og venstre, dog ikke proportionalt lige så meget til de nederste og mest udsatte i samfundspyramiden, og så må opleve, at De Fæle har et stigende tilløb af de uoplyste frafaldne, der ikke umiddelbart fatter en hujende fis af dette nationalregnskab afviklet til ære for udbredelsen af godhedspotentialet i den selvudnævnte elite – og gud nåde og trøste den, der falder for at bruge sin sunde fornuft, hyn bliver øjeblikkeligt kaldt tilbage i den barmhjertige flok forsynet med mindre sympatiske etiketter, hvilket man i de kredse af én eller anden grund har et rigeligt lager af – overtegnede naturligvis en undtagelse … ;-)

Alt imens ændrer samfundet karakter og sammensætning i en retning, ingen har ønsket og slet ikke har kunnet se komme for bare humane skyklapper og social kontrol fra en selvbestaltet elite uden den store folkelige opbakning målt med det seneste valgresultat …

Venstrefløjen er ikke alene forstenet – den er paralyseret og delvis fordummet hinsides enhver fornuft - og de sædvanlige marxistiske samfundsanalyser rækker ikke mere til at forklare de stigende samfundsproblemer og den stigende risiko ved ukontrolleret tilløb fra alverdens religøse grupper og kulturfremmede - dem har Marx vistnok ikke skrevet så forfærdeligt meget om …

Venstrefløj og totalitarisme

Deres næsten betingelsesløse solidaritet med den ene religiøst hårdt angrebne part i samfundet med to grupperinger med mindt to vidt forskellige inkompatible verdensanskuelser – hvor ordet solidaritet har fået en helt anden betydning end den tidligere gældende – synes heller ikke rigtigt at blive gengældt målt med en demokratisk og sekulær målestok …