Læsetid: 4 min.

’Dem, de får fat i her, er bestemt ikke masterminds’

Anders er blevet dømt for at have skaffet sig uberettiget adgang til et stort antal login- og passwordoplysninger. Det var en forbrydelse, men den havde ingen ofre, siger han
30. oktober 2015

Selv om størstedelen af politiets sigtelser i to store internationale efterforskninger af hackersager er blevet opgivet, så er én person blevet dømt. Hans navn er Anders, og han er 25 år gammel. På en kebabrestaurant på Nørrebro i København har han indvilget i at fortælle om baggrunden for, at han for kort tid siden fik tre måneders betinget fængsel. Anders’ sag er kompliceret, men kort fortalt er den endt med, at han har fået en betinget dom på tre måneder for uberettiget at have anskaffet sig over 1.000 login- og passwordoplysninger.

»Det kan godt være, at jeg har overtrådt en lov, men jeg synes ikke, at jeg har gjort noget galt. Det er en handling uden et offer,« siger Anders.

Læs også: Stribevis af hackersager må opgives

Hans dom udspringer af en international aktion, som dansk politi var en del af, og som var rettet mod brugere af programmer udviklet af organisationen BlackShades. BlackShades solgte blandt andet et program, som gjorde det muligt at inficere en computer og fjernstyre den uden et offers viden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Velschow-Rasmussen

Ved ikke om man skal le eller græde ....

Dansk politi køber SW af Italiensk foretagende - det var da heldigt at de ikke købte blackshades der gør det samme.

Betyder det ikke at vi skal sætte politiet i fængsel ?