Læsetid: 5 min.

Flere homoseksuelle nydanskere springer ud

Mange homoseksuelle med minoritetsetnisk baggrund oplever trusler, vold og overvågning fra familie og omgangskreds. Alligevel står stadig flere ved deres seksualitet, fortæller kilder i og omkring miljøet
’Da jeg var yngre, var jeg en rigtig player. Damernes konge. Jeg er en drengerøv, men jeg er blevet mere rolig,’ siger Malak Hassan, der sidder sammen med sin kæreste Jennifer Jalena

’Da jeg var yngre, var jeg en rigtig player. Damernes konge. Jeg er en drengerøv, men jeg er blevet mere rolig,’ siger Malak Hassan, der sidder sammen med sin kæreste Jennifer Jalena

Charlotte de la Fuente

8. oktober 2015

Hver onsdag mødes en gruppe LGBT-personer med minoritetsbaggrund i København. Det er foreningen Sabaah, der lægger lokaler til, og det er ikke et møde i traditionel forstand, men mere et sted, hvor unge nydanskere kan hænge ud, dele deres historier, spille backgammon eller bare være.

En af dem, der har deltaget, er Malak Hassan.

»I Sabaah føler jeg ikke, jeg skal gemme mig. Man kommer fra samme kultur, hører samme musik, og det giver tryghed. Man behøver ikke tænke over, hvad man siger, for det kommer ikke videre,« siger hun.

Malak Hassan har lige siden, hun kom i puberteten, følt sig tiltrukket af piger, men hun er med egne ord ud af en meget religiøs familie, hvor der er strikse regler. Derfor stak hun i første omgang af, da hun ikke længere kunne skjule sin seksualitet derhjemme.

»Det var en skandale, da jeg sprang ud. Jeg troede, at jeg skulle dø,« siger hun.

Af to omgange har Malak Hassan ændret navn, fordi hun frygtede at blive fundet af sin familie, så hun har både heddet Sara Mikkelsen og Lone Jensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Torben Selch
Steffen Gliese og Torben Selch anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Når det i flere familier kan være svært at acceptere homoseksualitet i hjemmet, så skyldes det blandt andet et stærkt æresbegreb i nydanske familier, fortæller projektleder i Etnisk Ung, Susanne Willaume Fabricius." siges det ovenfor i artiklen.

Er det ikke upædagogisk og iøvrigt grundlæggende forkert at tale om et " stærkt æresbegreb " i den aktuelle sammenhæng ?

Den rette benævnelse bude være "stærke og helt uacceptable fordomme" som er funderet i intolerant religiøsitet og uvidenhed o s v , og som i øvrigt er i strid med grundlæggende menneskerettigheder.

Det er i vores kultur "ære-løst" og afskyvækkende at diskriminere p g a seksualiet og køn - og det skal vi ikke "give køb på" ( ej heller ved at bruge misvisende og undskyldende omskrivninger som"stærke æresbegreber" )

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Det hedder ikke springe ud men springe ind som homoseksuel. For det svarer præcist til en blomst, der springer ind i sig selv i stedet for at springe ud.
Dette er fuldstændig korrekt, og derfor bliver det meget snart fuldstændig slettet her fra Information.