Læsetid: 3 min.

Flertal for flere penge til dagpengeforlig

Prisen for en politisk aftale om et nyt dagpengesystem ser ud til blive 600 mio. kr. For den pris vil 2.100 færre årligt ryge ud af dagpengesystemet
Mandag fremlagde Dagpengekommissionen sine samlede anbefalinger til et forbedret dagpengesystem. 
 Professor Nina Smith præsenterede forslagene på et pressemøde, og meget tyder på, at der er et politisk flertal for at følge kommissionens anbefalinger.

Joachim Adrian

20. oktober 2015

»Se at få fundet nogle penge og få lavet et forlig i en fandens fart,« lød anbefalingen fra LO’s formand, Harald Børsting, da Dagpengekommissionen i går fremlagde sine anbefalinger på et pressemøde i Eigtveds Pakhus, i København.

En anbefaling som et bredt flertal på Christiansborg ser ud til at tage til sig sammen med resten af den – samlede – Dagpengekommissions anbefalinger.

I hvert fald taler regeringspartiet Venstre i dag kun om, at den kommende dagpengereform »som udgangspunkt« ikke bør blive dyrere. Socialdemokraterne har under den nye formand, Mette Frederiksen, allerede sagt, at det vil blive dyrere. Og Dansk Folkeparti sætter nu tal på, hvor dyrt: Nemlig 600-700 millioner kroner.

Hvilket næsten på kroner og øre svarer til den del af den samlede regning på 1,2 milliarder kroner for Dagpengekommissionens anbefalinger, som fagbevægelsens kommissionsmedlemmer Harald Børsting og FTF’s formand Bente Sorgenfrey, i en såkaldt mindretalsudtalelse ikke vil være med til at betale for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

georg christensen

Det koster og det koster?. 600 hundrede millioner blot, et nyt kampfly koster 1.000 millioner, hvor metalværdien måske er 2 millioner medens illusionen , resten 998 hundrede millioner udgør arbejdsløn udført udenfor danmark, medens vi i danmark bøvler med sølle 600 millioner i vores eget samfund. Det er ikke andet, som storheds vanvids tankegange , vores gamle partiers ledende politikere formidler.