Læsetid: 4 min.

Ny kritik af behandling af transkønnede

Over halvdelen af alle transpersoner føler sig ikke imødekommet i sundhedsvæsenet. Det viser rapport fra Statens Institut for Folkesundhed
19. oktober 2015

Lange ventetider, mangel på anerkendelse fra sundhedspersonale og monopol på behandling bliver kritiseret af et flertal af de transkønnede, der har deltaget i en ny rapport, der udkom i fredags.

Rapporten, som er bestilt af Københavns Kommune og lavet af Statens Institut for Folkesundhed, indeholder en gennemgående kritik af blandt andet centraliseringen af den kønskorrigerende behandling ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet. Som tidligere omtalt i Information er monopolet på behandling af transkønnede blevet kritiseret fra flere sider, blandt andet for at få transkønnede til at ty til selvmedicinering med hormoner.

Nu viser den nye rapport, at over halvdelen af de adspurgte transkønnede ikke føler sig imødekommet i sundhedsvæsenet i Danmark, mens en stor del af respondenterne beskriver mødet med sundhedssystemet som negativt.

»Der er en tendens i materialet til en kritik af mulighederne for at få behandling som transperson i Danmark,« siger Katrine Johansen, antropolog og akademisk medarbejder ved Statens Institut for Folkesundhed, som har været med til at lave rapporten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu