Læsetid: 4 min.

Regeringen underfinansierer uddannelse i stor stil

Universitetsuddannelserne er alle voldsomt underfinansierede, viser konsulentrapport bestilt af ministeriet. Studerende og rektorer undrer sig over, hvordan regeringen samtidig kan argumentere for, at der sagtens kan skæres ned med flere milliarder
12. oktober 2015

Offentliggørelsen af den meget omdiskuterede taxameterrapport druknede hurtigt i regeringens udmelding om, at der nu skal laves et nyt taxametersystem, sidste fredag. Uddannelses- og Forskningsministeriet mente ikke, at kortlægningen af, hvad ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser koster, kunne bruges, men set fra de studerendes og rektorernes side er rapporten endnu et bevis på, at uddannelserne generelt er underfinansieret.

Underfinansieringen går igen på alle uddannelsesområder, men især på de sundheds- og naturvidenskabelige uddannelser, der mangler 37.000 kroner om året per studerende, ifølge beregninger lavet af Danske Studerendes Fællesråd (DSF). DSF har taget de generelle omkostninger per studerende fra rapporten og sammenlignet dem med, hvad staten giver uddannelsesinstitutionerne per studerende. Resultat er et stort minus, og det kan kun hentes hjem ved at tage af forskningsmidlerne, forklarer formand for DSF Yasmin Davali.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hvor skal man ende og hvor skal man begynde? Hele ideen om belønning og straf i den offentlige sektor er uværdig! Det er ikke børneopdragelse eller dyretæmning, vi er ude i, selvom vore politikere over en bank synes at mene det. Jeg troede, at vi nedkæmpede kadaverdisciplinen i fyrrerne, men den sniger sig åbenbart tilbage.

Peter Hansen, Anders Barfod og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Er det ikke "bare" yderlige besparelser Venstre-regeringen lægger op til, når de ønsker - "At ministeriet vil lave taxametersystemet om, så det i højere grad belønner kvalitet og beskæftigelse" - med omlægningen vil endnu færre penge skulle gives til universiteterne, da kvaliteten i uddannelserne vil falde med de færre undervisere som de nedskårede bevillinger vil føre til.

Jens Jørn Pedersen

Lars Løftebryder Luskefis Rasmussen og Claus Hjorten har den opfattelse, at de har fået en uddannelse, og hvad skal andre med en uddannelse? Det er kun spild!

Der er kun en vej ud af suppedasen valg eller oprør!

peter fonnesbech

Lad os få væltet den Molbo regering inden de får "trampet al kornet ned".

Peter Hansen, Jens Jørn Pedersen, Bill Atkins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar