Læsetid: 3 min.

Styrelse forhåndsorienterede Løkkes advokat om aktindsigter

Ikke kun Statsministeriet har forhåndsorienteret Lars Løkke Rasmussens advokat, når medier under den tidligere regering søgte aktindsigt i dokumenter vedrørende venstreformanden. Nu viser det sig, at Moderniseringsstyrelsen har fulgt samme praksis. Det møder skarp kritik fra ekspert i offentlighedsloven
22. oktober 2015

Den 21. oktober 2013 søgte Berlingske aktindsigt hos Moderniseringsstyrelsen i den dengang tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens eftervederlag som minister. To dage efter var styrelsen færdig med et udkast til besvarelse, og den 25. oktober blev svarudkastet sendt til Nicolai Mallet, som er advokat for Lars Løkke Rasmussen.

I styrelsens aktlister blev denne mail til advokaten journaliseret som »TIL DRØFTELSE MED ADVOKAT – UDKAST til svar til Berlingske«.

Først den 30. oktober – altså efter Nicolai Mallet havde fået styrelsens svarudkast »til drøftelse« – modtog Berlingske svar på sin aktindsigt.

Et lignende forløb fandt sted, da Jyllands-Posten i samme tidsrum søgte aktindsigt i akkurat samme emne: To dage, før avisen fik svar på sin aktindsigt, modtog Nicolai Mallet kopi af de akter, som styrelsen agtede at udlevere.

Information har søgt aktindsigt i andre mediers aktindsigter hos Moderniseringsstyrelsen, og det fremgår heraf, at styrelsen også i 2014 og i 2015 har orienteret Lars Løkke Rasmussen eller hans advokat om de dokumenter, styrelsen agtede at udlevere i aktindsigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Peter Jensen
 • Benno Hansen
 • Anne Eriksen
 • Dorte Sørensen
 • Jens Jørn Pedersen
 • Steen Sohn
 • Kurt Loftkjær
Peter Jensen, Benno Hansen, Anne Eriksen, Dorte Sørensen, Jens Jørn Pedersen, Steen Sohn og Kurt Loftkjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kurt Loftkjær

Advokater, spindoktorer og embedsmænd danner ring om tvivlsomme politikere

Vi er på vej mod yderligere udhulning af den ynkværdige offentlighedslov - "mørkelægningsloven".

Det er en beklagelig udvikling vi er vidende til. De fulde konsekvenser af hensynet til Lars Løkke Rasmussens usikre håndtering af skattebetalte penge er uoverskuelige. Men andre regeringsmedlemmers og offentlig ansattes ret i tilsvarende situationer vil formentlig åbne en givtig forretning for advokater samtidig med, at offentlighed mister en del af retten til at kontrollere om alt går rigtig til i den offentlige forvaltning.

Korruption og korrumpering får bedre muligheder, når journalister nu også mødes af advokater. Som om spindoktorer ikke er belastende nok for jura, politik og troværdighed.

Mon det vi oplever, er er en del af det, som det overvældende flertal af Folketinget i forbindelse med vedtagelsen af offentlighedsloven kalder et frirum.

Vi afventer næste afdækning af glidebanen. Tak til Information.

Thorbjørn Thiesen, Flemming Berger, Vibeke Hansen, Søren Bro, Anne Eriksen, Peter Hansen, Torben Skov, Tue Romanow, peter fonnesbech, Jens Jørn Pedersen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Tak, til Information.

Vi får hvad vi stemmer på!

Hvis vi kunne løsrive os fra underholdningsprogrammer i TV var der en mulighed for at befolkningen, vi, os, dig og jeg kunne begynde at forstå demokratiet, er og bliver en skrøbelig ting, som vi alle skal værne om,........... hver dag!

Se hvor mange kindkys der bliver uddelt imellem journalister, ca 200 stk der er tilmeldt Folketinget, og forskellige politikere.

Så også journalisterne, generelt, bør være med, i den daglige kamp for at bevare demokratiet.

Kys kys fra mig.