Nyhed
Læsetid: 1 min.

Styrelse vil hastebehandle sag efter selvmord

Efter Nazira Rashids ene datter har begået selvmord i Syrien, bliver familiesammenføringen med hendes tre andre børn nu hastebehandlet
Indland
30. oktober 2015

Udlændingestyrelsen vil nu hastebehandle syriske Nazira Rashids sag om familiesammenføring med sine børn.

Det sker, efter Information i går kunne fortælle, hvordan Nazira Rashids ene datter, 15-årige Shirin, har taget sit eget liv, mens hun ventede på at blive genforenet med sin mor.

»Styrelsen vil også hastebehandle vedr. de øvrige søskende,« oplyser Udlændingestyrelsen i et skriftligt svar.

Nazira Rashid selv er flygtet fra den syriske borgerkrig og har fået asyl i Danmark. I sommer ansøgte hun om familiesammenføring med sine fire børn, der stadig befandt sig i Syrien, men efter flere måneders sagsbehandling har hun stadig ikke fået svar på sin ansøgning.

Den lange ventetid, uvisheden om sin egen fremtid og presset ved at skulle passe på tre yngre søskende uden nogen forældre og savnet af sin mor, blev ifølge Nazira Rashid for meget for hendes 15-årige datter, der torsdag i sidste uge valgte at begå selvmord ved at tage gift.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Sådan står der i artiklen "Desperationen stiger blandt syriske flygtninge" i dagens Information:
Udlændingeretsadvokat Marianne Vølund har på vegne af flere flygtninge bedt Udlændingestyrelsen hastebehandle sager om familiesammenføring, hvor familien stadig befinder sig i Syrien. Men i et skriftligt svar afviser Udlændingestyrelsen, at det kan lade sig gøre.
»Vi behandler alle ansøgninger til herboende flygtninge så hurtigt som muligt. Vi ser det derfor ikke som en mulighed at behandle nogle grupper af sager hurtigere end andre,« skriver styrelsen i sit svar til Marianne Vølund den 13. oktober."
Ikke desto mindre er styrelsen nu parat til hastebehandling. Et selvmord kan sandelig gøre underværker! Så må vi jo bare håbe at styrelsen ikke i mellemtiden er "kommet til" at smide de afgørende sagsakter væk.