Læsetid: 3 min.

Dommens dag for Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti mente, at det gav mest indflydelse at stå uden for regeringen. Aftalen om næste års finanslov tyder ikke på det
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, står tilbage med det største forklaringsproblem efter Finanslovsaftalen for 2016. Modsat de andre partiformænd boblede han da heller ikke ligefrem over af begejstring i går, men beskrev resultatet som ’en hæderlig og god finanslov’.

kaare smith

20. november 2015

Der var tilsyneladende kun vindere, da regeringen, Dansk Folkeparti Liberal Alliance og de konservative i går præsenterede en aftale om næste års finanslov. De konservative fik penge til at indfryse boligejernes grundskyld, Liberal Alliance fik penge til at sænke bilernes registreringsafgift og Dansk Folkeparti fik flere penge til de ældre. Og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fik flertal for sit finanslovforslag.

Men når det gælder væksten i de offentlige udgifter, står der faktisk kun tabere tilbage efter finanslovforhandlingerne. Hvor Dansk Folkeparti inden folketingsvalget krævede, at de offentlige udgifter årligt skulle stige 0,8 procent, ville Venstre og de konservative have nulvækst, mens Liberal Alliance krævede en decideret minusvækst i det offentlige. Nu ender det med en vækst på lidt over 0,3 procent (embedsmændene i Finansministeriet regner stadig på det).

Alligevel står Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tilbage med det største forklaringsproblem, hvilket forklarer, at han – modsat de andre partiformænd – ikke ligefrem bobler over af begejstring for resultatet, som beskedent beskrives som »en hæderlig og god finanslov«.

Ufravigeligt med måde

Selv om Kristian Thulesen Dahl foreløbig henviser til, at han tager den diskussion – altså om hvor meget væksten i de offentlige udgifter egentlig bliver – når Finansministeriets regnemaskiner er færdige, rammes partiformanden af den samme anklage, han havde så stort held med at rette mod daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S): Løftebrud!

Kristian Thulesen Dahl har i den seneste valgperiode igen og igen fremhævet tallet 0,8 procent, som noget Dansk Folkeparti stod fast på, fordi det i forvejen historisk set er en meget lav vækst.

»De 0,8 procent er ikke noget tal, der er hevet ud af en automat,« forklarede Dansk Folkepartis formand sidste år i et interview med Altinget. »Det er kommet som følge af en forhandling, vi havde med VK-regeringen i 2011 om, hvad der skal til for at sikre, at den offentlige sektor kan bevare den samme muskelkraft, når der kommer flere ældre og dyrere medicin«.

Kort efter folketingsvalget – under regeringsforhandlingerne – fastslog partiets næstformand, Søren Espersen, da også, at de 0,8 procent var ufravigeligt, hvilket dog fik formanden til at minde om, at ingen krav var ufravigelige. Og inden finanslovsforhandlingerne startede, blødte Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, yderligere op på kravet. Nu var de 0,8 procent snarere et slags eksistentielt mål for Dansk Folkeparti. Om det denne gang lige blev 0,3 eller 0,8 procent var mindre vigtigt.

»De ting, vi ønsker, flytter det rent procentvist opad,« lød det. »Men målet er vigtigt, ikke at nå et procenttal«.

Champagne hos LA

På forhånd stod det klart, at finanslovforhandlingerne måtte ende med en aftale mellem partierne i blå blok. Alt andet ville have været en falliterklæring blot et halvt år efter folketingsvalget og med meningsmålinger, der ikke ville give statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) noget styrket mandat, hvis vælgerne endnu engang blev spurgt.

Men når Dansk Folkeparti – trods valgsejren – valgte ikke at gå i regering, var den officielle begrundelse, at partiet kunne opnå større indflydelse ved at stå udenfor, hvilket finanslovforhandlingerne har været den første prøve på.

Under den daværende VK-regering var Dansk Folkeparti danmarksmester i at få symbolske sejre – ikke mindst i udlændingepolitikken – til at dække over nederlag i den økonomiske politik, når partiet gik med til at forringe efterløn eller dagpenge. Men denne gang er opgaven sværere. Dansk Folkeparti skal forsvare, at pengene i stedet er gået til skattelettelser til bolig- og bilejerne.

Derfor håber Dansk Folkeparti, at vælgernes hukommelse er kort og sætter så deres lid til, at terrordebatten og de kommende asylforhandlinger snart igen stjæler den politiske dagsorden.

Til gengæld blev der hos Liberal Alliance efterfølgende spist jordbærtærte, drukket champagne og udråbt et trefoldigt hurra for finanslovaftalen, som formanden, Anders Samuelsen, kaldte »helt klart den største dag i partiets historie« og konkluderede:

»Det er klart, at det er en anden situation, end det var under VK-regeringen, hvor det var Venstre og de konservative, som så under finanslovforhandlingerne skulle give til Dansk Folkeparti. Nu skal der også leveres til Liberal Alliance.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thorbjørn Thiesen
Thorbjørn Thiesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

DF har lige begået en klokkeklar Socialdemokrati.

Med et rødt parti tilbage i folketinget bliver det ikke rart at være arbejder fremover. Heldigvis er der spæde tegn på et nyt socialistisk parti uden EL's lig i lasten. Men der vil være stemmer nok til det nye parti, når vælgerne gennemskuer at de nu skal begynde at gøre sig klar til at arbejde for polske lønninger og under polske arbejdsforhold. Der er penge nok i Danmark til at kunne brødføde danskerne fremover, hvis ikke vi lader en stor del af pengene forsvinde i de riges lommer og resten sendes til Eu til køb af sølvbestik og krystalglas med EU-monogram, til tomme lufthavne, til tilskud til bønder der skal have en endnu større mejetærsker og en endnu større firehjulstrækker, til tusinder af embedsmænd der sidder og finder på love om krumme agurker og hvordan man får tvunget genmodificerede afgrøder ind på alle fødevaremarkeder.
Vi kan godt selv, der er så rigelig med andre lande der også kan selv - vi har faktisk ikke brug for at sende pengene til EU, vi kan godt bruge dem selv.

Så op hvor solen aldrig skinner med de nuværende danske politikere, klovne, fantaster, løgnere, pampere - og lad os så komme i gang med noget fornuftigt og menneskeligt politkerarbejde for danskerne.

Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen, Erik Jensen , Flemming Berger, erik mørk thomsen, Janus Agerbo, peter juhl petersen, Trond Meiring og Thorbjørn Thiesen anbefalede denne kommentar

Danskerne har stadig fået, den regering de har valgt og fortjener. Man har således valgt at give Dansk Folkeparti en helt afgørende rolle i regeringsmagten.

Og på denne måde har danskerne altså valgt en regering, der totalt har ødelagt velfærdssamfundet, der har skævvredet den sidste rest af den sociale balance, og som i øvrigt kun har været til gavn for de velstillede borgere.

Og uheldigvis er det jo sådan, at med Socialdemokratiets fatale højreradikale drejning for at fortsat være en del af magten, bliver det de samme partier, som kommer til magten efter næste valg. For hverken SF eller EL vil kunne arbejde sammen med S på disse præmisser.

Men når ansvaret engang skal placeres mellem danskerne - og det vil formentlig ske, er det derfor rart at huske, at der i Danmark absolut ikke er tradition for at rulle uheldige samfundsændringer tilbage. - Tvært om bygger næste regering sine politiske ideologier videre på det eksisterende.

Jørgen Steen Andersen, Flemming Berger, morten Hansen, Tino Rozzo, Henrik Leffers, Janus Agerbo, Uffe Illum, Hans Larsen, Kim Houmøller, peter juhl petersen og Thorbjørn Thiesen anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Dansk Folkeparti er hovedsagligt med deres støtte gennem de to sidste årtier, mere den velstilledes velgører end de marginaliseredes og arbejdssøgendes beskytter. Denne Finanslov tegner da også - ikke overraskende - et billede af manglen af et flergenerationsperspektiv. Hvilket bør være målet for enhver Finanslov. Men, igen, igen, skal vi høre den sædvanlige floskel, hvis vi ikke havde gjort det, var det hele blevet meget værre. Rigtigt eller forkert? Der eksisterer jo ingen referater fra magtkampen bag facaderne.

Jørgen Steen Andersen, Flemming Berger og morten Hansen anbefalede denne kommentar

Som en ældre klog kone engang sagde til den unge logerende student - pas på folk med smalle læber ...

Jørgen Steen Andersen, Erik Jensen , Gert Selmer Jensen, Anne Eriksen, Mads Berg, peter juhl petersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Thorbjørn Thiesen

En finanslov helt uden perspektiv og baseret på neoliberalisternes mantraer, kan aldrig være til gavn for samfundet som helhed. Claus Hjort Frederiksen skamroste sig selv for at det er et budget der balancere. det er muligt; men på bekostning af hvad? På bekostning af de mennesker selv samme CHF har forhindret i at få lov til at tjene til livets ophold. Vi må håbe det er den sidste finanslov det neoliberalististike sammenrend får lov at strikke sammen på deres falske postulater. En af deres største synder er at sammenligne finansloven med et husholdningbudget. Se dette link: http://falseeconomy.org.uk/cure/whats-the-best-way-to-reduce-the-deficit

Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen, Calle Hansen, morten Hansen, Uffe Illum, Anne Eriksen, Mads Berg, peter juhl petersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Ja, det gør vel så DF til et totalt overflødigt parti

Med de radikales tvedeling har det lille lusede parti fået maksimal indflydelse.

Trond Meiring, Jørgen Steen Andersen, Flemming Berger, Torben Skov, Gert Selmer Jensen, Per Klüver, Anne Eriksen og Mads Berg anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance og for den sag skyld Socialdemokraterne, der dog er holdt udenfor denne gang, men i samme blå stue.

Jeg undres hvergang en artikel kommentere på hjælp, støtte og solidaritet med udsatte mennesker og så helt misforstået, med vold og magt prøver, at forbinde frivilligt betalte udgifter til udsatte, i nogen tænkelig form, af de ovennævnte partier, det er da helt ude i hampen.

'Solidaritet er en begrænsning af det enkelte individs frihed', er devisen for alle de ovennævnte partier!

Det er deres grundlæggende fælles politiske fundament, hvorfor det gentagende gange syntes vigtigt at fremstille, som om, at det skulle overraske nogen, er mig en gåde, det er politisk lige så sikkert og årligt tilbagevendende ved finanslovforlig, som amen i kirken en søndag formiddag, de forsvarsløse udsatte, skal altid betale for de ovenstående partiers økonomiske fest i form af skattelettelser, fortrinsvis til de velbjergede, der så forvæntes at starte en overforbrugs fest, med tilhørende låntagning i den forøgede friværdi i boligen, alt andet ville være et klokkeklart brud på partidisciplinen.

Trond Meiring, Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

DF er det dyreste og mest ødelæggende parti Danmark har fostret!

Flemming Berger, Torben Skov, Peter Wulff, Jens Kofoed og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Nu gider jeg ikke blive rakket ned med, at jeg er DF'er eller blåøjet. Men den forrige regerings højreorienterede løftebrudspolitik overraskede mig mere! Så jeg endte med at stemme liste Å, men deres grønne stemme er ligesom druknet i flygtninge-, indvandrer- og terrordebatten, som apropos næsten har fyldt alt her på Information i lange tider. Lige i de højreorienteredes ånd, vil jeg gå ud fra.

Steffen Gliese, Karsten Aaen og Keld Albrektsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Helene Kristensen: "Heldigvis er der spæde tegn til et nyt socialistisk parti uden EL's lig i lasten".

Lige hvad vi mangler, der jo alt for få partier at vælge imellem i forvejen.
Hvor kan man træffe 'initivgruppen' til dannelse af et nyt socialistparti i Danmark uden lig i lasten?

Dorte Sørensen

Hvad er det for lig EL har i lasten? Hvis det er de få gl. kommunister og andre socialister - så har mange andre partier, da også lig i lasten. Fx Søren Espersen i DF.
De fleste i EL var børn eller unge, da Jerntæppet faldt, hvis det er det der menes med lig i lasten.

Trond Meiring, Steffen Gliese, Lars Bo Jensen, Gert Selmer Jensen, Per Klüver, Jens Kofoed og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

For mig er EL ikke længere et venstreorienteret parti! -De står for mange rigtige synspunkter, men at de opstillede en dybt religiøs muslim til Folketinget, som der skulle repræsentere venstreorienterede synspunkter i folketinget, betyder at jeg aldrig kommer til at stemme på dem! -For mig ser det ud til, at EL i dag domineres af folk, der lige så godt kunne repræsentere de Radikale!

Dorte Sørensen

Henrik Leffers hold nu op.
Den kvinder var da en indvandre, der havde gjort alt det som indvandre bliver bedt om. Hun kunne sproget, havde taget en uddannelse og gik ind for det danske demokrati. Har vi ikke religionsfrihed og beklædningsfrihed i Danmark?
Vil du så heller ikke stemme på DF , når de har medlemmer som familien Krarup - bare for at komme med et andet religiøs eksempel.
Mener du hel alvorligt, at EL kun må have ikke troende som medlemmer - og vil det ikke være imod Grundloven.

Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen, Per Klüver og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Uanset der er for mange eller for få partier i folketinget så er der kun et venstreorienteret parti for nuværende i dansk politik, partiet er samtidig, det eneste parti i folketinget, der er parate til 'business as unusual' og har en plan for dette, uanset om man politisk er enig eller ej i løsningerne, så er dette et faktum, der ikke bør overses.

Blå stue lever i den gamle verden, resten af danskerne i en globaliserede verden, med fri, gratis og faktuel oplysning til alle, ud i de fjerneste afkroge af landet og på jorden for den sags skyld, om verdens faktiske forhold i almindelighed og den virkelige sammenhæng i særdeleshed, hver dag bliver flere informeret.

Blå stues livstil, Blå stues demokrati og retsstat, er i den nye globaliserede verden sendt til revision, indhentet af virkeligheden kunne man sige og regnskabet vil blive gjort op!

Der er 'ikke' brug for business as unusual, men 'business as unusual', hvilket er helt tydeligt for alle på denne jord, bortset fra Blå stues barnlige fortsatte insisterende på, at ville have alt legetøjet for dem selv.

Grethe Preisler

Hva' så med 'Ateistiske Socialister' Henrik Leffers?
Det må da være et oplagt 'brand' at markedsføre et nyt venstrefløjsparti uden religiøse lig i lasten under ;o)

Lennart Kampmann

DF har fået en fin aftale: vækst i de offentlige udgifter, hvilket kommer deres kernevælgere til gode.
Billigere biler, hvilket kommer deres vælgere til gode.
Fastfrysning af grundskyld hvilket kommer deres vælgere til gode.
Dertil skal lægges at V, K og LA måtte æde kravet om vækst i det offentlige budget.
Hvorfor Informations skribenter ikke kan forstå hvordan DF ser verden er mig en gåde.
De (DF) mangler egentlig bare et nej den 3. december, så har det været et glimrende efterår.
En ting er at mene at DF er et skidt parti, men det er en fejl hvis man ikke forstår hvad man har med at gøre.

Husk før I starter modsvarende at DF ikke er mit parti. Jeg leverer blot en analyse.

Med venlig hilsen
Lennart

"DF har vist sig som et totalt nyttesløst parti"

Jeg er sikker på at CHF er uenig - som minimum er de nyttige idioter ;-)

Trond Meiring, Steffen Gliese, Ole Frank, Erik Jensen , Torben Skov og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Det er det rene hykleri, når man hører Enhedslisten - og SF - kritisere Dansk Folkeparti, fordi Finansloven kun øger de offentlige udgifter med 0.3%. Begge partier har selv under den tidligere regering stemt for finanslove med nul-vækst...

Endnu et par pinde til den kiste som man begraver danmark i, sådan er det.

Indkomstskatten fremstår igen som et overgreb imod det danske folk, det giver ingen mening at betale til et samfund som ikke giver noget igen. Man er i disse neoliberale tider nødt til at beholde sine penge selv og kun bidrage med det man selv synes.

Hvad er det man siger: Perler for svin ?
DF's vælgere er ikke just kendt for deres store vid eller gode hukommelse.
Hvis der er så stor utilfredshed i skaren at Tulle frygter valget, sender han Ornen i TV med en tåbelig one-liner om et eller andet i EU der ikke er godt eller en eller anden brun stakkel der skal trynes, og så er alt godt igen - kadrerne står ret og hopper på kommando. Længe leve Danmark !

Kampmann har en pointe og jeg er også ret sikker på det er DF's langsigtede mål. Alt kommer som sagt til den der venter og jeg er bange for at det er det der kommer til at ske.

For år tilbage ville jeg have grint af tanken om DF som enevældigt regeringsparti, men med deres enorme fremgang kombination en bange/nervøs befolkning bestående af en større mængde konservative ældre skare og et land der er ved at knække midt over i by - land og hvor disse kan ende med at have nærmest intet fælles fodslag har DF desværre fået vind i sejlene. DF kan derfor ved at please alle de grupper der føler sig truet og efterladte på den berømte perron få en helt vanvittig vælger tilslutning, heriblandt også en betragtelig del af de grupper der i disse dage ikke mærker andet end nedskæringer.

Jørgen Steen Andersen, Erik Jensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Den klassiske fejl der er begået igen og igen er at man har undervurderet DF. Der er tale om et topprofessionelt parti, med super stram styring. Så kan man altid mene noget om partiets politik, men man kommer ikke udenom den tålmodighed, partiet har udvist.
Sig ikke partiet ikke lykkes med noget - Pia Kjærsgaard er formand for folketinget.

med venlig hilsen
Lennart

Marianne Christensen

Der er grænser for hvor mange sønderjyder og pensionister, der er.
Så hvis det er strategien at få absolut flertal er den forfejlet.

Desværre er det ikke kun sønderjyder og pensionister der stemmer DF. For DF fik et ufatteligt godt valg på Vestegnen og står endnu stærkere i Vestjylland, Fyn og især Sjælland hvor DF fik den næst højeste procentdel af stemmerne, kun overgået af Sønderjylland.

DF har fået et ret godt tag i arbejderklassen og underdanmark, så det er en uheldig fordom, hvis man tror det kun er ældre og sønderjyder, for DF er massivt populære på Sjælland!.

Morten Simonsen

Jeg tror der er mange der primært har sat krydset hos DF grundet deres stramme flygtninge/indvandringspolitik samt EU modstand, og har så taget de Social Demokratiske værdier med i købet.

Og de fleste andre værdier er så sekundære.

Morten Simonsen

Der er to vinkler på det.

1) sammenlign partiernes erklærede politik på deres respektive hjemmesider.
Du finder de samme formuleringer i begge partiers programmer omkring 'mere velfærd', om det så er til ældre eller dyrevelfærd. Herunder implicit 'en større offentlig sektor'.
Begge partier har nogenlunde samme holdning til social politik og social ulighed og retorisk eenslydende taler omkring retsvæsenet. Og en hel del andre steder.

2) i praksis kan stort set samtlige partiers nedskrevne materiale skrottes, fordi det altid indgår i handler for at få flertal.

Og grundlæggende er min pointe at jeg er sikker på at DF har fået en hel del stemmer på kombinationen af EU modstand og deres flygtninge/imigrationspolitik, og selvom en del brokker sig over andre delaftaler som DF indgår, så er det mindre væsentligt for den gruppe vælgere.

OK! Jeg indrømmer det kan være forvirrende. Nu da Socialdemokratiet er dødt. I øjeblikket er der nogen der kalder sig Socialdemokraterne. De påstår, de engang var Socialdemokratiet. De har vraget velfærdsstaten for noget de kalder for konkurrencestaten. De smider de værdier, man troede var Socialdemokratiske overbord for at overhale Dansk Folkeparti og Venstre indenom. Hvilket selvfølgelig er dømt til at mislykkes. Det driver bare alle mere til højre.

Hvis Dansk Folkeparti har Socialdemokratiske værdier og går ind for velfærdsstaten hvorfor peger de så på Lars Løkke, der afskaffer den? Hvorfor afskaffede Dansk Folkeparti efterlønnen, halverede dagpengeperioden, fordoblede genoptjeningsperioden, nedskar kontanthjælpen? Hvorfor går Dansk Folkeparti forrest i det skred i retssikkerheden, der er sket de senere år. Alle de særlove Dansk Folkeparti er ophavsmænd til for at ramme udlændinge rammer os alle til sidst. Hvorfor bekæmper Dansk Folkeparti fagforeningerne og støtter de gule?

Dansk Folkeparti er fup og bedrag fra ende til anden.

Hvor kan man i øvrigt smide de døde roser.

Karsten Aaen, Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen og Keld Sandkvist anbefalede denne kommentar

Bukse-Marius og kleptomanerne

DF – De Fæle - er tværtimod blevet avantgarden, bærmen er avanceret på den sociale rangstige, Bukse Marius anser nu sig selv for stueren, en population af skamløse propagandister i billigt nusset stangtøj, indehavere af førsteprisen, når det gælder fordummelse af danskerne - er nu blevet garanter for, at samfundsskadelige elementer, der burde være ordentlige danskernes naturlige politiske modstandere, kan blive siddende på flæsket og tømme fællesskabets værdier ned i egne statsmandslommer med gratis underbukser – en irreparabel genetisk defekt …

Jørgen Steen Andersen, Keld Sandkvist og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Morten Simonsen

Ebbe: som jeg sagde, så er de to kardinalpunkter EU modstand og mindre indvandring.
Resten er sekundært - også for en hel del vælgere, da det lettere kan ændres på et senere tidspunkt.

Grethe Preisler

Retssamfundets usurpatorer

"Und der Haifisch, der hat Zähne,
und die trägt er im Gesicht
und Macheath, der hat ein Messer,
doch das Messer sieht man nicht.
-------
Und die einen sind im Dunkeln,
und die anderen sind im Licht,
doch man sieht nur die im Lichte,
die im Dunkeln sieht man nicht."
(Bert Brecht - Dreigroschenoper)

Lennart Kampmann

DF vælgere drages af en længsel efter de gode gamle dage, da verden var god. Forstået på den måde at man opførte sig ordentligt, klarede sig selv, frække drenge fik en på kassen og man talte ikke når læreren underviste. Det der forstyrrer denne gamle orden er indvandrere, der ikke ligner danskere, indbrudstyve, der ikke bliver fanget og får en på kassen, og naboer, der suger på lappen, uden at yde direkte til fællesskabet, med mindre de er familie.
DF er dermed blevet det nye konservative parti. Hvilket DF jo gladeligt fejrer. Intet er skønnere for DF end at kapre de konservatives kerneområder. (bortset fra ulandsbistand).
DF er det største borgerlige parti.

En af årsagerne til DF's store fremgang er de andre partier: Udkantsdanmark er blevet nedprioriteret, så indbrudstyve ikke bliver fanget. Samtidig går ressourcerne til indvandrere, der ikke ligner danskere, og mediebilledet fortæller om mange der får offentlige ydelser. Hvis man tænker at det er for galt, lander krydset på DF. Partiet er med stor sandsynlighed ikke færdige med at vokse. Indikationen på DF's vækst skal ses når vi stemmer den 3. december. Jeg vil tolke nej-andelen som indikator for DF's næste valg.

Hvis man holder fast i en simpel forståelse af DF som et indvandrerfjendligt tosseparti, vil man igen og igen blive overrasket over hvor godt partiet klarer sig. Hermed en opfordring til at fortsætte analysearbejdet.

Med venlig hilsen
Lennart

Utroligt smukt, den første sne er faldet og den dækker hele landskabet, alle træer og buske, som et rent lærred, et nyt blankt papir, en ny start.

Det venstrefløjen har brug for er et nyt politiskt parti som dækker de områder som De Radikale taler om, den politik som Socialdemokraterne engang drømmte om, og den pleje/pædagogik som SF engang stod for.

Væk med de falske politikere som blot taler om velfærd og respekten for det enkelte menneske, men gør det modsatte, smid dem ud af folketinget ved det næste valg.

Philip B. Johnsen opsummerer problemet godt, når han påpeger, at solidaritet er blevet et fy-ord, der koster den enkelte; men i realiteten er solidaritet det modsatte: en fordeling, der sikrer alle tilstrækkeligt, og mere, end man ellers ville have kunnet tilkomme.
Problemet er stadig ejendomsrettens ukrænkelighed, der ikke ganske kan afskaffes, men bør modificeres eller systematisk forandres, f.eks. igennem stadig større investeringer fra pensionskasserne, så et interesseflertal på et tidspunkt vil kunne styre produktionen i retning af det nyttige frem for det blot profitable.
I fremtiden vil der nemlig ikke være plads til profit, kun løn. Derfor vil vi også se - som forudsagt i denne uges avis - en omorganisering af ejerforholdene til kooperativt ejerskab, hvor det væsentligste bidrag, den enkelte kommer med, er arbejdskraft og ekspertise. Det vil give et meget bedre arbejdsliv, en større grad af frihed og en bedre ansvarlig sikring af indtægten.

Jeg vil gerne oplyse og minde om, at Norge p.t. har en regering bestående af partierne
Høyre (tilsvarer danske Venstre (Konservative - L.A.) og Fremskrittspartiet (Frp).
Frp har tabt meget i popularitet efter at de kom i regering, har mange gange dummet sig,
men kan typisk gerne "score kassen" på nyheder om terror eller problemer med indvandrere/muslimer.
Og i Sverige er de såkaldte Sverigedemokratarna på march fremad på krigsstien og
i Riksdagen. Og de er da åbenbart fra den aller yderste højrefløj. Heil Jimmy Åkesson
och Alfonso Hitler-Wiener-Schnitzler! Ich bin ein Hamburger!
Strumpff! Ich bin Derrick, von die Kriminalpolizei. Haben Sie Angst? Haben Sie Pass?
Bitte sehr und Danke schön!

Danmark, Europa og verden har brug for en miljøpolitik, mer end noget andet.
Og ikke bare mer snak, topmøder, kvotehandel og pis i havet!
Dertil behøves en ny social-økonomisk politik, en boligpoltik, en fredspolitik
(ikke imperialistisk krigføring, våbenhandel og desktruktiv kapital, som vi nu har.)
Væk med EU, NATO og Monsanto. "New Public Management" skal afskaffes. Og
stop nu de der idiotiske, elendige og sindsygt dyre F35 Joint-tænd-tæske-bombefly.
De russiske jagere banker dem alligevel totalt i simulator-test...
Hvad fanden skal vi med lortet?!!