Læsetid: 4 min.

Ekspert: Hårdere kontrol med Syriens-krigere

Terror-skyderierne i Paris vil få Europas regeringer og sikkerhedstjenester til at skærpe overvågningen af hjemvendte Syriens-krigere lyder vurderingen fra tænketanken Justitia. DF vil se nærmere på britisk kontrol-påbud
Folk var søndag samlet uden for Notre Dame for at mindes ofrene for terrorangrebet fredag. Terrorangrebet vil få Europas regeringer og sikkerhedstjenester til at skærpe overvågningen af hjemvendte Syriens-krigere og styrke registreringen af flygtninge, vurderer ekspert.

Xu Jinquan

17. november 2015

Tvunget ophold på hjemadressen i op til 13 timer i døgnet og meldepligt på andre tidspunkter.

Forbud mod at kommunikere med eller omgås bestemte mennesker. Forbud mod at benytte internettet.

Det kan efter terror-skyderierne blive en af overvejelserne for at imødegå truslen fra Europas hjemvendte Syriens-krigere, som politiet skønner er i risiko for at begå ny terror, vurderer Jacob Mchangama, jurist og direktør for tænketanken Justitia:

»Frankrig er geografisk set et stort land, og Frankrig har store ghettoområder og mange Syriens-krigere. Derfor er det lettere som terrorist at gemme sig i Frankrig end i f.eks. Danmark. Alligevel forudser jeg, at ikke alene Frankrig, men en række andre europæiske regeringer kommer til at se nærmere på yderligere kontrol med Syriens-krigerne.«

Et af de steder, regeringerne måske vil kigge hen, er, vurderer Jacob Mchangama, Storbritannien og Australien, som begge har erfaringer med den såkaldte ’control order’:

Et påbud fra en dommer, som begrænser potentielle terroristers bevægelses- og kommunikationsfrihed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Mchangama: »Der er også stor risiko for, at et sådan skridt kan blive misbrugt til at ramme folk, der blot har kontroversielle holdninger eller er i dårligt selskab, og derfor skal det ikke overvejes i en tilstand af panik.«

Og det leverer Peter Skårup så omgående et eksempel på:
- Vi er positive over for tiltag rettet mod mennesker, som notorisk ikke vil leve efter danske værdier, og som kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Man kan måske godt sætte en gps omkring anklen på nogen af de hjemvendte syrienkrigere evt. i forbindelse med en aktivering, hvor man kan finde ud af, hvad der præcis foregår med dem.

Christian Curdt-Christiansen

De er kommet til at skrive, at justitsminister Søren Pind er fra Socialdemokratiet.
Det er ikke rigtigt.
Han er fra Venstre.

Jørgen Malmgren

Hvis de hjemvendte har gjort noget ulovligt, så skal de straffes efter gældende lovgivning, Det er et skråplan at komme ud på, at lave særlovgivning for små grupper med henblik på adfærdsregulering. Hvem er de næste der skal adfærdsreguleres, de homoseksuelle eller indremission?