Læsetid: 2 min.

For få ressourcer spænder ben for beskæftigelsesreformer

En ny undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening viser, at der er store problemer med implementeringen af de seneste tre beskæftigelsesreformer. For få ressourcer og for kort tid, lyder vurderingen. Beskæftigelsesministeren påpeger, at der er afsat ekstra satspuljemidler til at sikre kvaliteten af blandt andet ressourceforløbene
9. november 2015

Ifølge en ny undersøgelse, der udsendes i dag af Dansk Socialrådgiverforening, er der store problemer med implementeringen af de tre seneste beskæftigelsesreformer. Især sygedagpengereformen får kritik. I undersøgelsen, der handler om førtidspensionsreformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen, er der spurgt 251 socialrådgivere fra 66 forskellige kommuner, der arbejder på beskæftigelsesområdet i landets jobcentre.

Kun 40 procent af socialrådgiverne svarer, at implementeringen af førtidspensionsreformen, som trådte i kraft 1. januar 2013, fungerer efter hensigten. 42 procent af de adspurgte mener, kontanthjælpsreformen fra 1. januar 2014, fungerer efter hensigten, mens det kun gælder 30 procent af de adspurgte socialrådgivere, som har vurderet sygedagpengereformen, der trådte endeligt i kraft i januar 2015.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Sofie Nielsen
Anne Sofie Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det kan selvfølgelig godt virke... lad os sige lidt pinligt, at der ikke er ressourcer til ressourceforløbene for de ressourcesvage, men på den anden side: hvis de alligevel ikke kan arbejde, altså de ressourcesvage ... eller hvis de ikke gider... eller hvis der i praksis ikke er noget arbejde til dem, når og hvis de endelig gider.. så er det med ressourcerne og deres forløb vel ikke noget større problem, andet end at det selvfølgelig tærer lidt på socialrådgivernes ressourcer, at de må skuffe både klienter og politikere - måske mest politikerne. Men igen, hvad er stolthed andet end en finere form for forfængelighed og mon ikke de klarer den, socialrådgiverne - og for den sags skyld politikerne? Det plejer de, for de fleste af dem er jo meget ressourcestærke - især dem på højrefløjen. Deres biler er i hvert fald pænere. Så altså op med humøret. Det er snart jul og før vi får set os om er det forår og så får vi alle sammen ligesom lidt flere ressourcer.