Læsetid: 3 min.

Flere asylansøgere kan udhule udviklingsbistanden yderligere

De borgerliges finanslovaftale lægger i forvejen op til store besparelser på udviklingsbistanden. Men endnu flere midler kan tages fra udviklingsprojekter i fattige lande, hvis der kommer flere asylansøgere end forventet til Danmark. Ødelæggende for planlægningen af udviklingsbistand, lyder kritikken
23. november 2015

Regeringen får nu hård kritik for, at dens finanslovaftale for 2016 ikke alene indebærer historisk voldsomme besparelser på udviklingsbistanden, men også medfører stor usikkerhed om de midler, der rent faktisk afsættes til egentlig udviklingsbistand i fattige lande.

En af forudsætningerne for de borgerlige partiers finanslovsaftale er således, at hvis der kommer flere asylansøgere til Danmark i løbet af 2016, så vil finansieringen af deres ophold blive fundet ved at tage penge fra udviklingsprojekter ude i verden.

I forvejen er udviklingsbistanden blevet skåret ned fra 0,85 til 0,71 af BNI. Dertil kommer, at en rekordstor andel af udviklingsbistanden, 19,7 procent eller omkring 2,9 milliarder kr. ifølge udviklingsorganisationen IBIS, skal gå til at betale for flygtninge, der er kommet inden for Danmarks grænser. Og hvis det opjusterede estimat på 25.000 asylansøgere i 2016 overskrides, bliver der altså taget yderligere midler fra udviklingsprojekter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er der overhovedet nogen der taenker paa hvor meget det koster Rusland om dagen at bombe ISIS? Og vi beklager os over hvad det koster at modtage flygtninge !!!! Vi er saa Fattige??? at vi nu maa huse nogen af dem i en teltlejr I Thy her I vinteren !!!! De flygtninge vi har vaeret med til at skabe !!!!
-
OKAY TAL PAA BORDET: for de 30 milliarder DK vil bruge paa kampfly (der vil lave endnu flere flygtninge) kan vi betale 25.000 flygtninge hver DKr 80.000/aaret i 15 aar..... 15 aar !!!!
-

Niels K. Nielsen

På nettet kan man finde adskillige organisationer, og man kan evt. målrette sit bidrag til den udvikling, man måtte ønske.
Så det er ikke et problem, at Statens (tvangs)bidrag sænkes, idet de, der vil bidrage mere, nemt komme til det.
Og bidragere kan jo på Facebook eller andre steder oplyse om deres bidrag, hvis de vil gå forrest med et godt kontant eksempel.

VÅS! Det er IKKE flygningene...

Det er regeringen der udhuler udviklingsbistanden så de topskattebetalende ikke skal flygte fra hus og hjem.