Læsetid: 3 min.

Forsvarsminister forsvarer undersøgelser af civile tab

Den vestlige koalition bruger alle tilgængelige kilder, når mistanken om civile tab i krigen mod IS skal undersøges, forsikrer minister. Kritikere tvivler på, at det er tilfældet
6. november 2015

Hvor grundige er den amerikanskledede koalition og det danske forsvar, når de skal undersøge mistanker om civile tab som følge af de mange tusinde flyangreb i Irak og Syrien?

Det spørgsmål var forsvarsminister Peter Christensen (V) i går kaldt i samråd for at svare på.

Meget grundige, lød svaret fra ministeren. Ifølge Peter Christensen bruger koalitionens hovedkvarter Centcom og det danske forsvar »alle tilgængelige kilder«, når disse sager skal undersøges. Blandt kilderne er angiveligt både militære videooptagelser, efterretningsoplysninger, irakiske og kurdiske myndigheder samt lokale og internationale organisationer og ngo’er. Også lokale medier og sociale medier overvåges løbende for beskyldninger om civile tab, fortalte ministeren.

Ingen kontakt

Hos organisationen Airwars, der overvåger netop koalitionens bombninger og dens konsekvenser for civilbefolkningen, kan direktør Chris Woods imidlertid ikke genkende dette billede af meget grundige efterforskninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man vil jo gerne give det indtryk at vi ikke er i krig, samt at der heller ingen ofre er, alt andet ville være horribelt og politisk uholdbart. Vi har i over 12 år på åben skærm set forsvarets ansatte stå og grine os lige ud i skærmen, samtidigt at de åbenlyst løj.

Læs artiklen: Danmark bør tage ansvar for civile tab: http://www.information.dk/541727

Forsvaret og Slotsholmen har været én stor løgnehistorie siden Fogh i 2002 inden Irak krigen i 2003 lovede USA at Danmark ville bakke op om alt hvad USA gjorde.
I dag er Fogh en joke ude i verden undtagen i Danmark hvor han bliver båret rundt i guldstol af molboerne.
USA og dermed det logrende danske forsvar er hermetisk lukket for lødige "informationer" omkring deres overtrædelser af alle internationale regler og deres laden som om krig med ISIS, medens Russerne løbende udgiver videofilm af hver eneste af deres bombninger.
Teater forestillingen har nu kørt i 13 år

Vores allierede har bombet i Syrien i 3 år, så kom Rusland forbi og pludselig kom der civile tab. Hvor naive tror Nato at vi er.