Læsetid: 3 min.

Fremdriftsreformen bliver mere fleksibel

Regeringen vil droppe fremdriftsreformens tvungne tilmeldinger til eksamen og give ansvaret til universiteterne. Både de studerende og akademikerne frygter, at universiteterne bliver nødt til at videreføre fremdriften i praksis, hvis de vil undgå at blive straffet økonomisk for langsomme studerende
17. november 2015

Flere af de mest omdiskuterede punkter i fremdriftsreformen fra 2013 vil V-regeringen rulle tilbage. Det gælder blandt andet den tvungne tilmelding til eksamen og reeksamen, som har ført til en eksplosiv vækst i antallet af reeksaminer. Regeringen lægger også op til at ændre kravene i reformen til studerende, der forsøger sig som iværksættere, så de har mulighed for at få dispensation. Udspillet til ændringer af fremdriftsreformen kommer efter årelang kritik af reformens uheldige virkninger, som fik Venstre til under valgkampen at love, at de ville rulle dele af reformen tilbage. Udspillet skal i de kommende dage behandles i forligskredsen, men både Danske Studerendes Fællesråd og Akademikerne er usikre på, hvad de øgede frihedsgrader for universiteterne reelt vil få af betydning, når de stadig straffes økonomisk, hvis ikke de studerende bliver hurtigere færdige.

»At man vil fjerne tvangen, kan alle jo godt lide, men i realiteten flytter regeringen blot aben videre til universiteterne. Vi tror dog ikke, at universiteterne vil gå så drastisk til værks som den nuværende fremdriftsreform,« siger Jakob Brandt, der er vicedirektør i Akademikerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu