Læsetid: 3 min.

Grønt set er finansloven sort

De konservative fik ikke sat grønne fingeraftryk. Natur- og miljøorganisationer er uhørt skarpe i deres kritik
Registreringsafgiften på biler sættes ned med 30 procent, og det er rigtigt skidt for klimaet. Man burde i stedet have sat pengene af til offentlig transport, mener Gitte Seeberg fra Verdensnaturfonden.

Martin Lehmann

20. november 2015

Trods en til tider luftet målsætning om at være ’regeringens grønne samvittighed’ er det ikke lykkedes Konservative at sætte synlige grønne aftryk på den finanslov, som Folketingets borgerlige flertal i går nåede til enighed om. De konservative har måttet nøjes med at tage sig betalt med en fastfrossen grundskyld.

Den kurs, som Venstre-regeringen og dens flertal lægger sig på i forhold til natur, miljø og klima, er meget langt fra den konservative Poul Schlüters borgerlige regeringer 1982-93. Her lykkedes det de konservative – ved hjælp af regeringens mindre partier og en gang imellem ved hjælp af oppositionen – at tvinge Venstre til at stemme for stramninger og afstå fra forringelser. Under Løkke er situationen den, at Venstre i sin miljømodvilje overgås af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, og at de konservative under den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen ikke har nogen reel vilje til at bringe ofre for en grøn politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Niels-Simon Larsen
  • Erik Nissen
Kurt Nielsen, Niels-Simon Larsen og Erik Nissen anbefalede denne artikel

Kommentarer

I samme ånd og hertil kommer, at nu er det for sent at slå ned på MRSA-spredningen på grund af en helt utrolig venlig, eftergivende og slap holdning til landbruget. Hvornår tidligere har så evidente erhvervsinteresser stået i vejen for effektiv bekæmpelse af spredning af bakterier, som med de kendte midler ikke kan udryddes, og som vil kunne true folkesundheden (sikkert flere gange end vi aner, men alligevel)? De spiller et spil, hvis konsekvenser de jo slet ikke har fantasi til at forestille sig - eller også er de ekstremt dumme og miljøskadede. Se: http://www.dr.dk/nyheder/indland/ekspert-sent-slaa-svine-mrsa-ned