Baggrund
Læsetid: 5 min.

Kønsdebat med Hizb ut-Tahrir

Der blev debatteret demokrati, medier, kalifat, kapitalisme og køn på Nørrebro i København i går. Information var med til stormøde hos det kontroversielle islamistiske parti Hizb ut-Tahrir
En rulle cremefarvet afdækningspapir var foldet ud som tæppe ved Hizb ut-Tahrirs stormøde i går. Under mødet rejste mænd sig, tog fodtøjet af og gik på knæ til bøn.

Mathias Løvgren Bojesen

Indland
9. november 2015

På Nørrebrohallens mur har nogen med rød graffiti skrevet ordet »vantro« og udstyret o’et med to øjne og en smilende mund.

Inde på den anden side af muren er der ikke mange smil, men virkelig mange ansigter.

Det er det sunniislamistiske parti Hizb ut-Tahrirs årlige stormøde i Skandinavien, ’Islam og kalifatet – redningen til en verden i liberalismens krise’, og hundreder er mødt op.

I det store lokale er der placeret lange rækker af stole, som alle er optaget, og en klump af mænd med overtøj vokser sig stadig større i nærheden af indgangen. De fleste har kortklippet hår og fuldskæg.

Læs også: Trods politisk ønske er Hizb ut-Tahrir vanskelig at opløse

Informations udsendte får også lov til at tage plads, selv om journalister fra Jyllands-Posten og Radio24syv er blevet nægtet adgang. Angiveligt er begrundelsen henholdsvis Muhammedtegningerne og »useriøs journalistik«, og det sidste refererer måske til Radio24syvs morgenflade, der i løbet af ugen har skrevet en festsang til Hizb ut-Tahrir på melodien »Åh Susanne«.

Ved den ene langside er der en scene, og fra midten af scenen skærer en to meter høj midlertidig væg sig gennem lokalet og opdeler det i mænd til højre og kvinder til venstre. Det er ikke meningen, at man skal se eller tænke på det modsatte køn herinde; man skal lytte.

Alligevel bliver køn og ligestilling et af dagens centrale emner.

Eftermiddagens første taler er den kontroversielle Taimullah Abu Laban, som tidligere har opfordret til drab på jøder. I dagens oplæg om »demokratiets bygningsfejl« er hans tone mere diplomatisk. Han taler om, at det ikke giver mening at stemme ved folkeafstemninger, og han har masser af kilder. Lystigt citerer han fra ph.d. Sigge Winther Nielsen såvel som forskerne bag bogen Magteliten, der udkom tidligere i år. Politikerne lytter ikke til »hr. og fru Olsen«, siger han, men til teknokrater, erhvervslivet og den økonomiske elite.

»Det parlamentariske spil i Folketinget er relativt underordnet. De vigtigste beslutninger om økonomi træffes i vidt omfang uden for Christiansborgs tykke mure.«

Han taler om Goldman Sachs og refererer til den digitale underskriftsindsamling imod salget af DONG, som 130.000 danskere deltog i, men som politikerne ignorerede. Det er ifølge Taimullah Abu Laban et kongseksempel på, at demokratiet er i stykker.

»Hvilke alternativer har vestlige borgere? Vi har brug for et system, hvor alle har ret til statsborgerskab. Hvor man ikke ser på etnicitet, hudfarve og religion. Et system, hvor der er retssikkerhed. Et system, der ikke er blevet skabt i 1700-tallet, men som er defineret af dem, der skabte mennesket. Der er et alternativ: kalifatet.«

Familien som kampplads

Senere går Umm Ubaydah på scenen. Hun er også medlem af partiet og holder et oplæg om, hvordan de sociale strukturer i vores samfund systematisk er i gang med at blive nedbrudt:

»Vesten står midt i et socialt sammenbrud,« siger hun. »Det er en konsekvens af kapitalismen, hvis eneste hensyn er den økonomiske interesse. Hele den politiske tænkning centrerer sig om økonomisk udvikling, og derfor er det uundgåeligt, at sociale strukturer og relationer bryder sammen.«

Læs også: Hizb ut-Tahrir: Danmark er selv årsag til terrorangreb

Alle, der ikke bidrager til den økonomiske vækst, udsættes for institutionalisering, siger hun. På den måde bliver varetagelsen af familiens behov sekundær, mens arbejdsmarkedets behov for kvinder bliver promoveret som ideen om f rihed.

»Det er lykkedes at bilde kvinden ind, at økonomisk uafhængighed er den eneste garanti for beskyttelsen af rettigheder – og at det er den eneste måde, kvinden realiserer sig selv på, og at hun dermed ikke har brug for en mand. Hun er blevet berøvet selve det, der kendetegner hende som kvinde. Det, som adskiller hende fra manden, nemlig moderskabet,« siger hun.

Før hendes oplæg kørte der på lærredet en videosekvens, som med stock photos af muslimske familier og avisudklip om kernefamiliens opløsning gjorde opmærksom på, hvor vigtig familien er.

Hvilken større forbrydelse kan begås mod kvinden end at berøve hende moderskabet, spørger Umm Ubaydah retorisk og tilføjer, at det er en forbrydelse, der har konsekvenser for ikke alene kvinderne, men hele samfundet.

»Familien er blevet omdannet til en kampplads, hvor manden og kvinden hver især kæmper for deres egne interesser. Hvis tur er det til at stå op, hvem henter børnene? Midt i den konflikt er der alene fokus på selvrealisering.«

Hun taler om, hvordan husmorrollen i Danmark har været lig med ingen indflydelse, men pointerer, at danskernes historie ikke er muslimernes.

I islam beskyttes kvindens rettigheder ikke af hendes økonomiske uafhængighed, men af Allahs love og regler, siger hun og afslutter:

»Mine kære søstre: Husk, at I er beærede med rollen som mor og hustru. Lad aldrig nogen tage dette fra jer. Pas på deres lumske kampagner for feminisme og ligestilling. Husk på jeres position.«

Kalifatet redder kvinder

I løbet af ugen blev der på Facebook inviteret til demonstration imod »Hizb ut-Tahrirs had«, som skulle foregå på Den Røde Plads foran hallen samtidig med mødet. Da Informations udsendte ankom til Nørrebro, stod der et par håndfulde mennesker med røde bannere klippet ud som hjerter.

Demonstrationen er arrangeret af debattørerne Rasmus Brygger og Mette Papst, og efter Umm Ubaydahs oplæg inde i hallen får Mette Papst ordet og spørger ind til kønsrollerne:

»Hvorfor må man ikke indrette sig, som man selv har lyst til i sin familie,« spørger hun.

»Allah er den eneste, der er i stand til at organisere menneskets forhold på en upartisk måde,« svarer Umm Ubaydah og fortsætter:

»Kvindens primære rolle er at være mor og kone, men det er ikke det samme, som at hun ikke kan vælge arbejde eller uddannelse. Det kan hun gøre, hvis hun ønsker det. Det, jeg kritiserer, er, at man i Vesten har givet kvinden forsørgerbyrden, og det har frarøvet hende moderskabet. Du kan ikke komme uden om den fysiske faktor: Kvinden bliver gravid, føder børn og ammer. Når kvinder både tvinges til at have forsørgerbyrden på sine skuldre, og samtidig skal være mor, så ser vi, at kvinder går ned med stress, fordi de ikke kan få tingene til at gå op.«

Senere tager en muslimsk kvinde ordet og siger, at mange kvinder – om man vil det eller ej – er alene. Hun vil vide, hvordan man kan forene det nødvendige arbejdsliv med moderrollen.

»Hvis ikke kvinderne i det her samfund går ud og tager et arbejde, specielt de enlige kvinder, så bliver de efterladt til fattigdom,« svarer Umm Ubaydah.

»Derfor bør det her motivere os kvinder til at arbejde for etableringen af kalifatet. For kalifatet er det system, der vil sikre, at forsørgerbyrden bliver fjernet fra os permanent.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lennart Kampmann

Det eneste positive der er at sige er at man kan se hvad man står overfor.
med venlig hilsen
Lennart

Else Marie Arevad, Herman Hansen, Jørn Andersen, Mikkel Madsen, Arne Hornborg, Robert Ørsted-Jensen og Preben Haagensen anbefalede denne kommentar

Til et folk de alle hører, som regne sig selv dertil.

Dorthe Mortensen, Jørgen Madsen, Mikkel Madsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Claus Christensen

Nå ja, De kan jo på sin vis ha ret i noget. Den vestlige verden er på vej til at blive dekadent og svag pga. få mennesker grådighed, men mon ikke også det vil ske for et kalifat med tiden. Er der ikke et mere spiseligt alternativ ??

Kaj Spangenberg, Vibeke Hansen, Mikkel Madsen, Trond Meiring, erik mørk thomsen, Louise Holst og Arne Thomsen anbefalede denne kommentar

Jeg vil være kalif i stedet for kaliffen -. Iznogood

Og His-But-Tihis troværdighedsniveau ligger nogenlunde samme sted.

Dorthe Mortensen, Merethe Hansen og Mikkel Madsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeg er meget enig i deres kritik af demokratiet. Efter en nærmere undersøgelse af sagen har jeg dog konkluderet, at et kalifat ikke er noget for mig. Jeg ser heller en afvikling af middelklassens diktatur og en genoprettelse af det borgerlige demokrati, og derefter en videreudvikling af det til noget mere - hvad skal man kalde det, socialdemokratisk har fået nye konnotationer - "fællesdemokratisk". (?!?)

Tak til Rasmus Elmelund for en god og oplysende artikel.

Majbritt Nielsen, Troels Ken Pedersen, Jens Thaarup Nyberg, Peter Hansen, Svend Erik Sokkelund, Mikkel Madsen, Trond Meiring, Karin Hansen, Helene Kristensen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Forening som Hiz-buth-tahir der går ind for slaveri, undertrykkelse af anderledes troende, dødsstraf, fretagelse af kvinders rettigheder osv. forekommer mig ikke ahave en plads i et Danmark.

Kaj Spangenberg, Kjeld Jensen, Majbritt Nielsen, Lasse Reinhold, Shafi M., Jørn Boye, Dorthe Mortensen, Morten Simonsen, Mads Berg, john andy houbo Pedersen, Jørn Andersen, Lilli Wendt, Mikkel Madsen, Peter Olesen, Arne Hornborg og Peter Nielsen anbefalede denne kommentar

Nu er der vel ikke så helt ret få af grådige (samt svage, dekadente et.c.) mennesker i den vestlige (især den vestlige) "verden", og der er nok også mange sådanne individer i andre verdensdele.
Desværre. Jeg er også enig i meget af "Hiz-but-tahir" og andre religiøse grupperingers kritik af
Europa (der burde være mere kritik af EU), USA/NATO og generel kritik af "vores" kultur og moral.
Men, er ikke lige så enig i deres alternativ hellere.

Grøn-sort-rød øko-anarko-socialistisk-ghandistisk front!

Jeg kunne godt tænkte mig at spørge HuT om hvordan deres idealsamfund egentlig ser ud?
Findes der mon samfund her på jorden, der minder om HuT's idealer? Er der noget, vi allerede nu kan se på og vurdere, eller eksisterer deres idealsamfund kun i fantasiens verden?

Det skylder de et svar på. En ting er kritik af det bestående, som vi alle kan komme med til vi løber tør for ilt. En anden ting er den praktiske virkelliggørelse af et reelt holdbart alternativ (f.eks. et kalifat). På den front må man sige, at islamisternes hidtidige resultater ikke er overbevisende; Talebans Afghanistan og IS har ikke skabt mange venner, snarere tværtimod.

Flemming Berger, Shafi M., Jørn Boye og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar

Mikkel Madsen

"En anden ting er den praktiske virkelliggørelse af et reelt holdbart alternativ (f.eks. et kalifat)"

Du skal bare gøre hvad præsterne siger og hvis du vover at betvivle deres guddommelige ret til at definere dit liv, så er det af med knoppen da du så er en vantro.

Jeg tror at de første muslimske samfund, i Muhammeds tid og de første kalifater,
anses som idealsamfund. Moral og lover er grundlæggende funderet i disse samfund, samt Koranen, senere teologi og ideologi, mer eller mindre tilpasset historiske og "moderne" samfunds normer.

En af pointerne i Michel Houellebecqs nye roman, Underkastelse, er at Islams kvindesyn i grunden burde tiltrække mange mænd i vesten.

Der er ikke noget vrøvl med konen, som blot får en gang tæsk, hvis hun er genstridig eller påståelig. Skilsmisse kan kun iværksættes af manden, som naturligvis får forældremyndigheden over børnene. Det bedste er dog muligheden for at have op til fire koner med 9 år som den nedre grænse for pigens alder ved ægteskabets fuldbyrdelse. Den nye rektor for Sorbonne, som er konverteret til Islam, har således en kone på femten år til seksuel adspredelse og en anden på fyrre, som kompetent kan stå for husførelsen.

Feministerne burde måske i højere grad være bekymret for islamiseringen af Europa end at gå op i hvor mange bestyrelsesposter kvinder kan få i børsnoterede selskaber.

Per Kassow, Per Torbensen, Flemming Berger, Shafi M., Lennart Kampmann, Jørn Boye, Hans Aagaard, børge pedersen, Bent Nørgaard, Bent Gregersen, Dennis Iversen, Dorthe Mortensen, Svend Erik Sokkelund, Jørn Andersen, Mikkel Madsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

De aller fleste muslimer, og de fleste retninger af islam, praktiserer ikke flerkoneri, og har ikke gjordt det i meget lang tid. Men enkelte privelegerede sheik'er og andre gør dog stadigvæk så.
Og dette kan de så legitimere ved at henvise til Koranen og Profeten.
Forresten, så er Jesus en viktig profet inden Islam. Nok den viktigste, efter Muhammed.
Men, ikke Guds (Allahs) søn, som de kristne tror.

Polygami har ikke været almindelig aksepteret blandt verdens muslimer, i mindst lige så lang tid,
som at slaveri, undertrykkelse af anderledes troende, dødsstraf, manglende rettigheder for kvinder og børn ikke har været aksepteret og praktiseret i Danmark og andre "vestlige" lande.
Men, ingen regel uden undtagelser, som det hedder.

kunne være et interessant antropologisk eksperiment at tage en dansk ubeboet ø, og så give den til islamister. Så kan man se, hvad de faktisk kan. Mon ikke der går fluernes herre i det.

Flemming Berger, Hans Aagaard og Mikkel Madsen anbefalede denne kommentar

Deres "kritik" er jo intet andet end et fluepapir opsat for at indfange unge tvivlere og andre ubefæstede sind. Hvad angår "dekadencen" i Danmark og vesten, tja, så tyder meget på, at det, præcis som i UAE eller Saudi-Arabien, er en lille superrig elite der fester igennem. Jeg kan overhovedet ikke se, hvorledes det skulle konstituere en generel kulturkritik.

Dekadencen aflives her:

https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/gennemsnitsdanskeren

Jørn Boye, Morten Simonsen, Janus Agerbo og Mikkel Madsen anbefalede denne kommentar

"Du skal bare gøre hvad præsterne siger og hvis du vover at betvivle deres guddommelige ret til at definere dit liv, så er det af med knoppen da du så er en vantro."

Imamer har (interessant nok) ikke nogen "guddommelig ret" til at definere mit liv, hvis jeg var muslim. Det har kun koranen.

De kan jo prøve - men der vil altid være konkurrerende imamer og ayatollaher....Hvilket til syvende og sidst er en af Islams store svagheder.

Nogle har selvfølgelig mere autoritet end andre mht. at fortolke koranen. Men der findes ingen endelig autoritet, som den katolske kirke har paven.

Det gør til syvende og sidst - interessant nok - islamisk fundamantelisme både sværere og nemmere på en gang. Nemmere fordi enhver halvstuderet røver kan slå sig ned som autoritativ koranfortolker. Sværere fordi der altid vil være en konkurrerende fortolker.

Men fortolkning, uanset hvad....

Sjovt som de alle har begge hænder. Ingen af dem begår åbenbart socialt bedrageri m.m., og det er trods alt positivt.

Når man tænker på den fokus, som ordensmagten havde for at fjerne tibetanske flag ved en fredelig og demokratisk demonstration, så kan det undre, at der ikke er mere fokus på hvad der foregår i denne ikke-demokratiske forening. ...

Det må også være enormt træls for en demokratisk sindet muslim at se på, at denne ikke-demokratiske forening sætter den muslimske dagsorden i landet og groft skider på demokratiske værdier.

Dorthe Mortensen og john andy houbo Pedersen anbefalede denne kommentar

Islam er faktisk den mest sociale og tolerante af de store religioner. Det er lykkedes, med vores mediers og højrenationalisternes trofaste støtte, for nogle få ekstremistiske muslimske sekter og deres militante fløje (mange af dem er skabt med vestlige magters støtte) at diskreditere hele religionen.

Bortset fra dette synes jeg at al religion intet hat at gøre i det offentlige rum, og bør være en privat sag mellem en selv og guderne. Lad os gerne begynde med folkekirken. Når det er lykkedes os at forvise den fra det offentlige rum, burde det være en smal sag at gøre det samme med de andre religioner der søger fodfaste i vores samfund.

Det er egentlig underligt, at 5000 IS krigere i Jerusalem slutteligt skal reddes af Jesus, ifølge deres egen profeti Malahim, når de har tænkt sig at myrde kristne m.m. på vej derhen, eller hvis de ikke konverterer. Ak ja, de gamle religioner...og 80 procent af klodens befolkning lægger navn til religion. Og alle klodens religiøse har selvsagt alle religiøses gerninger på hænderne, også uden for deres egen religion, da de alle velvidende deltager i konceptet religion; vi må jo antage at de er voksne mennesker og selv ansvarlige for konceptet religion. Men alligevel går der sjældent en prås op for nogen, og de vil hellere have alt blodet på hænderne ved konceptet religion, end forlade farlige massebevægelser og tro selv.

Der blev debatteret demokrati, medier, kalifat, kapitalisme og køn...
...Alligevel bliver køn og ligestilling et af dagens centrale emner.

Også hos Hizb ut-Tahrir?

...men trods alt er kønsdebatten mere presserende i blandt muslimer. Umm Ubaydah siger dog, som indledningen til en kønsdebat: »Vesten står midt i et socialt sammenbrud...Det er en konsekvens af kapitalismen«

Det fokus er det længe siden jeg hørt blandt nedskæringsramte liberalpopulistiske danske lavindkomstgrupper. Hizb ut-Tahrir!

David Zennaro, Johan Enemark, Jens Thaarup Nyberg og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Ville nu være rart, hvis mange religiøse på denne klode ville forstå, at menneskerettigheder er bundet til det enkelte menneske. Det er ikke en statsting, demokratiting, eller religionsting, ej heller en vestlig ting. Nogle gange virker det, som om andre folkeslag tror, at nogle ønsker at vinde, og de taber. Det handler ikke om at vinde eller tabe. Hvis resten af verden indførte menneskerettigheder, de facto, ville jeg aldrig tænke, at jeg vandt og de tabte. Det er ikke det som det handler om, ej eller om at eksportere vesten. Hvis jeg tager til et land i Afrika vil jeg netop, at de bibeholder-udvikler deres eget, men uden at torturere folk m.m. Det er sgu da ikke at vinde....eller at ville vinde....det er bare ikke at torturere m.m., oven i købet andre landes borgere.

Hizb ut-Tahrir er det bedste bevis for, at islam er uforenelig med europæiske værdier.

Per Torbensen, steen marr, Lennart Kampmann, Dorthe Mortensen og Morten Simonsen anbefalede denne kommentar
hussein ferdowsipour

Hvis HUT og herunder deres kvindelige tilhængere ikke vil være en del af det demokratiske system i Danmark, så burde man i det mindste smide dem ud af A-Kasse og bistands systemet, for de belaster et system, som de alligevel ikke vil være en del af.

Hvad er de europæiske verdier?

Niels Duus Nielsen og hussein ferdowsipour anbefalede denne kommentar

Hvordan er det lige det går med det lande, hvor islam er den bærende del af politik? Hvordan ville den arabiske muslimske verden lige se ud uden olie penge?

Polygami - Måske Frank Hansen burde tage en tur til Utah og Arizona og snakke med de kristne, der er det en helt almindeligt praksis, for at være helt præcis lever ca. 40.000 i polygame forhold.

Hanne Ribens, Trond Meiring og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
john andy houbo Pedersen

Underligt at herboende muslimer er utilfredse medens tusinder af flygter fra Kalifatet hertil.
Man kan næsten tro at mødet blev modstandere af islam for at gøre danskere arrige.

De må mene København............dekadence har vi ikke her i Jylland. Muligvis lidt på Fyn.
Sjovt som de gerne ville have penge, medicin, paraboler, mobiler m.m. ud af dekadencen....

"dekadence har vi ikke her i Jylland."

Det er ikke korrekt. I drikker Ga-Jol shots.

Trond Meiring, erik mørk thomsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Claus Christensen
"Nå ja, De kan jo på sin vis ha ret i noget. Den vestlige verden er på vej til at blive dekadent og svag pga. få mennesker grådighed, men mon ikke også det vil ske for et kalifat med tiden. Er der ikke et mere spiseligt alternativ ??"
Det flyvende spaghettimonster....medmindre du lider af pastafarifobi

"Hvis HUT og herunder deres kvindelige tilhængere ikke vil være en del af det demokratiske system i Danmark, så burde man i det mindste smide dem ud af A-Kasse og bistands systemet, for de belaster et system, som de alligevel ikke vil være en del af."

Se det kan vi ikke. I modsætning til hvad His-but-tihi (og en del andre religiøse f.eks visse kristne) prædiker hylder vi i Danmark begrebet om frihed for Loke såvel som for Thor. Og det kan religioner med absolutte opfattelser som regel ikke indeholde.

Ga-jol shots regnes som medicin....som leder til udpumpning

Henriette Bøhne

http://www.telegraph.co.uk/culture/books/booknews/6692921/Fay-Weldon-say...

På en måde er det da ret skægt at Fay Weldon, som ellers har ladet sig døbe og kristne på sine gamle dage, trods alt er enig med Hizb ut- Tahrir om noget...

Keld Albrektsen

"Hvilke alternativer har vestlige borgere? Vi har brug for et system, hvor alle har ret til statsborgerskab. Hvor man ikke ser på etnicitet, hudfarve og religion. Et system, hvor der er retssikkerhed. Et system, der ikke er blevet skabt i 1700-tallet, men som er defineret af dem, der skabte mennesket. Der er et alternativ: kalifatet."

Øh, hvordan hænger det lige sammen med, at demokratiet skal afskaffes og at alle andre end muslimer sættes udenfor indflydelse.

For mig virker det som at Hizb-ut-Tahrir er eksponent for den mørkeste middelalder...

Kjeld Jensen, Lennart Kampmann, Sabine Behrmann, Shafi M. og Peter Vistisen anbefalede denne kommentar

Det er ikke tit jeg er enig med Dronningen, men her er hun "spot on".
»Ja, vi skal tage imod, men vi skal også fortælle, hvad vi forventer. For det er vores samfund, de kommer til. Vi skal gøre plads til dem, men de skal forstå, hvor de er kommet hen i verden. Det ene sted er ikke det samme som det andet på kloden. Vi er et gammelt samfund, som gerne tager os af folk, som trænger til at blive taget sig af, men vi vil også gerne have, at de forstår, hvor de er kommet hen. Det tror jeg er meget væsentligt.«

Jørgen M. Mollerup, Flemming Berger og Shafi M. anbefalede denne kommentar

hvad gør de med tvekønnede?

Hvordan er det lige det går med det lande, hvor kapitalisme og kristendom er den bærende del af politik? Hvordan ville den vestlige, "første verden" lige se ud uden olie penge?

"Hvordan er det lige det går med det lande, hvor kapitalisme og kristendom er den bærende del af politik?"

Så vidt jeg kan se går det udmærket. Det er da også der hvor folk der flygter forsøger at komme hen. F.eks alle de cyklende over den norske grænse mod nord.

Er da ikke Århus, Silkeborg, Fredericia, Frederikshavn og Horsens dekadente byer, eller hvad?
Selv om Københavnstrup på Djævleøen nok er endda, måske meget mere dekadent, korrupt, profitabel, rådden et.c.
Skibet hedder Christianshavns Kanal. Køb en havn!

Ja, Nils Bøjden, fra Rusland, et kapitalistisk og kristent land...

Dekadence: Gajol shots kommer fra københavnsområdet, har netop undersøgt, så det er under alle omstændigheder det søde dekadenteukendte Jylland der ledes i fordærv ovre fra djævleøen.

Dekadence, af Cornelis Vreeswijk.
Vil bare lige anbefale en gammel sang fra tresserne.
(Digression slut. tak.)

Hizb ut-Tahrir må have kigget på Københavnere, og nået til konklusionen dekadente, svært dekadente. Det rammer så nu os stakkels jyder.

ren københavnercaligula.....og tiberius

"Ja, Nils Bøjden, fra Rusland, et kapitalistisk og kristent land..."

Jeps. Ud af Rusland, væk fra nationalistiske, meget konservative, stærkt religiøse lande med hemmeligt politi der arresterer for for tankeforbrydelser (vent, det ligner sgu' da det de kommer fra) og over til det dekadente vesten.

@Merethe Hansen

"kunne være et interessant antropologisk eksperiment at tage en dansk ubeboet ø, og så give den til islamister. Så kan man se, hvad de faktisk kan. Mon ikke der går fluernes herre i det"

Jo. Eller måske mere som Cypern i "Fagre nye verden"

der var en gang en halvdekadent herovre, men det var fordi han var halvt københavner....

nils
god pointe med Huxley
og herinde har vi fået slettet vore kommentarer....pastafarifobi
siger de egentlig noget om køn?

Sider