Læsetid: 5 min.

Det nye bylandbrug: Man tager en container …

Om få dage indvies på Nørrebro en ny form for ’urban farming’: et væksthus til lokal dyrkning af grøntsager året rundt, leveret som samlesæt i en gammel skibscontainer. De to unge initiativtagere ser det som en lille brik til sikring af fødevareforsyning i en verden, hvor stadig flere mennesker trænges sammen i storbyer
For enden af Jesper Brochmands Gade, ved indgangen til Hans Tavsens Park på Nørrebro, er en brugt blå container udgangspunktet for det væksthus, der i de kommende dage vil blive bygget op og blive til Københavns første Pop Up-landbrug.

Ulrik Hasemann

1. december 2015

Kompakt og bæredygtigt. Det er vejen frem i en tid, hvor mange mennesker lever tæt i byerne, og hvor der bliver brug for at spare på materialer, vand og energi og brug for at producere fødevarer på begrænset plads dér, hvor forbrugerne bor. Sådan tænker Mikkel Kjær og Ronnie Markussen. De går i dag ude i Jesper Brochmands Gade på Nørrebro i København og roder og regerer. Sammen udgør de firmaet Human Habitat – et ’laboratorium for bydesign’ – og de har udviklet ideen om et transportabelt pop up-landbrug i byerne. Det første vil, om vejret arter sig, stå klar til officiel åbning den 9. december.

»Vi har alle oplevet, hvordan madproduktionen langsomt har bevæget sig væk fra byerne, alt mens folk er flyttet til byerne, hvor pladsen er blevet mere og mere trang. Den forbindelse, der før har været mellem mennesker og produktion af fødevarer, er brudt,« siger Ronnie.

Samtidig er landbruget blevet mere miljøbelastende og integreret i globaliserede produktionssystemer, der er sårbare og transport- og energikrævende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu