Læsetid: 3 min.

PET erkender at have brugt omstridt agent under COP15

En kontroveriel tysk agent, som infiltrerede den tyske venstrefløj, hjalp PET under klimatopmødet i København. Agentens tilstedeværelse på dansk grund blev holdt hemmelig for det almindelige danske politi, der anholdt og tilbageholdt hende i 10 timer
Den omstridte tyske agent Maria Block blev frihedsberøvet under klimatopmødet i København i 2009. Nu erkender PET, at hun var i landet efter aftale med den danske efterretningstjeneste. Foto fra Spiegel
6. november 2015

Politiets Efterretningstjeneste erkender, at de i 2009 brugte den kontroversielle tyske politiagent Maria ’Block’ Böhmichen under klimatopmødet i København. Det fremgår af en ny besvarelse til Folketingets Retsudvalg:

»Under afholdelsen af klimatopmødet i København i december 2009 (COP 15) fik PET efter nærmere aftale med de tyske politimyndigheder bistand fra den i spørgsmålene omtalte polititjenestemand,« skriver PET i en besvarelse fra justitsministeren.

Agenten Maria Block var undercover i den tyske venstreorienterede bevægelse i Hamborg og var taget til København med en gruppe herfra. Det står ikke klart præcis, hvad hun var taget til København for at infiltrere, men det står klart, at hun deltog i den såkaldte ’Reclaim Power’-demonstration, der den 16. december gik mod COP15-mødet i Bella Center.

Læs også: Forklædt som klimaaktivist

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anholdt i 10 timer ....håber hun sad det meste af tiden på den iskolde asfalt.

Jakob Silberbrandt, lars abildgaard, Johan Enemark, Uffe Illum og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Blev agenten brugt til at fremprovokere aktioner der så kunne bruges som løftestang til at øge PETs bevillinger?

lars abildgaard, Benjamin Bach, Sune Kjeldsen, Peter Hansen, Carsten Mortensen, Uffe Illum, Einar Carstensen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

"Politistikker" hedder nu "under cover agent" i newspeak. Det lyder pænere og henad agent 007.
Pernille Skipper er også meget betegnende for vores folkevalgte djøffere, der altid er i tvivl om den ene eller anden regel er blevet brudt, alle begreber og begivenheder svæver i det uvisse og diffuse.

Politistikker eller politiprovokatør? Det er som Pernille Skipper er inde på ret vigtigt at få fastslået og hvis den her regering skal væltes, så er en af vejene at slide den op med møgsager. Dansk Folkeapati og Sjosserne befinder sig tilsyneladende i Løkkes underbukser. Husk at kun lidt overt 10% har stemt på Venstre i Københavns og Omegnens storkredse. Sjosserne skal passe gevaldigt på - bevidste del af landets befolkning

Flemming Berger, Michal Bagger, Per Klüver, lars abildgaard, Janus Agerbo, Uffe Illum og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar

- Ihr Fall erinnert an den britischen Undercover-Cop Mark Kennedy, der in der europäischen Umwelt- und Links-Aktivistenszene sieben Jahre lang als "Mark Stone" unterwegs war und im Oktober 2010 aufflog.

http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-138379342.html

Den britiske under cover agent Mark Kennedy har jo også ageret i Danmark:

http://www.theguardian.com/environment/2011/nov/13/undercover-policeman-...

Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, lars abildgaard, Benjamin Bach og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

At Luke Skywalker, alias den slet ikke afdøde Mark Hamill, også ifølge rygterne skulle være brugt af tolipiets intelligensbrigader i deres Street Wars på Amager, som ’cover agent’ under klimatopmødet COP15, har til gengæld vist sig, indtil nu i hvert fald, ikke at kunne holde vand … ;-)

Martin Kristensen

Naturligvis skal vi have klarlagt hvorvidt agenten provokerede til ulovligheder - men at diverse nationale politienheder har agenter i de yderligtgående miljøer er da både indlysende og betryggende.

Hvad har vi ellers disse organer til, hvis ikke til at holde øje med potentiel organiseret kriminalitet?

Må undercover agenter ikke dyrke sex ? OK , så er alle damer ( og herrer) , der siger NEJ, potentielle undercover agenter ????????

Man må ikke provokere folk til at begå forbrydelser , men hvis alle spilleregler overholdes, så er agenter da OK.?

Måske skulle man tillade undercoiver agenter at "provokere" som led i opsøgning og optrævling af alvorlige forhold/emner som illegal våbenhandel, narkobagmænd, slavehandlere , terrorister o s v ?

(Ideen er selvfølgelig ikke at få stupide unge mennesker til at "gå i vandet" med f eks et banalt cykeltyveri - men at ramme bagmænd og organiseret kriminalitet , som typisk har en række jurister og finansielle rådgivere til at hjælpe sig til at undgå opdagelse.)

Jesper Jorgensen

Det var nemmere i gamle dage da de hemmelige agenter gik i smoking og drak vodka martini (shaken, not stirred) Kan vi ikke få dem tilbage i stedet for de meget dårligt klædte agenter med uglet hår. PET I må vise lidt stil og ikke hente agenterne i 'Ung i Arbejde'