Læsetid: 3 min.

Regeringen vil styrke hjælp til nærområderne? Tja ...

’Øget hjælp til nærområderne’ har længe været regeringens mantra for at bremse for flygtningestrømmen fra bl.a. Syrien. Alligevel er der i finanslovaftalen for 2016 i første omgang konkret kun afsat 50 millioner kroner mere, end Danmark hidtil har givet
20. november 2015

»Vi vil hjælpe de mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse og har brug for beskyttelse. Det gør vi bedst ved at styrke hjælpen til flygtninge i nærområderne.«

Da Lars Løkke Rasmussen for fem måneder siden præsenterede grundlaget for sin nye regering, var der ingen tvivl om de store ambitioner på udviklingsområdet.

Alligevel vil regeringen konkret kun øge Danmarks humanitære hjælp til nærområderne med knap tre procent til næste år. I år vil Danmark give humanitær bistand for 1.775 mio. kr., og næste år kommer beløbet ifølge finanslovaftalen op på 1.825 mio.kr.

Aftalepartnerne bag finanslovaftalen – regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative – har dog en forventning om at yde mere end de allerede afsatte 50 millioner kroner til nærområderne. I givet fald skal pengene tages fra en reservehenlæggelse på 300 millioner kroner, som regeringen har afsat til EU-relaterede udgifter som følge af den massive tilstrømning af flygtninge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu