Læsetid: 5 min.

Tidligere topdiplomat: Asyludspil er ’ren desperation’

Asylpakken med regeringens 34 ’robuste og faste’ tiltag, som alle har til formål at få færre asylansøgere til Danmark, er udtryk for desperation og panik hos de danske toppolitikere. Det siger den tidligere danske topdiplomat, Søren Jessen-Petersen, der har arbejdet i FN-systemet i over 30 år
En gruppe afghanske flygtninge ankommer til den græske ø Lesbos efter at have krydset havet fra Tyrkiet. Nu vil den danske regering stramme asylreglerne, så færre af de flygtninge, der ankommer til EU, vil søge mod Danmark.

Santi Palacios

14. november 2015

Flankeret af justitsminister Søren Pind og udlændingeminister Inger Støjberg stod statsminister Lars Løkke Rasmussen fredag eftermiddag ved pressemødet i Statsministeriet – fredag den 13. – og remsede op fra regeringens nye asylpakke:

Kortere opholdstilladelser, mindre familiesammenføring, skærpede krav til permanent opholdstilladelse, flere muligheder for at inddrage opholdstilladelser, øget egenbetaling, reduktion på 10 procent af økonomiske ydelser, stop for ekstraordinær asylrådgivning, tilbagerulning af asylaftalen, styrket indsats for at udsende afviste asylansøgere, øget adgang til at fængsle afviste asylansøgere, kortere udrejsefrister, skærpet kontrol med udlændinge i et nyt udrejsecenter, der skal placeres langt fra de større byer, private aktører skal kunne udføre registrering, begrænset mulighed for domstolsprøvelse for frihedsberøvede udlændinge …

»Jeg er fuldstændig målløs over at høre hele den opremsning,« lyder det fra den tidligere danske topdiplomat Søren Jessen-Petersen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Britta B. Hansen
 • Per Kaas Mortensen
 • Pia Qu
 • Bodil Waldstrøm
 • Dorte Sørensen
 • Thorbjørn Thiesen
 • Carsten Mortensen
 • Steffen Gliese
 • Anker Nielsen
 • Niels Nielsen
 • morten Hansen
 • Michael Öberg
 • Anne Sofie Nielsen
 • Anne Albinus
Britta B. Hansen, Per Kaas Mortensen, Pia Qu, Bodil Waldstrøm, Dorte Sørensen, Thorbjørn Thiesen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Anker Nielsen, Niels Nielsen, morten Hansen, Michael Öberg, Anne Sofie Nielsen og Anne Albinus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da fornuftigt at regeringen gør noget, for en endeløs kolonne af migranter der er rejst gennem Grækenland, Makedonien, Serbien, Kroatien, Slovenien, Østrig og Tyskland kan umuligt have nogen som helst rettigheder når de kommer til den danske grænse. Så Danmark må beskytte sig mod truslen og prøve at undgå kaos som i Sverige og Tyskland. Og det er da positivt i det mindste at forsøge at løse problemerne.

Det ideelle havde selvfølgelig været hvis EUs ydre grænser blev lukket, men da det åbenbart kun er Ungarn der lever op til rimelige krav, må Danmark jo selv forsøge at gøre noget.

Morten Simonsen, Gitte Roe, Lasse Reinhold, Martin Sørensen, Jørn Boye, Hans Aagaard, Jørgen Madsen, Finn Thøgersen, Preben Haagensen og Bent Hansen anbefalede denne kommentar

Anstændigheden har efterhånden lange udsigter i Danmark. Ikke ligefrem noget der går mig stolt af at være dansker.

Britta B. Hansen, Peter Hansen, Erik Pedersen, Erik Feenstra, Inger Riis, Mads Berg, Jonas Pedersen, bente-ingrid bruun, Arne Lund, peter juhl petersen, Bodil Waldstrøm, Christian Mondrup, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Erik Kall, morten Hansen, curt jensen, Herman Hansen, Karsten Aaen og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Det bliver interessant at se, hvor længe Løkke kan blive ved med at snyde og fifle med befolkningen inden nogen siger stop. Løkke og Venstre er komplet inkompetente grænsende til idioti.

...En katastrofal ledelse af Danmark.

Britta B. Hansen, Inger Riis, Mads Berg, Vibeke Hansen, Per Kaas Mortensen, bente-ingrid bruun, peter juhl petersen, Pia Qu, Thorbjørn Thiesen, Carsten Mortensen, Erik Kall, curt jensen og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Det der "migrant"-pis må stoppe ret så snart for gældende dansk lov er følgende:

Bekendtgørelse af udlændingeloven § 7. Efter ansøgning gives der opholdstilladelse til en udlænding, hvis udlændingen er omfattet af flygtningekonventionen af 28. juli 1951.
https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164258

FNs Flygtningekonvention, dansk lov siden ratifikation 1951:
"En flygtning er en person, der som følge af velbegrundet frygt for forfølgelse på grund af sin race, religion, nationalitet, sit tilhørsforhold til en særlig social gruppe eller sine politiske anskuelser befinder sig uden for det land, i hvilket han har statsborgerret, og som ikke er i stand til – eller på grund af sådan frygt ikke ønsker – at søge dette lands beskyttelse, eller som ikke har nogen statsborgerret, og på grund af sådanne begivenheder befinder sig uden for det land, hvor han tidligere havde fast bopæl, og ikke er i stand til – eller på grund af en sådan frygt ikke ønsker – at vende tilbage dertil. ..."

Ikke et ord om såkaldte sikre lande eller lign. denne person er rejst igennem for at komme til Danmark. Det er Dublin, en EU-aftale og dem har Danmark jo sådan et had-kærlighedsforhold til. Mon ikke et Nej til ophævelsen af Retsforbeholdet også kunne få resten af EU til at sparke Danmark ud af denne retslige aftale også?

Martin Sørensen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Erik Kall og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Den sidste rest af positiv holdning over for EU forsvinde hos mange.
Når de virkelige store forhold som solidarisk fordeling af flygtninge ikke kan takles, mens småtingsafdelingen for "udretning af krumme agurker" virker fint - til gene for store dele af befolkningerne i dagligdagen - har EU svigtet på det groveste.
Og danske politikere med.
Tag skridtet fuldet ud - sig nej - udtræd af det planøkonomiske makværk (citat)

Morten Simonsen, Helene Kristensen og morten Hansen anbefalede denne kommentar

Det var sgu længe siden jeg hørte så kloge ord og tanker som Søren Jessen-Petersens. Det gir os jo en lille smule håb om fremtidens Danmark hvis han kan inføre noget humanisme til de totalt ulækre politerer i regeringen. Jeg fatter simpelhent ikke at Løkke & Co kan ha den syn på andre mennesker.
Humanisme er blevet et fremmedord.

Britta B. Hansen, Peter Hansen, Erik Pedersen, Mads Berg, Per Kaas Mortensen, Shafi M., Jonas Pedersen, bente-ingrid bruun, Mikael Nielsen, peter juhl petersen, Christian Mondrup, Martin Madsen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Erik Kall, morten Hansen og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Så nævnte han ikke engang muligheden for stop af tog-, bus- og færgedriften samt nye indhegnede modtagecentre, hvor busser kan køres ind og tømmes.

Jeg er enig i, det ligner tegn på desperation og panik. Desværre ligner det også en konsekvens af de store, danske mediers indflydelse på dansk politik. Forslagene passer godt til mediernes dækning.

Peter Hansen, Sabine Behrmann, peter juhl petersen, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Erik Kall og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg kan forstå, at det man er blevet enige om nede på Malta (EU) er, at man vil bestikke de korrupte regeringer i Afrika og Mellemøsten til at prøve på at holde på deres befolkning (flygtninge). Ligeledes vil man tilbageholde ulandsbistand, hvis landet "sender" for mange flygtninge op mod Europa.
Jeg græmmes over politikernes kortsynethed, dumhed og afstumpethed.

Britta B. Hansen, Mads Berg, Karsten Aaen, Shafi M., Anne Sofie Nielsen, bente-ingrid bruun, Carsten Mortensen og Erik Kall anbefalede denne kommentar

Vi ved alle, hvad der skal til; men fordi vi er endt i den vildfarelse, at der skal konkurreres i stedet for samarbejdes, kan intet ske.
At udligne de massive forskelle mht. livsvilkår i især Afrika vil kun være til Europas fordel - sammen med et massivt pres militært og økonomisk for politiske reformer, der kan lade det ske.
Men Paris har i hvert fald gjort det klart, hvad det er, der driver syrerne på flugt.

Peter Hansen, Anne Sofie Nielsen, bente-ingrid bruun og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Niels Henrik Højbjerg

nu strammer vi kravene og det er der sikkert mange andre lande der også gør.
med lidt held bliver det så stramt allevegne at eu-grænserne reelt er lukkede.
vi har IKKE noget ansvar for andre landes befolkning
vi har INGEN forpligtelser.

det er frygteligt for de mennesker der er født i et uheldigt land, men det er ikke vores problem.

nh

Vi har valget imellem pest eller kolera. Skal vi selv gå til grunde økonomisk og kulturelt hurtigt eller langsomt. Resten er op til politikerne!

Hold dog op! Der er hverken fare for økonomisk eller kulturel grundstødning - vores fare dér er USA.

Peter Hansen, Saxe Lomholt, Shafi M., Anne Sofie Nielsen og bente-ingrid bruun anbefalede denne kommentar

Kim Houmøller, hvis man som samfund har en dårlig økonomi, er det jo bare med at sætte noget i gang, så man kan råde båd på det.

Thomas Holm:

"Migrantpis"?

Du kan måske forklare mig, hvad asylansøgere i Danmark er flygtet fra i Tyskland?

Er de individuelt forfulgte i Tyskland? Eller Østrig? Eller Slovenien? Etc.

Preben Haagensen, Martin Sørensen og Jørn Boye anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor ikke forsøge at vende problemet om - Tænk om det var jer, der måtte flygte - ville I så ikke gerne flygte til et land hvor I havde venner og familie boende??????
Eller hvor I havde hørt, at folk var søde og rare så I hurtigt kunne få et godt liv og give "en hånd med" i det land , der havde givet jer ophold.

Britta B. Hansen, Peter Hansen, Mads Berg og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Jan H.,

læs loven. Det er status uvedkommende hvor mange grænser der er krydset. Det er tilstanden i hjemlandet der er afgørende, ikke landet man opholder sig i.

For at citere en dansk statsminister:
'Du pusling-land, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge'

Britta B. Hansen, Peter Hansen, Anne Sofie Nielsen, Jonas Pedersen og bente-ingrid bruun anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen Glem det.... spildte kræfter og det preller af som vand på en gås..

Britta B. Hansen, Mads Berg, Sabine Behrmann og Jørn Boye anbefalede denne kommentar

Thomas Holm - citat om puslingelandet stammer fra Jeppe Åkjær, uanset hvor mange, der har citeret det lige siden inklusiv statsministre.

bente-ingrid bruun

Ansvar er den sværeste livskunst-
Hvornår tager vi ansvar for vores aktivistiske udenrigspolitik? Selvfølgelig fik det konsekvenser, da vi gik med i Irak "krigen". Droner og bomber er ikke løsningen på tidens problemer, men når vi har sagt A må vi også sige B, dvs. vi er nødt til at hjælpe de flygtninge, som flygter fra krigens rædsler.

Britta B. Hansen, Erik Pedersen, Mads Berg, Pia Qu, Niels Nielsen og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Bente - Ingrid Bruun

"men når vi har sagt A må vi også sige B, dvs. vi er nødt til at hjælpe de flygtninge, som flygter fra krigens rædsler."
Ved en af de afdøde terrorister i Paris, har man fundet et Syrisk pas, det tyder på at nogle ikke flygter fra krigens rædsler, men vil påføre os krigens rædsler.
Skal vi modtage så mange, at vi ikke kan skelne terrorister, fra reelle flygtninge ?

Jørn,

ja, og en anden var en franskmand.

Terrorisme berettiger ikke diskrimination af alle flygtninge. Det retfærdiggør måske noget udvidet undersøgen hvem er hvem og hvad. Men langt de fleste er flygtninge der lige nøjagtig vil væk fra denne slags terrorhandlinger.

Peter Hansen, Karsten Aaen, Anne Sofie Nielsen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar

Tak til Søren Jessen-Petersen for udtalelserne i artiklen. Et velkomment menneskesyn, der desværre læses og høres alt for lidt i den aktuelle debat.

Britta B. Hansen, Peter Hansen, Erik Pedersen og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar

Der er ingen desperation over dette udspil kun kold beregning - Tulle har haft alle punkterne i skuffen og før eller siden - lejligheden bød sig muligvis lidt før end godt var for Venstres moralske politur - kan Hjort til foråret dele skattelettelser ud til LAs vælgere på nordkysten mens flygtninge bor i telte i Thisted??? det bliver noget af en spagat der skal til -

Efter at have læst artiklen står det helt klart at Søren Jessen-Petersen loyalitet ikke ligger i Danmark, så det har næppe været et diplomat job, der forsvarede danske interesser han har haft

Vi står over for massive folkevandringer i de næste mange år. Verdens største problem er overbefolkning i samspil med krige, fattigdom, arbejdsløshed og korrupte regimer. Kast religion og stammekrige m.v ind i dette miks og vi har ikke set noget endnu. Rundt om i verden er der stadig kvinder, der føder 12-17 børn. Al den naive snak om, "hvis det var jer, der kom fra Syrien, så ville I nok også gerne til et dejligt land som Sverige…." Det er simpel matematik - hvor mange skal der komme, før der ikke er noget at komme til mere? For flygtning og migranter koster både danske og svenske kroner. Vi hører selv her i Danmark fra jordmødrene, lærerne, læge og sygeplejsker om kritiske forhold. Jeg havde selv en morfor på 90 år, der døende af kræft og et lårbensbrug lå på en hospitalsgang i 2 dage på Ålborg sygehus pga. overbelægning. Fortæl mig lige, hvor det er, vi kan spare? For hele den offentlige sektor er sparet i stumper og stykker og diverse Lean-eksperter og andre effektivisereringsfolks snak bliver mere og mere hul, når de siger, at vi bare kan arbejde smartere. Beklager, hvis lovgivningen skal overholdes og der skal være et minimum af service i den offentlige sektor, så er alle processer skåret ind til benet og vi kan højst spare på de pampere, der drikker for meget rødvin og tager på for mange "studieture" til Florida.

Gitte Roe

Endnu en der ikke har forstået, hvad skattelettelser gennem 20 år gør ved et velfærdssamfund!
Håber det går op for dig inden, du skal betale 20.000 kr. om året for en sygeforsikring, 8000 kr. månedligt for en vuggestueplads og 5.000 kr. månedligt for din livslange diabetes medicin.

Britta B. Hansen, Anders Barfod og Anne Sofie Nielsen anbefalede denne kommentar