Læsetid: 2 min.

Det er Helle Thornings skyld

Jyllands-Posten er kommet frem til en opsigtsvækkende konklusion oven på befolkningens nej til afskaffelsen af retsforbeholdet: Skylden ligger hos Helle Thorning-Schmidt
Arkivfoto: Helle Thorning-Schmidt holder pressemøde (Thomas Borberg/POLFOTO)

Arkivfoto: Helle Thorning-Schmidt holder pressemøde (Thomas Borberg/POLFOTO)

Thomas Borberg

5. december 2015

Det er altid øjenåbnende at læse ledere i Jyllands-Posten. Avisen formår som regel at bidrage med både overraskende og originale holdninger, som man slet ikke anså for mulige. Jyllands-Postens leder oven på torsdagens folkeafstemning er ingen undtagelse. Som hidtil eneste medie har Jyllands-Posten nemlig gennemskuet den egentlige årsag til, at danskerne stemte nej ved torsdagens valg om afskaffelsen af retsforbeholdet: Skylden ligger hos Socialdemokraterne og særligt Helle Thorning-Schmidt. Jamen, hun er jo hverken statsminister eller partileder længere, vil mange måske indvende, men netop her kan Jyllands-Posten nuancere debatten:

»Valgets tale er også en bekymrende mistillid til den politiske klasse som sådan. Den har især ét navn: Helle Thorning-Schmidt. Det kan sagtens tage en generation at dulme erindringen om hendes skrupelløse løftebrudspolitik i SRSF-regeringen,« skriver Jyllands-Posten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • uffe hellum
 • Kirsten Svejgaard
 • Colin Bradley
 • Lars Hansen
 • Hans Jørn Storgaard Andersen
 • Kirsten Andersen
 • Alan Strandbygaard
 • Keld Albrektsen
 • Jens Christoffersen
 • Benno Hansen
uffe hellum, Kirsten Svejgaard, Colin Bradley, Lars Hansen, Hans Jørn Storgaard Andersen, Kirsten Andersen, Alan Strandbygaard, Keld Albrektsen, Jens Christoffersen og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hvis ikke JP mener det for sjov - som Selvsving i P1 - så må JP da være gået fra forstanden.

Fx. at mene, at Løkke Rasmussen er en god politisk håndværker - er da en stor vittighed - Både som kommunal politiker, amts politiker og folketings politiker har han efter ladt sig en god gang rod mv.
Fx. tag hans stort anlagte Strukturreform, der blev jappet igennem Folketinget på 1 år. Amterne blev nedlagt og Regionerne fik kun sundhedsvæsnet som opgave - det eneste de gl. amter ikke helt havde styr på. Miljø, specialbehandling osv. blev overgivet kommunerne - hvoraf der er kommet dårligere forhold for disse områder - Det kalder jeg ikke et gode for det danske samfund. Men JP mener måske nedrivningen af det danske samfund - ja så kan man vel godt sige at Løkke Rasmussen har kunnet sit politiske håndværk - MEN ER DET VIRKELIG DET DANSKERNE ØNSKER???????
Løkke Rasmussens troværdighed kan jeg heller ikke få øje på. Fx. siger han et i udlandet og gør det modsatte "hjemme". Mener JP, at det er til at få tillid af?????? Mht. til valgløfter så har han vist på den tid han har haft nøglen til Statsministeriet vel brudt lige så mange løfter som han anklagede Thorning for.

Uffe Illum, Torben Kjeldsen, morten Hansen, Kirsten Svejgaard, Benjamin Bach, Hans Jørn Storgaard Andersen, lone bording, Kirsten Andersen, Kirsten Kathrin, Carsten Wienholtz, Malan Helge, lars abildgaard, Karsten Aaen, Janus Agerbo, Jørn Andersen, Kim Houmøller, Anne Eriksen, KLAUS-HENRIK JACOBSEN, Steffen Gliese, Benta Victoria Gunnlögsson og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Nogen skal vel have skylden, men er det nu ikke bare fordi højre og venstre i dansk politik er så forbandet angste for enhver form for forandring ? En frisk fyr fra Københavns Universitet, mener det er de veluddannede der stemte ja og altså de dumme der stemte nej, i 1972 mente de veluddande der stemte nej, at det var de dumme der stemte ja. Er sandheden ikke at udover en to, tre stykker så var de fleste overhovedet ikke inde i hvad der skulle stemmes for eller imod, da alle sagde at de egentlig var for, men nejsigerne mente ikke at man kunne stole på at Folketinget ville handle i overensstemmelse med folkets vilje og at man derfor skulle stemme nej. Det er muligt at det var et nej til ja-politikerne, men det var dybest set et nej til troen på det repræsentative demokratsi og det er sgu alvorligt.

Vibeke Rasmussen, KLAUS-HENRIK JACOBSEN og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det var et nej til EU og at afgive (mere) national suverenitet til EU. Det var ikke en afstemning om det repræsentative demokrati, men hvis så var, så var resultatet et ja til en bevarelse, og ikke forringelse af det nationale, repræsentative demokrati.
Men var (er) da Folketinget og Regeringen selv godt nok orienterede og oplyste om de berømte 22 retsakter, noksagt, og konsekvenserne deraf i alle instanser, for demokratiet?

jens peter hansen

Man ville IKKE overlade det til Folketingets flertal at afgøre hvad vi skulle sige ja/nej til. Det må da være udtryk for en fundamental mistro til det repræsentative demokratis legitimitet.

Kirsten Kathrin, Peter Wulff, KLAUS-HENRIK JACOBSEN, Gorm Lerche og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

I skulle sige ja eller nej til at give magt fra det repræsentative demokrati i Danmark og til EU's institutioner. EU-parlamentet og Ministerrådet er i navnet repræsentative, men meget, meget
"udvandet". Den danske stat og samfund er da hellere ikke perfekt, men her er der iallefald kortere vej til magtens dunkle korridorer, end til Bruxelles, og de få danske repræsen-tanter som er delegerede derhen. Det repræsentative demokratis legitimitet beror på folkets tilslutning.
Hvis folket selv bestemmer, eller bliver vildledet til, at opgive sin (ringe) indflydelse, repræsenteret ved de folkevalgte politikere, så risikerer man at ende op med et samfund, der verken er repræsentativt eller demokratisk, i nogen forstand.

Kirsten Svejgaard, Anne Eriksen, Jens Kofoed og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar

Det handler ikke bare om at være dygtig - men hvad man er dygtig til, og her bunder Lars Løkke Rasmussen, fordi han konsekvent gennemfører bagstræberisk politik, der har kurs mod 1800-tallets mørke snarere end fremtidens lys.

Uffe Illum, Kirsten Svejgaard, Anders Kristensen, lone bording, Anne Eriksen, Kirsten Kathrin, Peter Wulff og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar

Sikke dog en synsvinkel JP er kommet frem til ovenpå NEJ 'et til retsforbeholdet fra danskerne, nærmest som taget fra særdeles omtåget bolværksmatros der lige er faldet i havnens kolde vand, og skriger på hjælp samtidig med han giver bolværket skylden for sit fald i havnen.

Retorikken fra valgkampen om statsministerposten genkendes i sin helt enkle form; "hendes skruppelløse løftebrudspolitik i SRSF regeringen", og virker så lavkomisk at det må indskrive sig i de danske historiebøger, som det mest vanvittige der skete efter afstemningen om retsforbeholdet.

- Havde det så bare været 1. april kunne man have grinet lidt, men det er det som bekendt ikke, og derfor er udsagnet så sygt, at der virkelig er grund til betænkelighed om mediets troværdighed i al almindelighed, men desværre også som hvad det fremstår som, - et Venstre propagandamedie, der oveni købet ikke er i trit med Venstre.

Janni Nielsen, Uffe Illum, Torben Kjeldsen, Kirsten Svejgaard, Hans Jørn Storgaard Andersen, Kirsten Kathrin, Svend Erik Hansen, Holger Madsen, Anne Eriksen og Anthon Eliassen anbefalede denne kommentar

Som Jens Peter Hansen skriver, kan der mellem brede dele af befolkningen og de danske politikere - og dermed også dét (samfunds)system, de mere eller mindre er et produkt af - vel sagtens tales om et højt fravær af tillid. Eksemplerne på at politikerne både lyver, svindler, fordrejer, bryder løfter og direkte nægter at lytte til brede strømninger i befolkningen (DONG-sagen og offentlighedsloven er gode eksempler fra Thorning-tiden; nedsablingen af den kommunale velfærdskraft og eroderingen af bæredygtig forskning er gode eksempler fra den nuværende regerings råden). Og så er der det historiske melodrama omkring EU, hvor de fleste har hørt primitive skræmmekampagner en massé i årevis ... og hvor den danske befolkning er helt klare over at de traditionelt magtbærende partier trods befolkningens historiske skepsis og modstand, vil integrere Danmark mest muligt. Det handler for det politiske bestemmerniveau først og fremmest om at være med i de institutionelle kamre og organer, hvor det for mange danskere handler om at politikerne netop ikke gemmer sig (yderligere) - men etablerer langt bedre, bredere og tilgængelig dialog med befolkningen. Og så er der hele den underliggende klassekamp, som modstanden mod EU repræsenterer, som det var helt fra start af. Kampen mod industriens, erhvervslivets og monopolkapitalens projekt - i smuk forening med de politiske magteliter i de så benævnte demokratiske lande i Vesteuropa. En kamp, som finder sted fra hus til hus, fra sag til sag, hvormed sløringen af de centralt konfliktende interesse- og klasseakser enten bliver en smal sag at skabe ... eller kommer helt af sig selv.

Kirsten Svejgaard, Kim Houmøller, Flemming Berger, Jørn Andersen og Gorm Lerche anbefalede denne kommentar

Trond Mehring, danskerne - men måske ikke du? - stemte nej til, at regeringen og nogle gange Folketinget ville kunne vedtage forandringer af samarbejdet med almindeligt flertal og uden at skulle sende egentlige suverænitetsafgivelser til folkeafstemning fremover. Det er, hvad man kan betragte som et kupforsøg.
Den honnette jagt imod det øvre og magtfulde lag er en væsentlig del af en fascistisk tankegang, og den synes at have ramt vore nationale politikere - ikke uden grund eksemplificeret ved det barn af EU-systemet, som Helle Thorning Schmidt var: alt godt kom udefra, Danmark skulle transformeres til at være mere lig alle andre lande, hvad der jo også med benchmarking og internationale statistiske undersøgel

Flemming Berger, Trond Meiring og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

ser har har redet vort land som en mare i et par årtier.
Man kommer ikke fremad ved at afskaffe fremskridtene for at vælge en dårligere mellemproportional, og ikke mindst danske politikere udmærker sig ved at ville forandre reglerne netop dér, hvor de skal stå deres prøve, som nu med Menneskerettighederne, men før det med et dagpengesystem, der netop passede til det løse og skiftende prækariatsarbejdsmarked, vi fremover kan se hen til: at samfundets betydelige værdier går til at sikre en rimelig tilværelse imellem løsningen af opgaver.

Kirsten Svejgaard, lone bording og Gorm Lerche anbefalede denne kommentar

20 år for sent .. ? Det var i ca. i det jublende liberale 1999 at 'alt' var blevet socialdemokratiets - skyld. Men 20 års videreførelse af samme står Helle Thorning ikke helt for - det er faktisk en AFR-tilståelses-sag kan da godt finde citatet hvis det skal være - men hun var en fange af den.
Og egentlig var det oprindeligt de radikales....
... altså det startede med at Uffe rejste til Sovjetunionen og sagde : Next Stop, Sovjet. Så tænkte sovjettoppen vi må nok hellere gøre som den rare mand siger - og siden har det været et problem med den videreførte politik --- så skyldsspørgsmål ? uha ... ;-)

Jeg havde helt sikkert stemt nej, hvis jeg havde stemmeret.
(Jeg bor ikke længere i Danmark, men i Norge.)

Helene Kristensen

Steffen Gliese - jeg vil lige rette en lille misforståelse hos dig. Den til enhver tid siddende regering ville ikke behøve at bekymre sig om et flertal for at kunne forandre samarbejdet, hvis "de kloge" altså havde været nok til at stemme det igennem. Hvilket jo må undre rigtig meget, at hele den flok af kloge der ikke kan lide Løkke, ville overlade så meget til ham eller alternativt Mette Frederiksen.

http://politiken.dk/indland/politik/eu_afstemning/ECE2951934/regeringen-...

Det, som artiklen omtaler, er det ikke bare "go'e gamle Jyllands-Pesten" igen?

Efter at man i nogle år kunne have været i tvivl om avisens holdninger, er alt nu tilbage på sin rette plads. ;-)

HTS har altså ikke fået lov til at foretage sig noget, som hoved-bestyrelsen, LO, S i amterne og kommunerne ikke har givet hende lov til. Hun er symbolet på den højredrejning - men problemet ligger langt dybere i toppen af S.

Jyllands-Postens hæderlighed anno 1939:

"DEN TYSKE AKTION mod Jøderne har ikke alene forbløffet verden med sin ukloge Udfordring paa et Tidspunkt, da der syntes at være alle Muligheder for en ordnng i fuld Forstaaelse af de storpolitiske Mellemværender; den har ogsaa forfærdet Verden ved de brutale Metoder, der er bragt i anvendelse.

Udskrivningen af den kæmpemæssige Mandebod og maaske især forordningen om, at Jøderne selv skal erstatte den Skade, som er anrettet paa deres Forretninger og Ejendomme.

Vi skal ikke i denne Forbindelse spilde mange Ord paa den unge tyske Jødes Morddaad i Paris; det var et fejgt Snigmord, som overhovedet ikke kan undskyldes.

Men Tysklands reaktion overfor Mordet kan nok give Anledning til Kommentarer. Gøbbels siger, at Hærværket og Brandstiftelserne ikke var planlagt fra Regeringen eller det nationalsocialistiske Partis side. Men hvem har saa planlagt Aktionen? Alt tyder jo paa, at de blev handlet efter en ganske bestemt Parole. Det viser sig i Tidspunktet, og det viser sig endnu tydeligere i den Omstændighed, at der paa faa Undtagelser nær ikke blev øvet personlig Overlast mod Jøderne eller forøvet direkte Plyndring. Endnu et dunkelt Punkt er Myndighedernes Holdning. Fra alle Sider erkendes det, at Nationalsocialismen har skabt Ro og orden i Tyskland - men, spørges der, hvordan kan det saa gaa til, at saadanne Optøjer uhindret kan finde Sted? Er det tyske Politi virkelig ude af Stand til at forhindre noget saadant? Og hvis det var Tilfældet, kunde saa ikke Parti-Organisationer og eventuelt Rigsværn række det en hjælpende Haand? Skulde det ikke kunne lade sig gøre uden ligefrem at "skyde på Folket", som Gøbbels udtrykte det? Og hvordan skal man forstaa Gøbbels' Udtalelse i Søndags: "Sådanne Aktioner vil ikke mere blive taalt?" Blev de da "taalt" forleden?

___

Naar man har fulgt Jødespørgsmaalet i Europa i Aartier, kan man til en vis Grad forstaa Tyskernes Animositet overfor Jøderne, ogsaa hvis man ser bort fra de Raceteorier, der betyder saa meget i den nationalsocialistiske Verdensopfattelse.

Selv herhjemme, hvor Jøderne aldrig har naaet en saa dominerende Stilling som i de mellemeuropæiske Lande, har man i de senere Aar bemærket deres uheldige Egenskaber. Der er mange Jøder, der har vist sig at være gode danske Mænd, der er utallige Jøder, som stille og hæderligt passer deres Dont uden at gaa nogen for nær - men der er ogsaa paafaldende mange Jøder, som paa lidet tiltalende Maade er blevet Forgrundsfigurer i Svindelaffærer og maaske ikke mindst i de uappetitlige Pornografi- og Fosterdrabsaffærer, som er forekommet i de senere Aar. Ogsaa inden for dansk Forretningsliv optræder der Jøder, hvis Metoder ikke er nogen Pryd for Standen.

Men det, som vi herhjemme har set af Jødernes uheldige Sider, er kun en svag Afglans af deres Virke i de mellemeuropæiske og østeuropæiske Lande. Ogsaa der maa man naturligvis gøre Undtagelser for de utallige Jøder, der opfylder ethvert rimeligt etisk Krav og derfor staar i en skærende Modsætning til de Racefæller, som har ført an i det tvivlsomme Forretningsliv, i den tvivlsomme Forlystelsesindustri og maaske navnlig i de politiske Bevægelser yderst til venstre. Det var ikke Russere, men Jøder med russiske Navne, som druknede Rusland i Blod. Det var ikke en Ungarer, men en Jøde, som ledede den kortvarige, men blodige Raadsrepublik i Budapest. Det var ikke en Tysker, men en Jøde, som paa samme Maade gjorde München til et Slagtehus.

Vi ved, at Titusinder af Jøder fordømmer de jødiske Forretningshajer, de jødiske Pornografi-Spekulanter og de jødiske Terrorister. Men alligevel kan det ikke benægtes, at de Erfaringer, som Tyskerne - som mange andre Fastlands-Folk - har gjort med Hensyn til Jøderne, danner en vis Basis for deres Følelser.

___

De meget haardhændede Regeringsforanstaltninger, der fulgte ovenpaa “Folkets spontane Hævn-Aktion”, har i Korthed sagt det Formaal at sulte og fryse Jøderne ud af Tyskland. Men dermed er det tyske Jødespørgsmaal ogsaa blevet et europæisk Spørgsmaal. Europa og den øvrige Verden kan ikke stiltiende se paa, at 750.000 Mennesker skal gaa til Grunde, heller ikke kan den øvrige Verden paatage sig nogen Pligt til at skaffe disse Mennesker Underhold og Arbejde. Man kan indrømme Tyskland, at det har Ret til at skille sig af med sine Jøder. Men til Gengæld kan man stille det Krav, at det sker paa anstændig Vis.

Den svenske Professor Böök udkaster den Tanke, at de maa anvises Jøderne "et Sted, hvor de maa være". Og hvorfor ikke forfølge denne Tanke videre?

Man staar overfor en Løsning af Kolonispørsmaalet. Vilde det være ganske urimeligt, om et af de Koloniomraader, som nu kommer på Auktionsbordet, blev sat til Side som et Fristed fo Jøderne? Her kunde de faa det "nationale Hjem", som Palæstina alligevel aldrig kan blive for dem, her kan de udvikle ders egen Stat, her kan de pleje deres Traditioner og den Kultur, som de ønsker at rendyrke.

Det maatte ret naturligt blive et af de Koloniomraader, som ellers skulle gaa tilbage til Tyskland; det vilde være et Offer for Tyskland at give Afkald paa det, men man kan vel heller ikke fra Tysk Side forlange, at andre skal paatage sig Byrden ved at "udskille Jøderne af det tyske Folkelegeme". Paa lignende Vis kunde Tyskland deltage i de direkte Etableringsomkostninger, f. Eks. ved at forpligte sig til at tilskyde et ligesaa stort beløb, som ved Indsamling udenfor Tyskland - maaske navnlig blandt velhavende Jøder i andre Landet - blev tilvejebragt til Konsolidering af det nye "Jødeland".

___

Dette er naturligvis kun et Tankeeksperiment, men vi nærer ikke Tvivl om, at en løsning af denne Art vilde være noget nær det ideelle. I alle tilfælde er det ikke nok, at Tyskland skiller sigi af med Jøderne. Det maa gøres på en saadan Maade, at Menneskehedens Samvirrighed ikke belastes for haardt, og saaledes at Tyskland ikke taber noget af den Respekt, som det havde vundet i alle Lande og alle Kredse.

Som Forholdene er nu, kan Tyskland løse sit Jødespørgsmål og endda beholde sin Stormagtsstilling paa Basis af F r y g t. Men Verden ønsker ikke at frygte Tyskland, den ser langt hellere et Tyskland, som den i et og alt kan respektere, fordi der kun paa den Maade kan skabes Muligheder for en Fortsættelse af München-Afspændingen."
http://modkraft.dk/artikel/j-deforf-lgelserne-i-tyskland-jyllands-posten...

Kirsten Svejgaard, Colin Bradley, Benjamin Bach, Hans Jørn Storgaard Andersen, Anne Eriksen, Steffen Gliese, lars abildgaard, Flemming Berger, Trond Meiring og Tommy Jensen anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Jo, helt sikkert. Det var Helle Thorning der bombarderede os med EU-reformer en masse. Vi blev formerlig væltet over ende og kvalt i dem. Så massiv et bombardement, at ingen længere aner hvad de selv hedder til efternavn.

Fanden tage socialdemokraterne! De hentede hende ned i Bruxelles. De burde have vidst hvad det endte med.

Jo, det er socialdemokraternes skyld.

Trond Meiring, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

G ikke SL
Jeg var ikke klar over, at HTS var så utrolig magtfuld, som lederen i JP lader os tro. Det et også for galt, at hun er gift med en udlænding og at hun også er kvinde.
Lars er derimod mand gift med en dejlig kvinde, som stammer fra rigsfællesskabet. Det fik vi at vide under valget. Da jeg hørte denne kommentar tænkte jeg, det er løgn, ingen politiker er så dum, ju det er der, og der er flere, desværre.

Tag nu bare løftebrudsdiskussionen. Ved danskerne/politikerne generelt hvor mange der sidder i Folketinget og ved de ikke, at for at få en sag igennem i Folketinget, skal der være et flertal, 90 mandater. HTS fik ikke flertal for sin politik på grund af valgresultatet. HTS gik i regering med Radikale og SF. Der var mange ting de var uenige om. Man kan sige, at det havde været klogt ikke at love noget, men uden visioner, er en politiker ikke meget værd. Det er disse visionsløse politikere, der har fået befolkningen til at stemme nej, på grund af
befolkningens angst for det fremmede.

Journalister har megen magt, de har også politisk magt, de kan også være med til at skrive en fejlagtig historie.
Danske journalister har været meget hjælpsomme med tilblivelsen af DF, her har DR lavet en fantastisk indsats. Til at begynde med lavede man grin med DF, nu har man fornemmelsen af, at alle journalisterne er
DF' ere eller medlemmer af Venstre. Under valget viste Uffe Tang en formiddabel forståelse for Venstres politik og talte så grundigt ned til de kvindelige politikere, at min tanke gik til 50 'erne. Stop snakken om røde lejesvende, der er ikke nogle røde lejesvende, de "røde"(journalister, der spørger sagligt uden at frygte partifarve)", der er næsten kun blå lejesvende i DR. TV2 et i forvejen Venstres kanal.
Der et måske på tide, at vi mennesker interesser os mere for politik og fællesskab, end for ussel mammon. Der bliver behov for det i vores skrantende velfærdstat.
Husk på alle I LA'er, Ayn Rand var en russisk kvinde, født i Skt. Petersborg, hun flygtede til USA fra Rusland omkring den russiske revolution, hun blev betaget af den amerikanske drøm om, at en hver er egen lykkes smed.
Hvordan passer LA's politik sammen med, at partiets hovedstøtte er Lars Sejersen, som bor i Schweis og synes det danske skattetryk er for højt, samtidigt med, at han vil have maksimal indflydelse i Danmark? Skal vi tilbage til feudale tider og "Baronessen på benzinstationen", hvor de dejligste mennesker er adelige.
At lave et godt samfund er et fælles projekt og hvor mange flere samtalekøkkener skal vi have. Vi skulle gerne kunne købe mad til samtalekøkkenet.

Niels Møller Jensen og Hans Jørn Storgaard Andersen anbefalede denne kommentar

Søren Lystlund, jeg er jo enig med dig i stort set det hele; men når det kommer til mistilliden til SR(SF)-regeringen, er det meget lavpraktisk: på intet tidspunkt fik S-vælgerne det indtryk, at det var under protest, at de massive forringelser af velfærdsstaten blev gennemført. Det ville have bødet på meget.

Lidt naivt måske, men jeg tror at RV havde så meget "styr på" at det ville have været utænkeligt at lufte det. Det skete så senere, da bossen Margrethe var dampet af til Bruxelles.

jens peter hansen

Nu må selv den mest uvidende efterhånden kende JP's berygtede leder skrevet efter krystalnatten i Tyskland. Måske ville det være på sin plads at citere hvad Information skrev om hvordan man i 1945 mente man skulle behandle de tyske flygtninge. Den holdning bladet lagde for dagen ville få en Martin Henriksen til at virke menneskekærlig. Hvis JP. skal klandres for sin fortid, så skal Inf. vel også.

Lars Bundesen, Jens Falkenberg, Herdis Weins, Hans Jørn Storgaard Andersen og odd bjertnes anbefalede denne kommentar

Det er sjovt så hurtigt man glemmer. Her gik jeg og troede, at alle meningsmålinger op til folketingsvalget viste, at et flertal af vælgere havde mest tiltro til Heller Thorning frem For Lars Løkke som statsminister. Egentlig troede jeg også, at venstre led et stor nederlag ved valget, på grund af de mange sager der viser at Lars Løkke er både uhæderlig og uværdig som menneske og politiker. Faktisk troede jeg at socialdemokratiet havde fremgang ved valget. Hvor er det godt, at JP, kan skære igennem og fremstille tingene så enkelt og klart, at det næsten gør ondt,

Trond Meiring, odd bjertnes, Janni Nielsen, Kirsten Svejgaard, Hans Larsen, Lars Hansen og Hans Jørn Storgaard Andersen anbefalede denne kommentar

G ikke SL
Manden hedder Lars Seier Christensen, om forladelse. Det gode liv er selvfølgelig en økonomisk frihed. Det er der ingen, der kan benægte. Desværre er der alt for mange, der ikke har denne frihed.