Note
Læsetid: 1 min.

Kommuner får flere flygtninge end ventet

Indland
12. december 2015

5.000 flere flygtninge end hidtil ventet skal til næste år integreres i kommunerne. Det viser nye tal for næste års antal af flygtninge i kommunerne fra Udlændingestyrelsen. Dermed opjusteres antallet fra det hidtil udmeldte 12.000 til 17.000 flygtninge.

»Det nye landstal skyldes naturligvis den meget store tilstrømning til Danmark,« siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse. Det ændrede landstal bygger på den prognose, der anvendes i finansloven for 2016.

Samtidigt mister hovedstaden sin status som ’nulkommune’, idet Københavns Kommune skal tage 335 flygtninge ifølge aftalen.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her