Læsetid: 1 min.

Løkke vil ikke åbne europapolitikken for nejsigere

12. december 2015

Folketingets partier kan se frem til endnu en stribe møder med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, hvad der skal blive konsekvensen af det danske nej ved folkeafstemningen i sidste uge.

Men en generel åbning over for at lukke nej-partierne ind i europapolitikken bliver der ikke tale om i denne omgang, fastslår Løkke.

Statsministeren vil have en politisk aftale, der bekræfter, at Folketinget ønsker medlemskab af Europol trods de danske vælgeres nej til at afskaffe retsforbeholdet og indføre en tilvalgsordning.

»Så vi mere formelt over for Kommissionen kan sige, at det er Danmark, der ønsker en deltagelse i Europol. Vi drøfter også, om det er Europol eller om det er Europol Plus,« siger Løkke, efter at han fredag har mødtes med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og EU-præsident Donald Tusk.

Europol Plus er den betegnelse, statsministeren bruger for Europol samt nogle tilgrænsende retsakter om grænseoverskridende kriminalitet.

Oven på vælgernes nej ved folkeafstemningen gik der ikke længe, før de partier, der havde anbefalet et nej, rejste krav om mere indflydelse på europapolitikken i Folketinget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu