Note
Læsetid: 1 min.

Løkke sporer støtte til at gå efter parallelaftale

Indland
8. december 2015

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blev i går bestyrket i sin opfattelse af, at der er opbakning til, at Danmark fortsat skal være en del af det europæiske politisamarbejde, Europol. Det sagde han i et interview med TV 2, efter at han i går mødtes med de fleste af Folketingets partier.

»Vi sidder bestemt ikke nej’et overhørigt. Formålet med drøftelserne er at se på, om der er noget, hvor vi skal i gang med at forhandle parallelaftaler,« sagde statsministeren til TV2.

»Danskerne har ikke stemt nej til Europol,« vurderer han.

Lars Løkke fastslår også, at regeringen vil gå efter en såkaldt parallelaftale om Europol, og det vurderer han, at der er opbakning til blandt partierne og befolkningen.

»Der er nogle centrale ting omkring grænseoverskridende kriminalitet og terror, hvor vi prøver at opnå en parallelaftale.«

Flere af partierne har ytret ønske om, at det nej, som mere end 53 pct. af vælgerne stod bag ved folkeafstemningen torsdag, vil føre til en helt ny og mere EU-kritisk europapolitik.

»Det, vi kigger på nu, er den opgave, vi sidder med, efter at vi fik et nej i torsdags. Og og med nej’et er der allerede en mere kritisk linje.«

»Nej’et har allerede vist sig i, at Danmark har en mindre tilknytning til EU i de her dimensioner, end vi ellers ville have,« sagde Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her