Nyhed
Læsetid: 1 min.

Mogens Rukov er død

Især i 1990’ernes internationale gennembrud med dogmefilmene var Rukov en ikke særlig offentligt synlig, men alligevel allestedsnærværende figur
Indland
19. december 2015

En stor figur i dansk film er død. Manuskriptforfatteren Mogens Rukov, som grundlagde Filmskolens manuskriptuddannelse, og stod i spidsen for den gennem tre årtier, er gået bort i en alder af 72 år, skriver Politiken. Arbejdet på Filmskolen har gjort Rukov til en institution i dansk film. Men han har også haft en finger med i spillet i arbejdet med adskillige milepæle i dansk film. Især i 1990’ernes internationale gennembrud med dogmefilmene var Rukov en ikke særlig offentligt synlig, men alligevel allestedsnærværende figur.

Han skrev manuskriptet til bølgens første og mest succesfulde film Festen (1998) sammen med sin tidligere elev Thomas Vinterberg. Vinterberg instruerede også filmen, som vandt Juryens Specialpris på filmfestivalen i Cannes.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her