Læsetid: 1 min.

De pinligste øjeblikke for Nej-kampagnen: Danmarks EU-prins nr. 1

2. december 2015

Det er tid til at strække krumme tæer ud. Nej-partiernes kampagne er næsten forbi. Men langt fra glemt. Vi kvitterer for underholdningen med en Top 3–liste.

1. Morten Messerschmidt (DF): ’Ikke noget at komme efter’.

Der var »ikke noget at komme efter,« bedyrede manden, som havde fået EU-støtte til at udgive en bog om EU-frås. Alligevel måtte Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, som er formand for MELD-fonden i EU, betale en million kroner tilbage i EU-støtte for 2014 til Europa-Parlamentet. Kort tid efter gentog det sig: Der var heller ikke noget at komme efter, da Parlamentet siden bad ham tilbagebetale 120.700 kroner for DF’s politiske sommertogt med en skonnert i 2013.

Ellers gjorde nej-partierne sig mest bemærket med fantasifulde gør-det-selv-grafikker og græsrodsagtige annoncer på sociale medier. Vores øjne bløder stadig.

2. Dansk Folkeparti: ’Her vogter jeg’.

Er der et parti i Danmark, som rammer stemningen i befolkningen rent hver gang, så er det Dansk Folkeparti – her med en raffineret kombination af kæledyr og politisk argument.

På partiets facebooksider er der dog en bruger, som undrer sig: Er det en dansk-svensk (!) gårdhund, der bevogter den danske grænse?

3. Michael Jensen (Kristendemokraterne): ’Med DANSK lov skal man land bygge’

Kristendemokraternes internationale sekretær, EU- og udenrigs-ordfører, Michael Jensen, anbefaler et nej i morgen med dette elegante og slående visuelle udtryk:

»Med DANSK lov skal man land bygge«.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu