Læsetid: 1 min.

Politiet fjernede Kina-kritisk graffiti før statsbesøg

15. december 2015

De danske myndigheder gjorde tilsyneladende alt for, at Kinas præsident ikke skulle blive generet af demonstranter under sit statsbesøg i juni 2012. Under præsident Hu Jintaos besøg hyrede Københavns Politi således rengøringsselskabet ISS til at fjerne Tibet-graffiti og kridttegninger, der udtrykte modstand mod Kinas undertrykkelse af det tibetanske folk. Det oplyser Radio24syv.

Rengøringsfolk fra ISS skulle på under en halv time være i stand til at fjerne slogans fra mure og veje, så præsidenten aldrig fik dem at se.

Opgaven til ISS lød på at fjerne eller afvaske graffiti »inden præsidentens ankomst« i forbindelse med hans rundtur i København.

Af en faktura sendt fra ISS til Københavns Politi, som Radio24syv kender indholdet af, fremgår det, at ISS blandt andet fjernede graffiti ved Langelinje ved havnefronten.

For det arbejde modtog Københavns Politi en regning på 3029,60 kroner.

De nye oplysninger forstærker ifølge Radio24syv mistanken om, at Københavns Politi under det kinesiske statsbesøg, hvor der blev underskrevet handelskontrakter med Kina til en værdi af 18 milliarder kroner, gjorde sig store anstrengelser for at Kinas præsident ikke blev konfronteret med Kina-kritiske demonstranter.

Inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu