Læsetid: 4 min.

Politikere vil reagere på nødhjælps-appel til Etiopien

Flere partier i Folketinget vil omgående svare på FN’s nødhjælpsappel om finansiering af fødevarehjælp til over 10 millioner mennesker i Etiopien. Det kommer, efter at Information i går skrev om sultkatastrofen på Afrikas Horn, der ser ud til at blive den værste af sin slags, hvis ikke verdenssamfundet griber ind nu
Ca. 10 millioner mennesker mangler lige nu akut fødevarehjælp i Etiopien. Her en underernæret fireårig etiopisk pige fra landets seneste hungersnød i 2011.

Sven Torfinn

29. december 2015

En lang række partier i Folketinget beder nu udenrigsminister Kristian Jensen (V) om at tage stilling til, hvordan Danmark kan hjælpe med at afværge en stor humanitær katastrofe i Etiopien.

Lige nu mangler 10,2 millioner mennesker akut fødevarehjælp som følge af den værste tørke i 50 år, der er forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Katastrofen truer med at tage livet af over 12 millioner mennesker i landet.

Enhedslisten har nu rettet henvendelse til udenrigsminister Kristian Jensen for at få svar på, om Danmark vil bidrage til at forebygge sultkatastrofen, blandt andet gennem ekstra bevillinger til FN’s indsats.

»Der er ikke andet at gøre end at give et bidrag til FN’s appel. Der er penge i verden til at afhjælpe katastrofen. Det, vi mangler, er den politiske vilje,« siger Christian Juhl, udviklingsordfører for Enhedslisten. Han bakkes op af Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Alternativet og SF.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben R. Jensen
Torben R. Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Problemet er desværre, at nødhjælp ikke løser nogen af problemerne, men fører til endnu værre problemer senere! Det virkelige problem er jo, at området (Etiopien og Afrikas Horn) aldrig har kunnet forsørge de mennesker, der bor der! Over de sidste 50 år har der flere gange pr. årti været omfattende hungersnød i området, som hver gang er blevet "løst" ved massiv nødhjælp, men uden at de grundlæggende problemer (vandmangel og mangel på dyrkbart land), er blevet løst. Sådan vil det også gå denne gang! Om nogen år, når der er endnu flere mennesker der, vil det ske igen og på et tidspunkt vil dem, der bor der, opdage, at det er håbløst og forsøge at flygte til bedre lande. Og så står vi igen med problemet, men så er problemet altså ikke overbefolkningen der, men mennesker der står ved vores grænser... -Det samme sker desværre mange andre steder, og vores nødhjælp gør det bare meget værre! Mennesket er altså ikke en truet dyreart, og verden bliver ikke værre, hvis der var lidt færre af os. Men det må man vist ikke skrive...