Læsetid: 4 min.

Politisk flertal: Vi bliver nødt til at ændre loven

Alt for meget bliver mørklagt med henvisning til offentlighedslovens omstridte paragraf om ministerbetjening. Det vurderer et flertal i Folketinget på baggrund af Informations undersøgelse
Informations undersøgelse understreger behovet for at få sat en undersøgelse i gang med hensyn til, hvordan offentlighedsloven administreres, siger Konservatives leder Søren Pape Poulsen.

Peter Hove Olesen

28. december 2015

Den omstridte paragraf om ministerbetjening i den nye offentlighedslov har ført til, at centraladministrationen mørklægger alt for meget. Det siger et flertal i Folketinget, efter at de er blevet forelagt Informations undersøgelse af de foreløbige erfaringer med paragraf 24, den såkaldte ministerbetjeningsregel.

Undersøgelsen viser, at der i lovens første halvandet år er givet afslag i 360 sager med henvisning til den omstridte paragraf, mens der kun i godt hver femte sag er blevet givet meroffentlighed, som ellers skulle være med til at opveje konsekvenserne af bestemmelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
  • Trond Meiring
Pia Qu og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Utroligt! Der blev advaret om dette, så hvis politikerne havde lyttet til partshøringerne i stedet for at tage embedsmændenes ord for gode varer, kunne dette være undgået.
Men sådan er det med alt efterhånden.

Bjarne Andersen, Estermarie Mandelquist, bo thomsen, Søren Bro, Trond Meiring, Calle Hansen, Anne Eriksen, Gert Romme, Bodil Waldstrøm og Nanna Wulff M. anbefalede denne kommentar

Den fascistisk totalitære stat er en realitet og har faktisk været det længe, helt tilbage fra de første angreb på socialreformen, efterlønnen, dagpengene, pensionerne og udraderingen af fagforeningerne.

Det første skridt mod fjernelsen af den hemmelige stat bliver at afskaffe grundloven ( tre enighed af konge, kirke, politikkere. ) og erstatte den med bestemmelser for fællesskaber som skal afløse det centralistiske magtsystem.

Dernæst skal de nuværende politikkere stilles for en folkedomstol og straffes passende for deres forbrydelser mod folket.

Så skulle der være en mulighed for at vi kan få et danmark vi vil være bekendt.

Karsten Aaen, Flemming Berger og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Jørn,
den folkedomstol, du nævner, lyder interessant. Hvem helt konkret skal den så bestå af, for det kan vel af praktiske årsager ikke være alle 5,6 millioner indbyggere, vel? ;-)

Erik Karlsen

Med anklagerne på plads og folk valgt fra alle kommuner som dommere kunne en folkedomstol af denne karakter sagtens foregå offentligt med mediedækning.

Den eneste interesse i en folkedomstol er opgøret med et gammelt system og dem som førte os ud af den vej, der er ingen interesse i af slå dem ihjel eller give dem lange fængselsstraffe, måske mere konvertere deres evner til gavn for fællesskaberne, men stadig må der gerne være en kraftig symbolik i opgøret.

Det kunne være et bud på en folkedomstol.

Men ellers er det mere det klare behov for at netop betræde nye veje i styreform, som skal komme ud af et folkeligt opgør med det nuværende centralistiske system.

"folk valgt fra alle kommuner som dommere"
Altså sådan et system i stil med USA, hvor sherif og dommere vælges ud fra politisk ståsted? ;-)

USA hvor kom det fra og politisk nææææ Karlsen det kan vi sikkert godt undvære.

I et decentralt system er det vel rimeligt at forestille sig, man afgører tvister lokalt og ellers bruger det system som er til rådighed, såfremt det ikke er korrupt.

Ellers er det da et godt bud på en folkedomstol som må betragtes som et opgør med folk som har regeret danmark på bedste fascistiske vis.