Læsetid: 3 min.

Usikkert om LA vil tvinge krigsdokumenter frem

Liberal Alliance vil i første omgang kun forsøge at tvinge regeringen til at offentliggøre en liste over dokumenter, som Irak- og Afghanistankommissionen har modtaget. Selve dokumenterne skal borgere og journalister selv søge aktindsigt i – med risiko for at få afslag
Liberal Alliance har på nuværende tidspunkt ikke har tænkt sig at fremsætte et beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at fremlægge selve de tusindvis af dokumenter, som den nedlagte undersøgelseskommission nåede at modtage, siger Mette Bock.

Joachim Adrian

19. december 2015

Liberal Alliance ville tvinge regeringen til at offentliggøre alle de ikkeklassificerede dokumenter, som den nu lukkede Irak- og Afghanistankommission modtog. Det skulle ske via et beslutningsforslag, som partiet ville fremsætte. Sådan kunne man i hvert fald forstå de udtalelser, som partiets udenrigsordfører Mette Bock kom med torsdag.

»Nu er det jul, og nu kan vi ikke vente længere. Vi mener ikke, at der er noget at skjule og ved at sige, at man ikke vil fremlægge dokumenterne, er man i virkeligheden med til at puste til en myte om, at det er noget meget farligt og forkert, der ligger her,« sagde hun til DR.

Udenrigsordførerens udtalelse var en henvisning til, at hun tidligere har sagt, at partiet ville fremsætte et sådant beslutningsforslag, hvis regeringen ikke selv havde fremlagt dokumenterne inden jul.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Torben Selch
  • Ejvind Larsen
Hans Larsen, Torben Selch og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Ja så ser vi, at offentlighed og åbenhed heller ikke er et mål for LA.
Det er håbløst - hvem er troværdig i det Folketing??????

Vibeke Hansen, Thomas Toft, Jacob Mathiasen, Bjarne Andersen, morten Hansen, Karsten Aaen, John Victor Lorck, Torben Skov, Søren Bro, Torben Selch og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Vi får jo nok aldrig at vide hvilken modydelse LA har fået for at begrænse regeringens prestigetab.

Vibeke Hansen, Thomas Toft, Bjarne Andersen, morten Hansen, Britt Kristensen, John Victor Lorck og Mette Eskelund anbefalede denne kommentar

En ting er sikkert - Liberal Alliance udnytter groft de mennesker, der har sat deres liv på spil for landet ...i god - og magtelitebekræftet - tro.

Bodil Waldstrøm

Jeg er ikke overrasket ... vi MÅ bare ikke få sandheden frem i lyset. Det skal regeringen nok sørge for.

"Hjerteblod"

Jeg mener at kunne huske, at Mette Bock flere gange - også indtil for nylig - har brugt udtrykket, at det er 'hjerteblod' for LA at kræve åbenhed i Irak-sagen. Kan nogen hjælpe mig med at finde citaterne?

John Victor Lorck

Nej, sandheden må under ingen omstændigheder komme frem: der er alt for mange lig i skabene og flere vil komme til, når hovederne ruller ! Dybt skadeligt for vores såkaldte demokrati at vi ikke kan stole på de mennesker vi selv har valgt. Hvad med at sætte deres pensionsalder ned til 40 år, så slipper vi af med dem inden de bliver korrupte.

Jeg tror ikke, at alderen har noget at gøre med, hvor korrupt, man er :)
Mange karrierepolitikere af nyere årgang, folk på 50 med tydelige spor af levet - ingen nævnt - ingen glemt) kan være dybt korrupte, - mens politikere, også fra Venstre, der er ældre, kan også have bibeholdt en indstilling til tilværelsen, der ikke er helt skæv...
Men ok, pensionsalder og især løn med goder kunne godt holde til et eftersyn, til gavn for dem, der gerne vil gøre en indsats uden at få både i pose og sæk, mens de dræner de fattigste.

Keld Albrektsen

Sætte politikeres pensionsalder ned?
Var det ikke bedre, at det blev krævet, at de skulle have erfaring før de blev politikere?
Om det så er som direktør eller kontanthjælpsmodtager er underordnet, men jeg mener helt alvorligt, at en universitetsuddannelse i politik eller forvaltning eller lignende ikke er tilstrækkeligt til at styre landet til alles bedste.