Interview
Læsetid: 3 min.

Mit utopia – ved Marie Krarup

’I min drøm om Danmark havde vi aldrig haft ungdomsoprøret. Det var en fejltagelse, som resulterede i stor åndelig fattigdom,’ siger Marie Krarup fra Dansk Folkeparti
Indland
5. december 2015

Hvornår tænkte du din første visionære politiske tanke?

»Jeg gik ind i politik for at forsvare Danmark som nationalstat, for Danmarks frihed er truet af EU, indvandring og islam. Da min far, Søren Krarup, trak sig i 2011 blev jeg bedt om at overtage hans plads og forsvare de samme værdier og sager som ham. Så det var en ren arvesag. Truslen mod den danske nationalstat er kun blevet større siden. Vores grænser står pivåbne, og det vælter ind med indvandrere, som umuligt kan integreres i Danmark. Ingen analyserer situationen på en sober og lødig måde. Folk taler om humanisme, næstekærlighed og om flygtninge, der har brug for hjælp. Men det er ikke dét, der er tale om. Det vi ser nu er en folkevandring af folk fra den fattige verden, der vil til den rige verden, og det underminerer vores land. Indvandringen truer vores økonomi, kultur og sikkerhed. Tænk, hvis vi har fået en terrorcelle ind i landet med det store ryk af indvandrere. Ingen gider undersøge det, og EU nægter os grænsekontrol. Når folk er så ligeglade har jeg svært ved at se, hvordan vi kan opretholde friheden.«

– Er du enig i, at politikere er visionsløse. Taler I for lidt om jeres drømme?

»Vi taler for meget om dem. Det er dumt og forkert at have utopiske drømme. Man skal være realist, for vi lever i en falden verden af uperfekte mennesker og syndere. Hver gang, vi tror vi gør noget perfekt, går det ad helvede til. Jeg har ikke noget utopia – så blåøjet er jeg ikke – for vi kan ikke lave paradis på jorden. Paradis kommer vi til, når vi dør. Ikke før.«

– Nu leger vi, at alle dine politiske mål er nået. Hvordan ser samfundet ud?

»I min drøm om Danmark kan man tale og skrive frit. Der er ingen racismeparagraf eller blasfemiparagraf. Der er en injurielovgivning, for det skal ikke være sådan, at man kan svine hinanden til med usandheder. I det her samfund tillader man ikke, at islamistiske prædikanter siger, at demokratiet skal nedlægges og staten omstyrtes og opfordrer til vold eller drab på jøder. Den ytringsfrihed skal man ikke have. Vi kan ikke have total ytringsfrihed. Vi skal ikke være så tolerante, at vi tillader de intolerante. I min drøm om Danmark er vi gode til at undervise vores børn i dansk, dansk historie, dansk sang og danske traditioner. Alle børn holder juleafslutning i kirker, og allerede i folkeskolen lærer børnene salmerne at kende. Vi har et traditionsrigt fællesskab, men det har i mange år været glemt. 68-ideologien lugede enormt megen åndelig føde ud af vores dannelse og det betyder, at vi i dag står i en situation, hvor de fleste danskere er rodløse og ikke rigtigt ved, hvor de skal vende sig hen, hvis de vil finde et fællesskab. I min drøm om Danmark havde vi aldrig haft ungdomsoprøret. Det var en fejltagelse, som resulterede i stor åndelig fattigdom.«

– Hvornår har du sidst hørt en politiker sige noget, som du tænkte var visionært sagt?

»Det må være, da Inger Støjberg (V) før valget sagde, at hun ville have en straksopbremsning af indvandringen. Det var visionært sagt, fordi det er et bud på, hvordan vi redder Danmark. At hun så ikke har holdt, hvad hun lovede efter valget, er en anden sag.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Hvornår tænkte du din første visionære politiske tanke?"

:-D

Laura Beck, Jakob Silberbrandt og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Man har talt meget om fremmede 'hadprædikanter' som helst ikke skal ind i , hvad med vore egne? Vi advares mod den islamiske fundamentalisme, hvad med den kristne?

Mads Berg, Pia Qu, Hanne Ribens, Arne Lund, Jakob Silberbrandt, Torben Skov og Ebbe Pedersen anbefalede denne kommentar

At DF fører religionskrig mod islam er til tider ret underholdende - men skulle damen her ikke også pålægges en form for arveafgift, for at minimere varigheden af sin 'War on Islam' ... ;-)

Johnny Werngreen

Krarupfamilien har bidraget til at bringe middelmådighed, selvtilstrækkelighed og smålighed til magten i Danmark ved at bilde påvirkelige mennesker ind, at deres fjende er islam. Husk at sige tillykke til godhedsindustriens grundlægger, når I fejrer hans fødselsdag senere på måneden.

Mads Berg, Klavs Hansen, Karsten Aaen, Jakob Silberbrandt, Jens Jørn Pedersen, Ole Frank, Steffen Gliese og Poul Erik Jacobsen anbefalede denne kommentar
Poul Erik Jacobsen

Hun taler meget om hadprædikanter. Det samme er hun selv. Hun skal nok definere hvad sandheden er. Hendes drøm om et Danmark, vi havde i 50'erne, er en utopi, selv om hun skriver hun ikke har utopiske drømme.

Mads Berg, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tak Himlen for ungdomsoprøret - hvis ikke det om noget var i pagt med Kristendommen fremfor den farisæisme, Krarupklanen står for, ved jeg ikke, hvad kristendom er. Og det gør jeg!!!

Mads Berg, Hanne Ribens, Jørn Andersen, Niels Duus Nielsen, Johan Enemark, Poul Erik Jacobsen, Jens Jørn Pedersen, Ole Frank og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Ungdomsoprøret er nu blevet Marie Krarups undskyldning for at være åndelig forarmet.

Mads Berg, Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen, Johan Enemark og Poul Erik Jacobsen anbefalede denne kommentar
Hans Kristian Hansen

Marie Krarup.

Det er noget sludder Marie. Ikke fordi dette såkaldte ungdomsoprør ikke var tåbeligt på mange områder, men fordi det blev en føle af udviklingen.

På samme vis, men i langt alvorligere grad, som nazismens opståen i Tyskland. Ja, det har intet med sagen at gøre, men du kan ikke drage konsekvenser på baggrund af faktuel virkelighed.

Sagen er den at ingen kender en virkelighed, hvor ikke ungdomsoprøret skete, såvel som ingen kender udviklingen uden nazi tysklands opståen.

Jeg ved ikke hvor meget du kender til kaos matematik, og konsekvens af samme, men det er en abstraktion hvis du tror at du mener du forstår en fremtidig udvikling på baggrund uden fejltagelser.

Nej nej Marie Krarup. Fejltagelser er en nødvendighed for at forstå. Hele dit oplevelsesgrundlag er afhængig af den historiske erkendelse. Fejltagelser er sket, og de medvirker til at netop du kan forstå dem ... Uden har vi ikke en chance for ændre noget ...

Janus Agerbo, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Hans Kristian Hansen

Marie. Du, og alle andre, ved ikke hvad der er noget lort hvis ikke det står i kontrast til noget andet.

At så nogle ikke kan se lort når de får det smidt i hovedet, har ikke noget med generel forståelse at gøre. Tåber og lavt begavede vil altid eksistere, men derfor er fejltagelser så meget mere en nødvendighed til erkendelse.

Jeg er, i modsætning til dig, ikke religiøs, men selv i disse religiøse bøger fortælles fortællingen. Der findes ikke stort uden hvidt, intet ondt uden godt, ingen død uden liv, og ingen erkendelser uden fejltagelser ...

Du er vist noget af en semiotiker, Hans Kristian Hansen.

Steen Marr, din analyse er simpelthen forkert! I de år, hvor ungdomsoprøret fejede henover Europa, var der en helt anden kulturel myndiggørelse af den brede befolkning, en større oplysningsindsats, både folkeligt og i formelle institutioner - og dette varede indtil monopolbruddet, hvor vi fra første dag kunne iagttage seriøsiteten skride i en konkurrence om "flest seere" frem for på væsentlighed og kvalitet.
Det er liberalistisk gas og en økonomisk logik, der i bund og grund er absurd i en velordnet stat med kraftig udligning mellem rig og fattig til fordel for en høj grad af institutionel stabilitet og tryghed.
Og det er det, som folk er trætte af - ingen har fortalt dem, at det var den vej, vinde blæste, men nu er det blevet tydeligt, at "reformer" til "bevarelse af velfærden" fra løgn! Velfærden er forsvundet imellem hænderne på os, og de stabile rammer er fordampet i skattely i kraft af ikke-opkrævet skat af de formuer, som kun er kommet til veje igennem mange menneskers daglige indsats.
Et andet eksempel på fup og fidus er det ellers fantastisk godt tænkte danske pensionssystem, der i sin grundmodel skulle sikre danske arbejdspladser ved at kunne stille med kapital -
en økonomisk evighedsmaskine, som dog ikke kan få lov at fungere i den form, som EU har udviklet over årene.

Maria Krarup:
I min drøm om Danmark kan man tale og skrive frit ... men man må ikke sige at demokratiet skal nedlægges. Og det skal ikke være sådan, at man kan svine hinanden til med usandheder ... så derfor skal injurielovgivningen fjernes. Vi kan ikke have total ytringsfrihed.

Forvirret? Ja det må jeg indrømme. Og dog. En inkvisitionsdomstol vil nok kunne imødekomme folketingskvindens drøm. Gys.

Mads Berg, Poul Erik Jacobsen, Jens Jørn Pedersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Utopia er et parallelunivers hvor Langballe, Krarup og Kamre aldrig har eksisteret.

G ikke SL
Kære Marie Krarup
Jeg er for ung til at have været del af ungdomsoprøret. Din artikel viser desværre med al tydelighed, åndeligt og menneskeligt armod. Det er helt i orden at elske sit land, men at ville renvaske sit land for alle andre meninger end ens egne, det er hjemmefødningeagtigt og udemokratisk. Når du står og repræsenterer dit parti, opstår der desværre alt for ofte mistrivsel i kølvandet på dine ord. Du passer godt ind i Cements sensationsjournalistik. Der er sjældent klogskab i dine ord, du fremstår oftest blot, som et provokerende kvindfolk.
Du og din familie repræsenterer for mig de største farisæer.
Hurra for 68 'erne, så har du også noget at skrive om. Tænk hvis vores samfund kun var Krarupsk?
Vor herre bevare os.

Hanne Ribens, Jørn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Krarups vision er anti-kommunisme, muslimerhad, kristen fundamentalisme og frygt for mangfoldighed - hvorfor mon hun har så mange tics i ansigtet? Hvoraf komme de frygtsommelige øjne? Skulle der mon være en sammenhæng?

Sproglig rettelse. Ville have skrevet.
"åndelig og menneskelig armod".

Jens Jørn Pedersen

Desværre er det nok sådan, at Krarup-klanen er åndelig forarmet på grund af tunnelsyn på Verden. En fordrejet kristendom og korrumperet syn på anderledes tænkende.
Det er jo rigtigt, at hadprædikanter i almindelighed kan lære meget af Søren Krarup og efterkommerne.
Når man ser Marie Krarups ansigtsudtryk under debatter, så er udtrykket ikke varmt og smilende, men forvrænget og hadende!

Der er en ting, man må anerkendes ved Marie Krarup: hun er ikke opportunist. Vi kan alle se, at hun er ægte bange, hvilket forekommer mig ellers at ligge Tidehverv fjernt.
Hvis man skal forklare det - og dermed den krarupske reaktion som sådan - er det måske en ellers jordbunden, udogmatisk og realbetonet tankegangs møde med abstraktionerne: det kan man ikke håndtere! Et sådant fantasme er "de fremmede" eller "muslimerne" eller "Islam" - og i dette forsvinder det simple faktum, at det består af mennesker som dig og mig, der er præcis ligeså plantet i en konkret virkelighed som os. I den forståelse opløses angsten, og den har noget at næres ved: at mennesker reelt med et knips kan ændre synsvinkel og interesse, når noget byder sig til. Den simple erfaring har vi efterladt i bureaukratiets tågedis.

Jens Jørn Pedersen

Marie Krarup en god intelligens spildt på gulvet! 50 år til ingenting!

Hans Kristian Hansen

Steffen Gliese
06. december, 2015 - 12:38

ja Danmark er verdens mindst korrupte samfund, sammen med New Zealand, og det skyldes disse landes yderst kompetente borgere.

imidlertid skal det ikke ødelægges af en lille flok, mere eller mindre intellektuelle teoretiske elitære tåber, der forsøger at sætte dagorden udfra ideologisk smalsyn.

Hans Kristian Hansen

Der nævnes Georg Brandes, men man kan ikke nævne kulturradikalisme uden også at nævne Viggo Hørup.

Hvis man ønsker yderligere historisk forståelse, så bør man studere kulturradikalismens oprindelse og udvikling.

http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Litter%C3%A6r_te...

Desværre, Hans Kristian Hansen, kan vi kun opretholde illusionen om manglende korruption ved at omdefinere begrebet, så det, der andre steder er indlysende korruption, i Danmark bare er netværk.
Det hele er meget enkelt: har man et demokratisk samfund, ser staten alt fra borgerens interesse, når der er hjælp behov - men det er vi væk fra, i dag bruger staten sit magtmonopol til at stække og knuse folk, den er forpligtet til at redde. Derfor er det, at en masse mennesker oplever vores lillebitte kontingent af indvandrere som et problem - men det betyder ikke noget, det er den politiske uvilje til at gøre det, man er valgt til.

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Hvis man ikke gider læse om Hørup, foreslår jeg, man går ned i Kongens Have og kigger på Willumsens statue af ham. For mig at se ligner det simpelthen et portræt af Fanden.

Ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker går ind for tortur.
Jeg anklager Krarup-klanen og dens proselytter for at have gjort ondskaben til main-stream i Danmark.

Mads Berg, Hans Larsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Søren Krarup er temmeligt berømt for hans indædte jødehad, dokumenteret med hans angreb på Georg Brandes i Tidehverv, hvor han bl.a. citerede Martin Luther for: "dræb jøder hvor end i møder dem", så vær lige lidt forsigtige med at støtte dem.
Hans kristian Hansen: Hvad mener du egentligt med den sidste sætning: "Indrøm jeres politiske evnesvaghed eller tag følgerne"? Er det alle, der ikke mener det samme som dig, du mener skal tage følgerne af deres meninger? -Og hvilke følger skal folk med andre meninger forvente?

Hanne Ribens, Hans Larsen, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Kære Leo Nygaard 06. december, 2015 - 12:41
"Der er brug for en kritisk kommentar til indlæggene her - men jeg orker det ikke. Bare et lille pip.
Den dag du og din familie stå indenfor rækkevidden af en selvmordsbomber med fingeren på knappen, kan du måske i et glimt se, at der var noget du mente, der var forkert.
Hvilken ideologisk, religiøs bevægelse har et erklæret ønske om verdensherredømme ?
Ikke Marie Krarups !
Tværtimod har hun fædrelandskærlighed - en betegnelse du bruger som et skældsord."
Den del af kristendommen, som Marie Krarup tilhører har gennem århundreder ønsket at have verdensherredømme!
"Gå ud og gør alle folkeslag til mine dicible1"

Ungdommens vilje og gejst til oprør må siges at være den sikreste indikatør for demokratiets tilstand. Nutidens ungdommens mangel på lysten til vokalisering af deres frustrationer og indignation andet end på Facebook er bekymrende.
Sært hvad damen betragter som "visionært". En "straksopbremsning af indvandringen" !!? Dette er vel nok alt andet end? Hun har slet ikke sin fars format og skal ikke på National museet.

http://udstopkrarup.dk/

I min drøm om Danmark havde vi aldrig haft Marie Krarup

Jens Jørn Pedersen

Kære Leo Nygaard
Man kunne ønske, at du havde ret!
Jeg har aldrig opfattet at Marie Krarup spreder andet end had og utidighed.
Du må have mig undskyldt, men hun er en misforståelse!

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Søren Krarup er selv kvart jøde, mindst. Og han er ikke antisemit. Han tillader sig bare at sige den ellers oversete sandhed, at semitterne ikke har mere ret til at være antikristne, end de kristne har til at være antisemitter.
Hvis folk begyndte at tænke over det, kunne vi måske slippe for at få vores land begravet under islam-semitisk lort. For muslimerne behandler os kristne i vore egne lande sådan som Hitler behandlede jøderne i det lange tilløb til Endlösungen: forbud mod ægteskab og børneavl med os. Eneste forskel er at forbudet kun gælder os kristne mænd, fordi børnenes religion følger manden.

Det er svært at diskutere med fundamentalister, for deres fundament er også deres tag.

Niels Duus Nielsen, Mads Berg, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Poul Genefke-Thye

"Vi skal ikke være så tolerante, at vi tillader de intolerante" - det er contradictio in adjecto.... og det fortsætter : Afskaffelse af racisme- og blasfemiparagrafferne - men alligevel (lovfæstet?) indskrænkning af ytringsfriheden, Hvad siger de til det i Trykkefrihedsselskabet?
"Alle børn holder juleafslutning i kirker, og allerede i folkeskolen lærer børnene salmerne at kende" det kunne læses som et ønske om at afskaffe religionsfriheden.
Den sidste del af udsagnet er vel i orden, hvis skolens religionsundervisning (som ikke må være forkyndende) også giver andre religioner samme plads, Man kan dog have alvorlig tvivl om, at det er hvad MK mener - eller bare vil acceptere!!

Poul Genefke-Thye

@ Krisian Randlev:
Hvordan kan man være kvart jøde?????

Desværre Guys ... Kristian Randlev har ret i alt hvad han skriver i denne tråd, man kan evt diskutere om det er relevant for Krarup jr.s opfattelse af 'ungdomsoprøret' - men jeg kan sætte mig ind i at det kan se sådan ud .. på en generations uinvolveret afstand og søgen efter forklaringer på visse ting.
Her på skrivende sted har jeg omkring 100 islamisk relaterede testsprængninger af hjemmelavet bombemateriale - om dagen. Andetsteds i landet er Naser Khader involveret i et USA-sponsoreret eksperiment med at forfalske Koranens indhold og håbe på at nogen køber den som den 'sande' overlevering'. Det interessante er : hvorfor melder han sig bare ikke ud ? Og gør han sig klart, at ingen forvanskning af en teksts indhold har en chance i det lange løb, hvis ikke alle originaler og uomtvistelige kopier af samme bliver udslettet fra jordens overflade, og ærkæologiske lag.
Jeg er omgivet af tåber og uniformglade mennesker med våben på hjernen.

Poul Genefke-Thye

@ Kristian Randlev:
Undskyld at jeg stavede dit navn forkert - det var sjusk!
Jeg kunne dog stadig godt lide at vide, hvordan det er muligt at være "kvart jøde"????

PGT .- i KR's tilsyneladende fravær og din gentagne spørgen på en selvfølgelighed :
det er et genealogisk begreb - ligesom at være kvart puddel - eller kvart svensker.

..

Poul Genefke-Thye

@ Odd Bjertnes
Nej, det er ikke en selvfølgelighed. Hvis en hund er kvart puddel er det noget genetisk - ikke "genealogisk" - i øvrigt er det meget usandsynligt, at den netop skulle blive en kvart puddel. Ethvert dyr får den ene halvdel af sine gener fra moderen, den anden halvdel fra faderen. Men hvor mange det får fra bedsteforældrene kan man ikke vide - det kan være alt fra halvdelen til slet ingen, Begge dise muligheder er dog lige så usandsynlige tilfælde som at det lige netop skulle være en fjerdedel.
Men genetik er ganske irrelevant i spørgsmålet om religion. Religion er jo ikke arvelig, men bestemt af det millieu, man vokser op i. Et barn, der vokser op i en familie, hvor forældrene har forskellige religioner, vil oftest opdrages i kun én af religionerne. Jeg ved ikke af, at der skulle være noget religiøst samfund eller nogen kirke, der ville acceptere, at et medlem også tilhører en anden religion(jeg ser her bort fra Japan, hvor man har et noget andet forhold til religion, så japanere i gennemsnit har 2 religioner hver). Min far var f.eks. ikke på nogen måde halv lutheraner og halv katolik!

Poul Genefke-Thye

PS. Han var forresten heller ikke halv svensker, for det er jo heller ikke genetisk, men et spørgsmål om statsborgerskab.

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Poul Genefke-Thye - Undskyld mit fravær. Havde travlt. Det sker en gang imellem.

Jeg hælder til, at det at være jøde bl.a. og især er noget genetisk. Hvorfor skulle de ellers have det dogme, at man arver sin jødedom gennem moderen? Det er jo fordi, man aldrig ved med sikkerhed, hvem der er den genetiske fader.

Og en af Søren Krarups bedstefædre var jøde, vist ligefrem rabbiner, så vidt jeg har opfattet af tekster af og om førstnævnte. Hvis kun han og ikke mødrene var jøder, er Søren så ikke jøde for Jødedommen. Men for mig er han altså kvart genetisk jøde.

Poul Genefke-Thye

At man arver fra moderen har intet med genetik at gøre, Det er et kulturskabt fænomen fra de matriarkalske samfund. Og det er flere tusind år ældre end Gregor Mendel -. altså fra en tid, hvor man ikke havde den ringeste idé om arvelighed. At de fleste ( måske alle?) oprindelige kulturer var matriarkalske er ganske logisk: der kan alid være tvivl om faderskabet, men aldrig om, hvem moderen til et barn er. Elementer af de matriarkalske kulturer har overlevet helt op til nutiden, og altså in casu i jødedommen, med opfattelsen af, at man tilhører moderens stamme - altså en reminiscencs fra de tidlige stammesamfund, hvor begreber som "genetik" eller "race" var aldeles ukendte.
At bruge udtrykket "genetisk jøde" i dag er nærmest horribelt. Det stammer fra en tid, hvor man havde meget begrænset viden om genetik, og samtidig en populær (men ikke videnskabeligt underbygget) opdeling af mennesker, baseret på fænotypen og ikke på genotypen. Men selv i den opdeling i forskellige "menneskeracer" havde man, i de fleste populære fremstillinger, ikke en "jødisk race".
En yderligere forplumring af begreberne har man med udtrykkene "semitter" og "antisemitisk".
Semitisk er en sprogstamme i Mellemøsten og Nordafrika. Det betyder, at størstedelen af folkene i de områder, kan kaldes "semitter" - hvad man så kan bruge udtrykket "antisemitisk" til, er lidt uvist - der vil jo så dække en stor del af de muslimske folk?
Størstedelen af de europæiske jøder hører i øvrigt til den yiddisch-talende gruppe. Yiddisch er et germansk sprog, og de europæiske jøder tilhører - bortset fra nogen indvandring fra Sydeuropa - den germanske folkestamme.

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Så hvis min søn ligner mig, og jeg mener det skyldes at jeg er hans far, så gør jeg mig skyldig i en 'nærmest horribel' tankegang?
Håber du selv kan udfylde mellemregningerne i mit ræsonnement. Ellers udpensler jeg gerne.