Læsetid: 3 min.

Vores indre julehamster

Hvem har skabt de uskrevne regler for, at man skal give sine kære mindst otte julegaver pr. person, og at man skal lave mad til 20, selv om man kun bliver otte til julefrokosten
Hvem har skabt de uskrevne regler for, at man skal give sine kære mindst otte julegaver pr. person, og at man skal lave mad til 20, selv om man kun bliver otte til julefrokosten

Polfoto

16. december 2015

Vi begynder med en velkendt scene fra udlandet: en europæisk turistfamilie på all inclusive-charterferie, som går amok i buffeten. Den bugner af mad, det flyder med propfyldte tallerkener på familiens bord, men kun halvdelen bliver spist.

Noget tilsvarende har man måske oplevet andre steder sydpå, hvor en flok nyrige russere på restaurant viser al deres bling-bling og bevidst gør et stort nummer ud af at overbestille diverse retter, hvorefter maden bliver efterladt næsten uspist – alt imens fråseriet som social status er blevet fremvist til tilfældige vidner og forbipasserende (som russiskfødt krummer jeg tæer over det). Mjah, penge er ikke ensbetydende med god stil – og jo, man kan vel sagtens være rig med omtanke, ikke?

Sceneskift til de hjemlige forhold: Vores indre hamster vågner op her i juletiden – den skal hamstre igennem. Alle gode intentioner om grøn omstilling og bæredygtighed kommer i allersidste række, for nu skal der købes ind til jul – nu skal vi hygge os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Øverup
  • Ejvind Larsen
Kim Øverup og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu