Læsetid: 1 min.

Danmark overdriver asyl-omkostninger

30. januar 2016

Danmark har til den Internationale Valutafond overdrevet, hvor store udgifter, der gik til asylansøgere i 2015.

Regeringen, politikere, journalister og andre meningsdannere i Danmark har i den seneste uge flittigt delt en graf, der viser EU-landenes udgifter til asylansøgere i 2015, som andel af deres BNP.

Tallene i grafen stammer fra en rapport, som den Internationale Valutafond, IMF, udgav tidligere på måneden. Her ligger Danmark på en andenplads med næstflest udgifter, kun lige overgået af Sverige. Et land, der modtog knap otte gange flere asylansøgere end os sidste år.

Radio24syv kan nu afsløre, at de danske tal er misvisende. Danmark har nemlig lagt udgifter til integration oven i udgifterne til asylansøgere.

En af forfatterne bag IMF’s rapport, Bergljot Barkbu, siger til Radio24syv:

»Det danske tal dækker over et større område, der inkluderer omkostningerne forbundet med asylproceduren og ophold for flygtninge, men også integrationsomkostninger for tidligere ankomne flygtninge, hvilket faktisk er en betragtelig del af det totale beløb.«

»De her to budgetposter lægges normalt ikke sammen,« forklarer post doc. ved Centre for Advanced Migration Studies på Københavns Universitet, Martin Lemberg-Petersen, i et interview med stationen.

Radio24syv

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Birthe Aabel
Birthe Aabel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Man kan jo ikke stole på den V regering over en dørtærskel efterhånden, det sker gang på gang der afsløres manipulation eller anden fusk med tallene under Claus Hjorts ministerium. og det er jo regeringend er sætter dagsorden for de tal, ikke embedmændene.