Læsetid 1 min.

DF og K presser regeringen

14. januar 2016

Regeringen bør iværksætte det såkaldte transportøransvar, så DSB og andre transportselskaber skal tjekke rejsendes identitet, hvis de vil ind i Danmark. Sådan har kravet længe lydt fra Dansk Folkeparti, og nu tilslutter De Konservative sig.

»Vi er nødt til at bruge samme middel, som svenskerne gør, for at sikre at vi ikke bliver oversvømmet. Det her samfund kan kun bære en vis mængde flygtninge og migranter,« sagde De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i går til DR.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har længe været varm fortaler for at indføre transportøransvar. Han var onsdag forbi statsministeren for at presse på for at få det hurtigt gennemført.

Transportøransvarsloven blev vedtaget i december, men den er endnu ikke blevet taget i brug. Ifølge statsministeren skyldes det hensynet til den kollektive trafik over den dansk-tyske grænse. Da regeringen endnu ikke har fået en aftale med de tyske myndigheder i hus, vil konsekvensen af et dansk transportøransvar ifølge Lars Løkke være, at al kollektiv trafik over grænsen standser.

Det afviser Kristian Thulesen Dahl dog blankt.

»Det baserer sig på en vurdering af, at tyskerne vil have en interesse i, at det hele standser. Tyskerne har en lige så stærk interesse i, at trafikken over den dansk-tyske grænse fungerer for dem, der pendler,« siger han. Ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Prøv en gratis måned med uafhængig kvalitetsjournalistik

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for John Christensen
John Christensen

Det er transportøransvar der har tvunget flygtninge og immigranter ud på synkefærdige skuder og gummibåde. Ellers kunne de jo bare tage et fly til deres ønskede destination.

Luk bare grænsen og lad EU-unionen forbløde. Der er ikke noget der er så galt, at det ikke er godt for noget.

Den frie verden er ikke så fri, at det gør noget.
I 80´erne var den største anke imod den socialistiske verden - at de ikke frit kunne rejse hvor hen de ville. Det er tankevækkende, som ting tager en drejning.