Læsetid: 3 min.

Kommer vinteren fortsat?

Vinterens hvide magi er en håndgribelig påmindelse om, hvor store konsekvenser umiddelbart små ændringer i temperaturen kan have
13. januar 2016

Det er endelig blevet vinter her på de nordlige breddegrader. Endog med sneflokke, der fortryller luften og indhyller jorden i hvid magi. En invitation til at åbne sanserne. Et sneklædt landskab har en anderledes lyd, som en fysisk stilhed, der indsvøber naturen, mens frostluften får huden til at prikke og den indre varme til at pumpe. Blikket får lyst til at vandre gennem hvidheden, falde i staver over spor i sneen og forunderlige iskrystaller, for derefter at fortsætte i retning af uendeligheden. For mig er det magi. At den fysiske verden transformeres så markant blot på grund af minimale temperaturændringer.

Fra regn til sne, fra gråt til hvidt, fra mørkt til lyst. Kulden er en forfriskende start på 2016, efter at 2015 blev det hidtil varmeste år målt på Jorden. 2015 bød på både globale og lokale rekorder, f.eks. satte først august, så september, siden oktober og sidst november rekord som den varmeste af sin slags nogensinde, mens julen på højderyggen med 13 grader blev mit livs varmeste. En mærkbar mærkelig oplevelse, som jeg ikke tror, jeg er ene om at dvæle ved.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu