Læsetid: 7 min.

Menneskeligheden skal med i skole

Uddannelsessystemet underminerer vores iboende evner til at forstå os selv, hinanden og verden, mener to prominente amerikanske intellektuelle. Sammen med en dansk forsker arbejder de med at udbrede en ny tilgang til uddannelse, der kan ruste børnene til en fremtid præget af komplekse sociale og klimamæssige problemer
Danmark er allerede et slags foregangsland, når det gælder det såkaldte tredobbelte fokus i undervisning, fordi skolen i årtier har bygget på elevinddragelse og et antiautoritært forhold mellem lærer og elev, fortæller den danske forsker Mette Miriam Rakel Böll. Her arbejder elever fra Syvstjerneskolen i Værløse med iPads. Arkiv

Ulrik Hasemann

4. januar 2016

Skoler var engang institutioner, der skulle gøre børnene til gode fabriksarbejdere. At udvikle barnets medfødte egenskaber var ikke en del af opgaven, og det sætter stadig sit præg på vores skolesystem. Det konstaterer forfatterne til bogen Triple Focus – En ny tilgang til uddannelse, der netop er udkommet på dansk.

I bogen argumenterer videnskabsskribenten Daniel Goleman, der har skrevet den indflydelsesrige bestseller Følelsernes intelligens, og professor på Massachussets Institute of Technology (MIT) Peter Senge, der er ophavmand til begrebet ’den lærende organisation’, for, at uddannelse i langt højere grad skal fremme selvforståelse, empati og systemisk tænkning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

Nå. Så var det danske skolesystem alligevel bedre ind det kinesiske?

...Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at det er det.