Læsetid: 1 min.

Ministerium: OK at afkorte skoledagen

30. januar 2016

Det er helt OK, at Hjørring Kommune overlader det til skoledistriktslederne at afgøre, om eleverne skal have kortere skoledage. Det oplyser Undervisningsministeriet i en mail til DR Nordjylland.

Hjørring byråd har besluttet, at den understøttende undervisning på alle klassetrin kan byttes til færre timer med to voksne lærere. Og at det er op til skoledistriktslederen at træffe afgørelsen.

Ministeriet har fået byrådets beslutning tilsendt og siger altså god for ordningen. Ministeriet påpeger, at uanset om kommunalbestyrelsen har delegeret sin beføjelse eller ej, spiller skolebestyrelsen en vigtig rolle, når muligheden for at afkorte skoledagen bringes i spil.

»Skolebestyrelsen vil altid skulle afgive en udtalelse, inden der kan træffes beslutning om at afkorte skoledagen. Derudover er det skolebestyrelsens opgave at føre tilsyn med skolens virksomhed, og det indebærer også at føre tilsyn med, at de ressourcer, der ellers skulle have været brugt til den understøttende undervisning også bliver overført til flere voksne i klassen i fagundervisningen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu