Læsetid: 3 min.

Det perfekte oplæg til nye flygtningeannoncer. Og så alligevel ikke

Inger Støjberg lovede nye flygtningeannoncer, når de netop vedtagne asylstramninger var gået igennem. Men der er ingen annoncer på vej, lyder det nu fra ministeren, selv om den nye asylstramning ville være en glimrende anledning – formentlig fordi regeringen frygter, at dens indsats for at sprede budskabet om dansk udlændingepolitik er på vej ud af kontrol
Inger Støjberg har ikke planer om flere flygtningeannoncer, oplyste hun i går i samråd.

Peter Hover Olesen

27. januar 2016

Hvor havde det været oplagt at lave nye annoncer. Regeringen har netop fået bred støtte i Folketinget til historisk hårde stramninger af de danske asylregler. Flygtninge, der beder om asyl i Danmark, kan fremover få konfiskeret smykker og kontanter. Og hvis de opnår opholdstilladelse, risikerer de at skulle vente i tre år, før de kan få deres familie hertil fra Syrien eller det krigshærgede lands nærområder. Signalværdien er stærk, og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg havde da også planlagt at indrykke nye annoncer i mellemøstlige medier for at advare potentielle asylansøgere om regeringens tiltag.

»Jeg vil annoncere med de nye opstramninger, som vi gennemfører,« sagde hun til Ritzau tilbage i december. Det var dengang, da ombudsmanden netop havde kritiseret annoncerne for at give syriske flygtninge »en fejlagtig opfattelse af, hvad deres situation ville være i Danmark«.

Kritikken fra Ombudsmanden var forkert, mente ministeren. Hun var ganske enkelt uenig i hans vurdering, konstaterede hun. Derfor ville der også komme lignende annoncer i fremtiden fra hendes ministerium. Og selv om Inger Støjberg ikke havde lagt sig fast på præcis, hvornår annoncerne skulle bringes, forklarede hun: »De nye stramninger bliver vedtaget i Folketinget i januar, så derefter regner jeg med at annoncere igen.«

Læs også: Kvinden, der ikke ville rødme

Men siden har Inger Støjberg ændret syn på sagen. Det fremgik, da Folketingets Udlændingeudvalg i aftes afholdt samråd om annoncerne –med flere timers forsinkelse efter den langstrakte tredjebehandling i Folketingssalen om lovforslaget med stramningerne.

Ingen konkrete planer

Det eneste udvalgsmedlem, der stillede spørgsmål til ministeren, var Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Hun ville blandt andet vide, hvorvidt Inger Støjberg fortsat regnede med at bringe nye annoncer. Det havde ministeren ingen »konkrete planer om«, lød svaret. Og som Inger Støjberg senere tilføjede: »Jeg kan ikke sige, at der aldrig kommer annoncer. Jeg kan heller ikke sige, at der kommer annoncer.«

Tilsyneladende er der altså foreløbig ingen ny oplysningskampagne på vej fra Udlændinge- og Integrationsministeriet trods de klare udmeldninger fra ministeren før jul. Og det er der formentlig en rigtig god grund til.

Selv sørgede Inger Støjberg ved samrådet for at gøre det helt klart, at det skam ikke er kritikken fra Ombudsmanden, der afholder hende fra at få udfærdiget nye annoncer. Hun mener fortsat, at han tager fejl. Man kunne sagtens indrykke lignende annoncer igen, og hvis man endelig skulle »produktudvikle« dem lidt, kunne man tilføje en henvisning til hjemmesiden nyidanmark.dk, hvor udlændinge kan læse nærmere om de danske regler.

Læs også: Danmark i egoismens førertrøje

Hvad forklaringen så er, kom ministeren lidt nærmere, da hun kædede beslutningen om ikke umiddelbart at få lavet nye annoncer sammen med det udenlandske fokus på dansk udlændingepolitik. »Men man må i hvert fald sige, at den internationale presse jo har skrevet flittigt om de opstramninger, som vi har foretaget i Danmark. Så på den måde er det måske knap så relevant lige i øjeblikket at sætte annoncer i. Jeg tror, at man må sige, at det er blevet fortalt, at vi har strammet op,« forklarede ministeren ved samrådet.

Dårlig timing

Man må indvende, at nye annoncer i mellemøstlige medier jo kun kunne bestyrke rygtet yderligere om de stramme asylregler i Danmark – og på den måde alene kunne fremme og ikke svække det projekt, der går ud på at få asylansøgere til at rejse mod andre lande. Men sagen er nok også, at regeringen er blevet klar over, at indsatsen for at sprede budskabet om dansk udlændingepolitik er ved at komme ud af kontrol.

Så sent som mandag måtte Inger Støjberg sammen med udenrigsminister Kristian Jensen rejse til Bruxelles for at svare på spørgsmål fra et udvalg i Europa-Parlamentet om regeringens asylstramninger.

Det skete, efter at store udenlandske medier gennem længere tid har skrevet særdeles kritiske historier om først Støjbergs flygtningeannoncer og siden planerne om at konfiskere flygtninges værdigenstande og holde flygtningefamilier adskilt i årevis.

Læs også: Tal fra eget ministerium belaster Støjberg

Det er den slags omtale, som på ingen måde gavner Danmarks renommé, og som kan ende med at ramme dansk økonomi hårdt. Og det er formentlig forklaringen på, at Inger Støjberg eller andre andetsteds i regeringen har indset, at lige nu alligevel ikke er det rigtige tidspunkt at reklamere med de seneste danske tiltag for at skræmme flygtninge væk.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

Folk med rigelig med værdier i bagagen, kan også få frataget værdierne i Tyskland, Holland og Schweiz. Sært nok skal det ikke råbes ud for vinden.
Sært som nogle mennesker føler en gevaldig trang til at sværte Danmark til overfor omverdenen. Det skader jo ikke bare Venstre og DF, det skader vore eksportvarer, det skader de unge som gerne vil ud i verden og bruge deres uddannelse.
Brug jeres energi til at bekæmpe Venstre og DF, lad være at bekæmpe Danmark. Der er jo ingen der har nytte af, at en flok mennesker i Danmark føler umådelig trang til at profilere sig.

Derfor står ingen tyskere, hollændere eller schweitz'ere frem og sviner deres lande til, de er klogere, åbenbart - eller bare i stand til at se en smule længere fremad end til næsen.

Bjarne Falk Rangård

Det er ikke til at forstå, at hun ikke har behov for at tydeliggøre gennem annoncer overfor alle de medier i udlandet som har misforstået lovforslaget.
For alle deres indvendinger er jo udløst af misforståelser, derfor kan egen annoncering rette disse misforståelser.
Det er heller ikke til at forstå,at hun ikke har behov for at præcisere at embedsværket i Danmark har påpeget muligheden for at den nye familiesammenføringsregel om 3 år i stedet for 1 år kan være i strid med konventionerne. En detalje både hende selv og Kristian Jensen undlod at informere deres kolleger om i EU.
Man må da stå ved hvad man lovgiver om og give præcis og objektiv information til alle.
Det kan jo forhindre at vennerne i EU, når de følger Danmarks kærlige eksempel kan forebygge at de lovgiver i strid med gældende konventioner.
Hun behøver trods alt ikke annoncere de stramninger hun selv gik så varmt ind for, såsom konfiskation af vielsesringe med videre, som hun trods alt ikke kunne få flertal for.

Bjarne Falk Rangård

Til Helene Kristensen.
Der er ikke behov for at hjælpe den nuværende regering med at sværte Danmark til.
Det klarer den helt selv.
Er der nogen der har behov for at profilere sig med hensyn til stramning af udlændinge reglerne er det mest Inger Støjbjerg og Martin Henriksen.
Det må vel så betragtes som landsskadelig virksomhed.

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Torben R. Jensen, Karsten Aaen, jannik splidsboel, Finn Egelund, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hvis man læser kommentarerne i The Guardian og i Washington Post vil man se at langt over halvdelen af indlæggene synes at det er helt i orden at DK tager værdier fra asylansøgere. Skræmmende måske, men de "liberale" avisers læsere er altså mindre kritiske end deres læsere.

Grethe Preisler

Savner vi ikke snart en dress-code for kvindelige regeringsmedlemmer i DK? Og ville det ikke være en passende opgave for folketingets nye formand, fru Pia Kjærsgaaard at tage initiativ til at udforme sådan dress-code? Så vi ikke skal blive komplet til grin i de globale nyhedsmedier, når vi sender ressortministre til Bruxelles for at redegøre for "regeringens politik på flygtninge- og indvandrerområdet" overfor de ærede medlemmer af EU-parlamentet og EU-Kommissionen.

Kirsten Kathrin, Marianne Rasmussen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

Der er vist ikke belæg for, at en "pæn international opførsel" medfører øgede eksportindtægter og øget samhandel.

Danmark (og næsten alle andre" retlinede" demokratiske lande) bestræber sig f eks energisk på at øge samhandelen med en række "menneskeretligt tvivlsomme" stater.

Dyden bærer lønnen i sig selv (det kan måske endda føre til en helgenkåring eller en nobelpris ) - alt andet lønnes i klingende mønt .

(Verden er ikke helt retfærdig !!!)

konventioner uden mulighed for sanktioner er ikke meget værd - lande som Ungarn Østrig og Danmark der går enegang af indenrigspolitiske årsager er svage led i kæden - og så er den ikke stærkere eller længere - drømmen var at EU kunne stå sammen og sanktionere EU-lande der bryder konventioner og de menneskerettigheder der er forudsætningen for at et land optages i EU - virkeligheden er mere kompleks og kaotisk - selv om det ville være et skridt i den rigtige retning at lade promiller af landbrugsstøtten financiere udgifter til flygtninge - så ville støtten gøre nytte både som erhvervsudvikling og humanitær hjælp

Thomas. E. Jensen

Bare rolig jeg ved at en del mennesker inklusiv mig selv, i fremtiden kommer til at fortælle omverdenen om den farefulde færd ud i nazisthelvedet Danmark er på. Så det behøver lille sorte Inger slet ikke hærge sin meget lille hjerne med.

Dette ræs mod bunden er ganske enkelt vammel. Og Danmark fortjener fattigdom og armod. med den måde vi møder verdenen på.

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Flemming Berger, Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen, Mikael Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det eneste udvalgsmedlem, der stillede spørgsmål til ministeren, var Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Hun ville blandt andet vide, hvorvidt Inger Støjberg fortsat regnede med at bringe nye annoncer.

Det skal hun da spørge Tulle om; det er ham, der kan svare.

Den regering er fuldstændig uansvarlig.
Man håber jo næsten for den, at dansk eksport får et rigtig grimt rap over snuden; sådan noget med et to-cifret milliardtab.

Det er det eneste sprog V forstår.

/O

Kirsten Kathrin, Marianne Rasmussen, Ole Frank, Jørgen Steen Andersen, Lasse Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Det perfekte oplæg til nye flygtningeannoncer. Og så alligevel ikke"
Hvorfor spilde flere kræfter på det; mon ikke budskabet er nået ud.

olivier goulin

Fra dagens Politiken:

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er ... harmdirrende over The Guardians tegning af hans partiformand.» Jeg synes, det er en smagløs tegning, og jeg synes først og fremmest, at det er fuldstændig historieløst at lave en sammenligning til nazismen og et rædselsregime, der systematisk og foruroligende effektivt udryddede og myrdede millioner af mennesker«, siger han.

Måske, men faktisk er det en meget nærliggende association. Det var også det billede jeg fik, da jeg hørte om det første gang. En lang række af forhutlede og forskræmte mennesker bærende på nogle får rejsefornødenheder, kropsvisiteret af uniformerede betjente, der konfiskerer deres smykker. Hvor er det lige, vi har set billeder af den slags før?

/O

Bjarne Falk Rangård, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Flemming Berger, Karsten Aaen, Marianne Rasmussen, Jørgen Steen Andersen og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jens Thaarup Nyberg

Ja, hvad blev det egentlig til med film-starletten Lene Bros politikerkarriere?
Bliver hun husket som politiker i dag for andet end sine hotpants i folketingssalen og billederne af hende som 'dyden i midten' flankeret af partifællerne Jens Otto Krag og Mogens Camre?

Lasse Nielsen

Måske er Lars Løkke Rasmussen alligevel ikke så dygtig en politisk håndværker, som Venstre gerne vil gøre ham til. Han kunne jo med lethed have skrevet i lovforslaget, at flygtninge skal behandles som danske kontanthjælpsmodtagere med hensyn til formue. Kontanthjælpspsmodtagere må jo heller ikke have en kuffert med diamanter liggende, for nu at bruge Søren Pinds eget eksempel. Men nej. Ordet "smykker" skulle åbenbart med i lovforslaget, og det er lige præcis det, der giver udlandet basis for at sammenligne med nazisterne. Så selvom det er en urimelig sammenligning, har Løkke selv lagt op til den.

Kirsten Kathrin, Tommy Knudsen, Holger Madsen, Anne Koed Westergaard, Jørgen Steen Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Landsskadelig virksomhed blev i en ikke så fjern fortid takseret til dødsstraf. Det forekommer mig at begræbet er blevet en anelse udvandet.

Carsten Mortensen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

På bare få måneder er det lykkedes Venstre med et mandat på sølle 19%, at køre Danmark på katastrofe kurs.

...Det er absolut verdensklasse i politisk uduelighed og må være kvalificeret til en plads i Guinness World Records.

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Flemming Berger, Fraus Dolus, Karsten Aaen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Som de skriver i den engelske avis The Guardian "Venstre – formentlig det dummeste politiske parti i verden".

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Tommy Knudsen, Holger Madsen, Karsten Aaen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...At Venstre sætter Danmark over styr i hele verden er jo ikke noget nyt. Irak krigen og Muhammed krisen for lige at genopfriske to.

Kirsten Kathrin, David Zennaro og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Steen Andersen

Jeg er meget begejstret for de satiriske tegninger, som The Guardian med flere har publiceret, for så står det ikke så slemt til ude i verden, som man kan få indtrykket af, når Venstres politik af Inger Støjberg og andre bliver skitseret og retfærdiggjort som meget rimelig.
Og Mogens Lykketoft har kun ramt hovedet på sømmet med sine helt præcise bemærkninger.
At Mette Frederiksen ikke er enig med Lykketoft er der vel ingen, der er forbavset over.
Jeg kan heller ikke mindes en mere komplet umulig regering på alle politikområder.
Politik i Danmark trænger til en kraftig opgradering, hvor der i meget højere grad bliver taget hensyn til mindretal, som er et kendetegn ved ægte demokrati.

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Karsten Aaen, Rasmus Knus, Sascha Olinsson, Marianne Rasmussen, David Zennaro, Herman Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Nu mangler der bare en satiretegning, som illustrere Claus Hjort Petersen som Joseph Goebbels.

Kirsten Kathrin, Flemming Berger, Jørgen Steen Andersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Det er vigtigt at notere sig at ligegyldigt hvad den lille svindler rører, går det galt i en eller anden dimension, hvorfor mon det sker.?

Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Jørgen Steen Andersen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Nå er Lenes hotpants havnet på Nationalmuseet, det vidste jeg ikke Keld Albrektsen.

Hvorfor ikke på Rosenborg sammen med Christian IV's blodplettede lommeklud fra slaget på Kolberger Heide?

Jens Thaarup Nyberg, Jørgen Steen Andersen og Keld Albrektsen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Grethe Preisler
27. januar, 2016 - 15:54
Jo, ser du, Rosenborg byggedes af chr., Nationalmuseet af det liberale borgerskab.

Grethe Preisler og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Niels Nielsen
27. januar, 2016 - 13:44
Jamen de behøver da ikke modellerer sig; engang for længe, længe, længe siden kunne jeg være en lille smule fascineret af Pia - men der vejede dog politikken tungere. Og nu, jeg synes hun så så sød ud i debatten, her for nylig, Mette.
Men sig mig, er det hendes eget røde hår, Ingers ?

Jens Thaarup Nyberg

Niels Nielsen
27. januar, 2016 - 13:44
Jamen de behøver da ikke modellerer sig; engang for længe, længe, længe siden kunne jeg være en lille smule fascineret af Pia - men der vejede dog politikken tungere. Og nu, jeg synes hun så så sød ud i debatten, her for nylig, Mette.
Men sig mig, er det hendes eget røde hår, Ingers ?

Nu er der jo langt fra den systematiske boykot af Østrig for valg af et vist "SS-medlem" som statsoverhoved og så til at tro, at de udenlandske aviser vil fortsætte med at lægge pres på og have fokus på Danmark indtil V ændrer kurs (yes, I wish ULøkke ville gøre det, men det sker jo ikke). Om kort tid ser vi noget andet fylde forsiderne i medierne - ganske som med den druknede dreng, der IKKE fik bølgen af xenofobi til at vende - og så er DK ikke glemt, men andet fylder nyhederne.
Om kort tid ser vi Norge indføre noget lignende, Finland vil lade flygtninge arbejde gratis og EU - den største og mest impotente hykler-organisation i dette spil - tordnede først mod grænselukninger og nu er snakken en helt anden:
http://www.information.dk/telegram/559572

Hvem kan tage EU alvorligt, når det INGEN konsekvenser har for landene at skide på konventioner?
Hvorfor skulle noget land dog tage et overstatsligt organ alvorligt, når de ikke kan sanktionere? Crime pays...

Og de 2 ministres skoleret i EU giver kun vind i sejlene på højrepopulistiske partier som UKIP o.lign. - alle de lande, som venter på at lave lignende stramninger kan nu vente og se, hvad der sker - og når intet sker - så strammer de også.
Glem ikke, at kun Ungarn strammede gevaldigt i starten - og se nu, hvor mange der har fulgt med på strammerkursen. Mutti "EU's samvittighed" Merkel har jo travlt med at klæbe til taburetten hjemme, så hun kan ikke løfte en pegefinger mod DK. Og Frankrig, som ellers var enig med hende, har jo nærmest forseglet grænsen og givet Schengen fingeren!

Og INGEN af disse lande er blevet truet med boykot af store, multinationale koncerner - hvorfor ikke? Fordi penge lugter ikke...kapitalismen er f.cking ligeglad med druknende flygtninge og krig i Syrien, så længe der kan tjenes penge på det og senere omdanne alle flygtninge til løndumpere og stimulere fremmedhadet og os-dem divisionen yderligere!

Katrine Visby

I hele denne debat om flygtningene, synes jeg efterhånden man har glemt hvorfor den flygtninge strøm er startet.
Vi har igennem snart årtier sønderbombet mellemøsten. De danske tropper har b.la også været i Syrien(og er det måske stadigvæk?)
Søren Espersen fra Dansk Folkeparti udtalte i november 2015 at nu var man nødt til at bombe civile syrere for at få ram på IS. Tænk at man overhovedet kan sige sådan noget.

Tilfældigvis flyder disse mellemøstlige lande med olie.

Man kan ikke bombe mellemøsten og tro at man slipper godt fra det. Det er for dumt.
Nu får DK det hele i hovedet igen. Vi står med tusinder af flygtninge, der har mistet deres hjem.
Og landets statsminister står portrætteret i en satiretegning som nazist i de internationale medier. Det er ytringsfrihed og det er bare en satiretegning, det ved vi af alle nationer.

Det er bare synd at det er de fredelige danskere, der ikke har ønsket at DK skulle gå i krig i mellemøsten, der nu står med udfordringerme tæt inde på livet. Jeg tænker på alle de frivillige borgere der hjælper, dem der er naboer til dem og i det hele taget dem der er i berøring med flygtningene.

Nu er det gået for langt ud, I stedet for at bombe de civile syrere, vil man nu i stedet tage deres smykker, fordi de er kommet herop for at få beskyttelse. Jeg siger ikke at det bliver problemfrit med alle de flygtninge. Jeg tror vi står overfor massive problemer i Europa.

Men hvis man var så bekymret for den syriske befolkning fra starten, at man sendte kampfly ned for at redde dem fra IS, hvorfor er man så pludselig blevet så fjendtlig?

Krige er baseret på løgne og bedrag.
DK er blevet en krigsnation, og det mærker vi nu.
Det var meningen vi skulle have et forsvar og ikke en angrebshær.

Fred og genopbygning i Syrien må være det vigtigste nu.

Olav Bo Hessellund, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Niels Duus Nielsen, Anders Barfod, Anders Graae, Rikke Nielsen, Flemming Berger, Jørgen Steen Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...70'ernes hotpants, piger med bare bryster ved standen, Puck Maxi, John Lennon og Herman på 15 år - Det var tider som aldrig kommer igen. Snøft

Martin Madsen, Jens Thaarup Nyberg, Tommy Knudsen, Flemming Berger, Jørgen Steen Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Katrine Visby: "Men hvis man var så bekymret for den syriske befolkning fra starten, at man sendte kampfly ned for at redde dem fra IS, hvorfor er man så pludselig blevet så fjendtlig?"

Det er dagens gode spørgsmål, som der kun er et svar på: Krig er et bedrag.

Læs evt. generalmajor Smedley Butlers "War is a racket"

https://archive.org/stream/WarIsARacket/WarIsARacket_djvu.txt

I pdf-format:

http://www.ratical.org/ratville/CAH/warisaracket.pdf

Smedley Butler på Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Smedley_Butler

Katrine Visby, Jørgen Steen Andersen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Leo Nygaard, Finder du virkelig Støjhelvedet ærlig og dygtig? Du skuffer mig.

Kirsten Kathrin, Jørgen Steen Andersen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

Skræmmende at folk kan sammenligne den nuværende politik med nazistiske/kommunistiske regimer i 1930-1950. Der blev stået millioner ihjel kun på grund af deres ideologiske eller religiøse tilknytning. Hvis folk synes nazistsatiren er fint ligger en pædofil Muhammed terrorist satire vel lige for. Her er det kun en illustrativ tegneseriefigur i modstætning til millioner af rigtige menneskeliv.

Jens Thaarup Nyberg

Det er vel muligt, ærligt og dygtigt, at leve sin sin holdning til andre helt ud. Og så kommer det an på holdningen, moralen, etikken, menneskesynet.

Niels Duus Nielsen

Leo Nygaard, det er ikke mig, der har fundet på ordet, jeg har bare stjålet det fra ats på bagsiden af Politiken. Og Politiken er jo en pæn borgerlig avis, der altid er yderst politisk korrekt, så jeg var da helt sikker på, at jeg ikke ville støde nogen ved at genbruge navnet.

Frank Fristed Pedersen

Grunden til at satire-tegningen rammer så godt, er jo ikke at den sammenligner regeringens politik med nazisternes systematiske udryddelse af jørderne. Den sammenlinger med den periode af nazismen som lå før udryddelserne startede, hvor man begyndte at give jøderne skylden for alskens ulykker og fratage dem flere og flere rettigheder.
Så ingen grund til at blive så forargede på Løkkes vegne. Han ligger som han har redt, og tegningen rammer lige i plet.

Niels Duus Nielsen og Bjarne Falk Rangård anbefalede denne kommentar
Bjarne Falk Rangård

Tak Frank Fristed.
Ekko fra 30´erne og lignende kommentarer henviser til starten af jødeforfølgelserne.
Før KZ-lejrene,udryddelselejrene med videre.
Danmark har i mere end et årti bevæget sig fra humanitær nation til krigsførende nation overalt hvor USA kalder på os. Nu er vi blevet forskrækkede over konsekvenserne.
Afskaffelsen af retsforbeholdet i regeringens udgave gik ikke på en fælles løsning af immigrationskrisen, tværtimod blev det præciseret. Den garanterede "straksopbremsning" som LLR så gerne vil måles på var nok i vejen.
da virkeligheden ændrede sig efter valget måtte det tænkes kreativt for at indfri valgløfterne og jeg skal da love for det er sket. Ingen andre EU-lande bortset fra Ungarn, har markedsført deres stramninger så markant som Danmark, så reaktionerne er som de fleste kunne forvente.
Men hvorfor være så kede af det og forargede Jakob Ellemann med flere.
En tegning af en statsminister i Nazi uniform og som leder af det mest stupide parti i verden kan skræmme flere væk fra Danmark end utallige Inger Støjbjerg annoncer i syriske aviser.