Læsetid: 5 min.

Sociale virksomheder får en sidste chance

Beskæftigelsesministeren var egentlig begyndt at udfase en særlig forsøgsordning, som har givet liv til mange såkaldte socialøkonomiske virksomheder. Men efter kritik er Jørn Neergaard Larsen klar til at genoverveje sin beslutning
Café Kaffegal i Aarhus er en af socialøkonomiske virksomheder i Danmark, der skaber job til udsatte. Her ses cafeens stifter, Brian Sørensen, der kalder sig en social iværksætter.

Hans Christian Jacobsen/Ritzau scanpix

14. januar 2016

Brian Sørensen opdagede det først, da han kort før jul ringede til Aarhus Kommunes jobcenter. Stifteren af den frivillige forening ChangeMakers og foreningens to såkaldte socialøkonomiske virksomheder, ØKOgal og Café Kaffegal, ville fortælle jobcentret, at virksomheden havde fem nye skånejob til førtidspensionister.

Men den lokale jobkonsulent fortalte til gengæld Brian Sørensen, at hun var ved at ringe til de lokale socialøkonomiske virksomheder for at oplyse, at det fra årskiftet var slut med sådanne skånejob.

»Det var lige gået mig forbi,« som Brian Sørensen forklarer.

Med et pennestrøg havde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) nemlig sløjfet den forsøgsordning, som siden 2013 har givet socialøkonomiske virksomheder mulighed for at fravige det såkaldte rimelighedskrav.

Kravet skal sikre, at der både i private og offentlige virksomheder er et rimeligt forhold mellem antallet af ansatte uden løntilskud og antallet med. I praksis betyder det, at der kun må være én person ansat med løntilskud for hver fem ordinært ansatte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu