Læsetid: 2 min.

Thorning skal være direktør for organisation, som ofte har kritiseret Socialdemokraterne

Den tidligere statsminister bliver direktør for Save The Children – Red Barnet. Det er ellers en organisation, der flere gange har kritiseret den socialdemokratiske asylpolitik i skarpe vendinger
Den tidligere statsminister bliver direktør for Save The Children – Red Barnet. Det er ellers en organisation, der flere gange har kritiseret den socialdemokratiske asylpolitik i skarpe vendinger

Thomas Borberg/Polfoto

14. januar 2016

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal være direktør i den internationale humanitære organisation Save the Children – Red Barnet. Det bekræftede Red Barnet i aftes i en pressemeddelelse.

Men den organisation, som hun nu skal være chef for, har tidligere været meget kritiske over for den socialdemokratiske regering, som Helle Thorning-Schmidt stod i spidsen for – det gælder især på asyl-området.

I november 2014 skrev Red Barnet således følgende i et høringssvar til lovforslaget L72 om at begrænse mulighederne for familiesammenføring for flygtninge med midlertidigt asyl: »Red Barnet er dybt forundrede over ovenstående lovforslag, og vi mener, at regeringen hverken lever op til sin forpligtelse til at lade familiesammenføring ske på en human eller en hurtig måde.

Læs også: Kommentatorer: Thorning bliver bedre chef end politiker​

Med dette forslag ønsker regeringen bevidst at lade familiesammenføringen trække ud. Vi mener ikke, at det er humant at lade den resterende familie tilbage i f.eks. Syrien, der er kendetegnet af en situation, som berettiger til en opholdstilladelse,« skrev organisationen.

Stramninger i asylpolitikken

Socialdemokraterne stemmer også for det aktuelle forslag om stramninger i asylpolitikken, et lovforslag som blandt andet indebærer at der fremover vil gå mindst tre år før asylansøgere med midlertidigt ophold kan få familiesammenføring. Om dette skriver Red Barnet:

»I sin iver efter at gøre Danmark mindre attraktivt for asylansøgere og begrænse tilstrømningen af flygtninge til Danmark vil regeringen (og aftaleparterne) nu udskyde muligheden for familiesammenføring yderligere. Red Barnet mener, at forslaget krænker børns rettigheder til familieliv, og at Danmark er forpligtet til vægte hensynet til børns rettigheder og børns tarv langt højere,« skriver Red Barnet og tilføjer:

»Red Barnet mener ikke, at det er humant at lade den resterende sårbare familie tilbage i tre år, og at forslaget principielt og helt bogstaveligt kan bidrage til, at børns liv og overlevelse sættes på spil.«

Får jobbet trods kritik

Men trods Red Barnets skarpe kritik af den socialdemokratiske asylpolitik, har Helle Thorning-Schmidt altså fået jobbet som direktør i organisationen.

I en pressemeddelelse siger hun: »Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug.«

Læs også: Syv skarpe til Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt har længe været i spil til flere internationale poster. Ifølge Ritzaus oplysninger havde hun i 2014 opbakning fra flere EU-landes stats- og regeringschefer, da polske Donald Tusk i stedet blev valgt til ny EU-præsident.

I 2015 gik hun med støtte fra Venstre-regeringen åbent efter jobbet som højkommissær for FN’s flygtningeorganisation, UNHCR.

Det prestigefulde job gik i stedet til den erfarne italienske FN-diplomat Filippo Grandi.

Læs også: Chefredaktør: Thorning fik aldrig sat et politisk aftryk

Da Thorning senere blev spurgt til, hvorvidt hun også er i Folketinget ved næste folketingsvalg, lød svaret:

»Det regner jeg med. Jeg er utrolig glad for min kreds på Østerbro. Jeg møder stor opbakning, når jeg færdes rundt omkring i byen, så jeg er meget tilfreds med at være folketingskandidat,« skriver Ritzau.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Madsen

Stakkels børn...
De skal så reddes efter parolen:
Er du syg, skal det arbejdes væk, er du fattig, skal du have færre penge - så går det alt sammen.
Jeg vil aldrig støtte Red Barnet igen -aldrig!

Mikael Nielsen, Torben Skov, Per Jongberg, Karsten Aaen, Britta Hansen, Christian Johansen, Arne Lund, Wilhelm May, erik winberg, Carsten Mortensen, Kim Houmøller, Helene Kristensen, lars abildgaard, Ivan Breinholt Leth, erik mørk thomsen, Holger Madsen og curt jensen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Jeg er sikker på at de holder en flot afskedsfest for hende hos socialdemokratiet.
Med venlig hilsen
Lennart

Herman Hansen

...Endnu et uproduktiv kaffe/møde job uden ansvar og en solid løn på 2 millioner kr. plus en forfærdelig stor bunke alt-det-løse og skatte fordele.

Jens Illum, Flemming Berger, erik winberg, Tor Thrysøe, erik mørk thomsen og Anders Jensen anbefalede denne kommentar

Helle til London, Mogens til FN, Vestager til Bruxelles, Corydon til Mckinsey, Karen til landbruget, Villy til turistkontoret i Vojens - imens vi andre sidder tilbage med fuseren - alle reformerne.

Jens Illum, Karsten Aaen, Kaj Spangenberg, Arne Lund, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Aksel Gasbjerg, Bodil Waldstrøm, Janus Agerbo, Wilhelm May, erik winberg, Torben Arendal, olivier goulin, Carsten Mortensen, Kim Houmøller, Helene Kristensen, lars abildgaard, Peter Knap, Tor Thrysøe, søren ploug, erik mørk thomsen, Torben Skov, Holger Madsen og curt jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er nu svært at se, hvordan væsentlige kræfter i partiet vil kunne stå i vejen for den helt nødvendige genopretning af klassisk socialdemokratisk politik.

Peter Wulff, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Johanna Haas og Brian Jensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Lad os ønske Helle Thorning-Schmidt tillykke med forfremmelsen, og håbe hun er bedre til sit nye ønskejob i London end til at være statsminister i København.

Helene Kristensen, lars abildgaard, søren ploug og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nu slipper vi for en lang række floskelord: "danskerne", "i politik" (som blev pumpet op i afskedsinterviewet; men man er ikke "i politik", men bedriver det).

Det er da ikke ret mange måneder siden, hun sagde,, at hun ville blive i politik, fordi "jeg holder så meget af socialdemokratiet"

Janus Agerbo, erik winberg, Helene Kristensen, lars abildgaard, søren ploug, erik mørk thomsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

en organisation, der flere gange har kritiseret den socialdemokratiske asylpolitik i skarpe vendinger

Det' en smal sag for Helle. Holdninger er noget man tager på ligesom et sæt tøj, alt efter hvad jobbet kræver. Det er vel det første man lærer som levebrødspolitiker.

Johanna Haas, Helmut R., Mikkel Nielsen, lars abildgaard, Carsten Mortensen, nils hommel, Tor Thrysøe, søren ploug, erik mørk thomsen, Torben Skov og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Men bedre end at 'lobbye' for landbrug og industri.

Jeg undres dog over dette:"Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges".
Dog gerne hvis de er 6 år eller mere :o)

Olav Bo Hessellund

Dagens mest ligegyldige nyhed.
Man kan blot håbe, at børnene får lige så stor fordel af det, som hun selv gør.

erik winberg, Torben Skov, Flemming Berger og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Det er decideret mærkeligt, at man kan blive direktør for Red Barnet, når man, som artiklen påpeger, har indført en etårig knægtelse af familiesammenføringsretten - møntet på flygtninge fra Syrien. Hvordan hænger det sammen med en toppost i "Red Barnet" af alle steder?
For øjeblikket er denne nægtelse og knægtelse af familiesammenføringsretten under udvidelse til 3 år med L87, som forventes vedtaget den 26.1.
Socialdemokraterne viste vejen med hensyn til at give hånt om barnets tarv og om grundlæggende humanitære hensyn samt at udsætte børn i krigsramte lande for unødvendig fare for lemlæstelse og død. Syrien: tøndebomber, russiske bomber, zaringas, raketangreb, sultedød i belejrede byer...

erik winberg, Søren Johannesen, Karsten Aaen, Claus Sølvsteen, Arne Lund, Bodil Waldstrøm, Janus Agerbo og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Peter Tagesen, forsiden af BT. Man har set på hvad forgængeren tjente:

"Det er endnu uvist, hvor stor en gage den tidligere statsminister vil modtage i sin nye stilling, men meget tyder på, hun kan se frem til en lønforhøjelse.

Save the Children oplyser nemlig, at Janti Soeripto modtog en lønseddel på 1.740.515 kr. i 2015 - hvilket er 301.071,25 kr. mere end, hvad Helle Thorning-Schmidt modtog i grundbeløb om året som landets statsminister".

Kim Houmøller

En god dag for Danmark. Kvinden der intet politisk fornuftigt har haft at byde på forlader os. RiP

Carsten Mortensen

Hun er jo ligeså hul som hun altid været - men at Red Barnet også er det, kommer bag på mig.

Torben Skov, Flemming Berger, Per Jongberg, Bodil Waldstrøm, Olav Bo Hessellund og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Hvis man af forskellige årsager er blevet valgt til kransekagefigur og samtidig har et hjerte, der på kommando kan banke for hvad som helst, kan man, uanset evner, drive det vidt.

Torben Lindegaard

Hold da op, hvor er I negative.

Jeg vil gerne føre til protokols, at jeg var stolt over Helle Thorning, når jeg så hende på skærmen; og det er det tætteste, jeg har været på hende - ingen møder eller demonstrationer.

Hun gjorde det godt på den store scene, og jeg var stolt over, at vi endelig havde fået valgt en kvindelig statsminister.

Helle Thorning var en værdig repræsentant for Danmark.

Helle Thorning er med sin professionalisme og sit gigantiske internationale netværk er den rigtige leder af "Save the Children".
Knæk&Bræk

Helene Kristensen

Torben Lindegaard, ja hun klarer sig nøjagtig lige som alle andre skuespillere. Men er evnen til at se godt ud på en scene også ensbetydende med, at man har visioner og politiske evner. Vi kunne jo så lige så godt have valgt Sidse Babett Knudsen, Trine Dyrholm eller Sarah -Sofie Boussnina til statsminister - de er kvinder, og de ser godt ud på en scene, kan smile og græde på kommando.

Søren Johannesen, erik mørk thomsen, Flemming Berger, Karsten Aaen, Janus Agerbo og erik winberg anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

En værdig repræsentant for Danmark
Stolt over, 'at vi endelig havde fået valgt en kvindelig statsminister' - åh, gå hjem og vug din gamle mor i en teske,Torben Lindegaard.

Brandingen af repræsentanten med det gigantiske internationale netværk var top professionel, omend det tog en evighed og kostede en bondegård, før andre end die Parteigenossen tog brandet til sig som deres eget. Og emballagens design var der heller ikke noget at udsætte på, men indholdet!

Vorherre til hest i fuld galop ud over stepperne med flyvende manke og smartphone og selfie-stang i sadeltasken fra Gucci. Den bliver ikke let at råde bod på for brandingeksperterne fra liste A.

erik mørk thomsen, Flemming Berger, Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Helene Kristensen, Aksel Gasbjerg, erik winberg og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Siden Helle Thorning-Schmidt trådte ind på den store scene som formand for Socialdemokraterne, har det store spørgsmål været, hvordan vil hendes eftermæle blive?

Skylder Helle Thorning-Schmidt os svar som Johanne Schmidt Nielsen, så ofte sagde? Nej. Egentligt ikke. Ikke længere. Hendes løfte om, at skabe et samfund som er båret af tillid, har hun ikke indfriet. Dette er svar nok for mig.

Kikker man isoleret set, på hendes nye “tillids-erhverv” er dette betydeligt lettere retorisk at bestride end det hun kommer fra som formand og statsminister. Hvorfor hendes tale om, at mit hjerte banker for, er lettere at (over)holde inden for retorikkens faldlemmer.

Vil ikke ønske hende held og lykke. Er 'sgu' ej heller stolt over det er en dansker som har fået en international toppost, afgørende for at gøre et godt stykke arbejde, beror hverken på nationalitet eller køn.

Torben Lindegaard

@Helene Kristensen & Grethe Preisler

Hold da op - den får ikke for lidt.

Men jeg under altså Helle Thorning det nye job og tror på, at hun nok skal gøre det godt.

Grethe Preisler

Må enhver blive salig i sin egen tro og for sine egne surt tjente skillinger, Torben Lindegaard.
Vi går jo alle til spækhøkeren for grøden, som N.P.M. Nissen med sæveøjet klistret til nøglehullet i døren til studentens hummer på tagkammeret sukkede.

Torsten Jacobsen

Herdis Weins skriver,

Det er da ikke ret mange måneder siden, hun sagde,, at hun ville blive i politik, fordi "jeg holder så meget af socialdemokratiet"

Nu koketterer du vist? ;)

Det er ikke hvad de siger, som er det væsentlige. Det er hvad de gør. Hvis man kunne udkrystallisere denne lille sandhed og så smide den i vandforsyningen, således at både de kognitivt underfrankerede og de ideologisk forblændede kunne blive kureret for deres uheldige, selvskadende tendenser, så ville meget se anderledes ud. Mon ikke især et vist parti, som for tiden fører sig frem som både nationalstatens og de lavere klasseres frelser og beskytter, så pludselig ville finde sig i en vis kejsers sted - uden at processionen af den grund ville stoppe, naturligvis. Træerne vokser dog ikke ind i himmelen - desværre.

Og inden de kognitivt underfrankerede - eller deres venner og slægtninge - og de ideologisk forblændede nu kaster sig over mig, med beskyldninger om almindelig elitær HovskiSnovski og uberettiget nedladenhed, ja så iler jeg med at tilføje, at en sådan tiltrængt drikkevandsbåren kur mod idioti, jo sagtens kunne tænkes at have en helbredende virkning på mig selv. Jah, man kan forestille sig så meget. Måske ville jeg så vågne op en morgen, og indse at vi allerede marcherer i den helt rigtige retning - at processionen har kurs mod bedre tider.

Jeg vil ikke være negativ og undrer mig over denne "hetz", ligner det.
Dygtig med flair og viden fra den "store verden" - og kvinde - der er da mange politikere, der absolut ikke har det og som heller ikke har haft det store held i deres virke. Det er jo heller ikke altid 100% deres egen skyld.
Nuværende forsamling er da ikke noget at prale af?

Grethe Preisler

'Han har jo ikke noget på!" råbte til sidst hele folket, og det krøb i kejseren, thi han syntes, de havde ret, men han tænkte som så: "nu må jeg holde prosessionen ud". Og så holdt holdt han sig endnu stoltere, og kammerherrerne gik og bar på slæbet, som der slet ikke var.'

Det er ikke morsomt at vågne op og opdage, at man er blevet plyndret af lommetyve, mens de omfavnede en bagfra ;(

erik winberg, Søren Johannesen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jes Enevoldsen

Hvis I ikke allerede har gjort det så læs det pinlige interview på politiken.dk Politiker-leden må nå uanede højder.
Engang troede vi, at man blev politiker for at kæmpe for visse værdier/ideer. Helle Thornng, Corydon og Vestager stod for den "nødvendige" økonomiske politik. De har nu alle vist hvor lidt deres politiske engagement var værd.
Held og lykke til børnene; håber hun kommer til at gøre jer mindre skade end hun har gjort danskerne.

lars abildgaard, Kim Houmøller, Hans Larsen, H.C. (Hans Christian) Ebbe og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Om man nu har tøj på - eller ej - så skal man færdes med forsigtighed for ikke at få en kniv i ryggen.
Selv om den ikke er fysisk, så ved man aldrig hvornår. Nu har folketingets formand fået læst og påskrevet, fordi det ikke var de sande ord, hun fremsagde...
Set i lyset af fremtiden, så skal vi måske give karakterer i stedet for de gamle støvede metoder som valg bag gardiner.
Dem med de højeste skal have mere magt - men der må hverken snydes eller plagieres.

H.C. (Hans Christian) Ebbe

Red barnet skal vel til at rette ind...

Ved ikke helt hvad jeg skal tænke om den nyhed...men er heller ikke overrasket, Det er åbentbart sådan, at hvis man vil noget her i livet, så bliver man fedtet ind og til...

Torsten Jacobsen

Anne Eriksen,

Som du sikkert ved, er det ikke kun banker som er 'Too big to fail'. Det har i en vis forstand også længe været tilfældet for rigtig mange mennesker i de ledende og konkret magtudøvende lag i samfundet. Opnår man først en vis 'tyngde' i de kredse, hvilket i realiteten betyder adgang til og indlemmelse i de rette netværk, så kan man næsten ikke fejle. Bevares, man kan i ny og næ komme til at køre en virksomhed eller et politisk parti i sænk, men så er der næsten altid - hvis man har spillet sine kort rigtigt - en hånd parat, som hjælpsomt rækker en gylden faldskærm og kan anvise et nyt sted at lande.

Samtidig må jeg, som ganske almindelig borger, finde mig i tordentale fra selvsamme firmaers og politiske partiers direktionsgange. Der er ikke råd, fortæller de mig. Der er ikke plads. Der er ikke nok vækst. Du bliver nødt til, sammen med alle de andre dernede bagerst i bussen, at rykke lidt mere sammen.

Det er vores 'demokratiske' virkelighed i 2016. Så i et tilfælde som nu hvor mønsteret, ved en af de store kanoners særdeles offentlige hamskifte, udstilles så tydeligt, så synes jeg ærligt talt at du skal tilgive os afmægtige vores hånlatter. Det er blot et afløb for gennem år opbygget frustration. Hellere latter end vold og brand i gaderne, ikke sandt?

H.C. (Hans Christian) Ebbe, erik winberg, Søren Johannesen, Torben Skov, Flemming Berger, Karsten Aaen, Vibeke Rasmussen, Anne Eriksen, Helene Kristensen, Grethe Preisler og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Ansøgerfeltet må have været temmelig ringe, siden Helle Thorning får jobbet. Vel lidt i retning af, at i de blindes rige, da er den enøjede dronning.
Mon ikke husbond har brugt sine forbindelser til at få HTS anbragt i jobbet. Det begyndte efterhånden at blive temmelig pinligt, at der ikke var nogen int. organisationer, der ville have hende.

erik mørk thomsen, Kim Houmøller og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Tak for tippet, Jens Enevoldsen
Nu har jeg læst interviewet i Politiken med Helle Thorning-Schmidt i anledning af udnævnelsen. Og alt hvad jeg har at sige til det, er et gammelt børnerim, min farmor lærte mig, da hun som ulønnet kredsformand for Dansk Røde Kors på Lolland-Falster fik betroet opgaven med at organisere indsamlingen i kredsen af penge til at hjælpe de tyske flygtningebørn i Danmark i sommeren 1945: "Først mig selv og så mig selv og så min hatteæske/Så mig selv, mig selv igen og så måske min næste"

Det fik hende nu ikke til at opgive ævret, selvom hun måtte stå model til lidt af hvert i sagens anledning .Bl.a. bemaling af hendes nykalkede hvide gavl med hagekors og gloserne: 'landsforæder' og 'Naxi-svin' udført af et par forsinkede unge 'frihedskæmpere' bevæbnet med tjærespand og malerkoste.

Søren Johannesen, Flemming Berger, Karsten Aaen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Red barnet er forlængst drevet væk fra deres egentlige ophav ( græsrødderne ) og blevet en politisk kommerciel organisation, der med masser af afd. over hele verden suger penge ud af lokalbefolkningerne og ansætter folk som kun er interesseret i lønnen.

I virkeligheden burde en organistion af den karakter, styres af frivillige der kun fik dækket udgifter og ikke af mennesker som bare vil hente en høj løn og sikre sig selv status.

Det synd for en organisation som burde være tæt forbundet med sine græsrødder.

Helene Kristensen

Der var en forfatter der skrev, at alle græsrodsbevægelser starter med gode ideer og masser af vilje til at gøre det rigtige, men så snart der er gået lidt tid og græsrodsbevægelserne bliver store og succesfulde, overtager den nødvendige administration magten og bevægelsen bliver økonomisk selvbevarende - altså sikrer først bevægelsen, derefter formålet. Det optimale vil derfor være at græsrodsbevægelserne opløser sig selv når de får for stor succes - og starter forfra, hvorved idealerne overlever og den personlige griskhed udelukkes. Jeg tror han har ret.

H.C. (Hans Christian) Ebbe og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Torsten Jacobsen,
Det vil jeg give dig ret i og mon ikke de store personligheder selv er klar over det? Det synes i hvert fald ret tydeligt i forhold til de mildest talt rodede løsninger, der kommer på bordet.

Jeg ved ikke, ligefrem hånlatter - måske bare nedgøren. Og naturligvis ønsker ingen vold og brand, men er det det, vi mangler i samfundet?
Kunne det manglende fællesskab og loyaliteten mobiliseres på et bedre grundlag end at gøre nar og sammenligne?
Apropos ballade i gaderne, så er reaktionerne ret interessante set ud fra tesen om, at vi i Vesten er fuldt ligeværdige kønnene imellem - og så denne kultur, der hører hjemme sydpå, hvor kampene endnu ikke er taget...
Pludselig kommer der spøgelser - det selvforskyldte - lighederne med hudfarver og adfærd.
Mange gange også fra kvinder, som man egentlig ville forvente støtte til medsøstrene af?

Jeg for min del, ser helst mænd og kvinder lige - og så kommer vi til kritik af Helle Thorning. Den er jo ikke ny - men startede med statsministeren udseende og "løftebrud" osv.
Man kan diskutere til bevidstløshed om udøvelsen og resultatet af perioden. Corydon har jo også fået sit, og gjort sit. Men Helle T. har måske bare forsøgt i en god hensigt, men med en "husmors redskaber". Noget, hun selv har følt, var positivt.
Forsøger Hjorten gnieragtigt at tage al glæde og innovation fra folk?
Hvor mange V-folk kan siges at være en succes? Andre?
Men demokratiet længe leve.

Vibeke Rasmussen

Helle Thorning-Schmidt har ubestrideligt været en 'flot repræsentant for Danmark', når hun eksempelvist stak stængerne ud af sin ministerbil, og styrede direkte hen til de ventende repræsentanter fra pressen. Noget tv-medierne aldrig blev trætte af at vise os tilskuere. Medierepræsentanterne kaldte det alle som én(!), at hun forstod, 'at begå sig på de bonede gulve'. Hvad der aldrig – og stadig ikke – er gået op for dem er, at dér hvor hun forstod at begå sig, var på den røde løber. Det er noget ganske andet; og hvad vi véd. Vi har ingen anelse – og dog; måske netop en anelse! – om, hvordan hun begik sig, når dørene først lukkede sig bag hende og forhandlinger gik igang.

Hvorfor fik hun ikke jobbet som formand for EU, når hun nu var så flot en repræsentant? Kunne det have været fordi hun ikke formåede at overbevise samtlige andre landes regeringschefer om sine evner? Arh, men hun søgte slet ikke det job, vil nogen indvende. Jomen, hvis det er sandt, giver det jo slet ikke mening, at hun var så åbenlyst 'pissed' på Françoise Hollande, da hun, efter at han havde peget på Donald Tusk, ankom til møde i Élyséepalæet og dårligt ville hilse på ham, og da slet ikke ville stille op til det ellers obligatoriske håndtryksfoto.

Og jobbet i UNHCR? Det må have været så godt som sikkert, da både hun og den nuværende statsminister offentligt stod frem og annoncerede det. Stats- og udenrigsministeren plus deres ministerier brugte uanede ressourcer på at promovere hende, og samtidigt arrangerede de og sendte hende rundt til alverdens møder, alle vide vegne. Alt, hun selv behøvede at gøre, var at tale sin egen sag, og der fejlede hun og lykkedes åbenbart ikke med at overbevise om sine evner. Som man har hørt hende sige om sine kvalifikationer dengang som nu, hvor hun omsider har landet et job: "Jeg har været statsminister". Mente hun virkelig, at det var nok: "Hi, I'm the Danish Prime Minister"? Det var det så, nu hvor hun har forladt politik!

Men flot ser hun ud, afgjort. Og godt gift er hun. Ikke at jeg dermed vil insinuere at svigerforældrene Gladys og Neil har haft noget med 'landingen' af det nye job at gøre, slet ikke. I hvert fald kun insinuere. ;)

Torben Skov, erik mørk thomsen, Karsten Aaen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar

Forfatteren Carsten Jensen fik ret, da han skrev, at det virkede som om Helle Thorning-Schmidt ikke betragtede statsministerposten som andet og mere end en direktørpost.
Hun stillede så op til Flygtningehøj..... uden skam i livet. Og den har så heller ikke her. - Og. Respekt for sine vælgere, sin vælgerforening og sit parti er der heller ikke meget at spore af. Men naturligvis tager hun sin pension med sig. Ak.

Flemming Berger, Torben Skov og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Klokkeblomst, Klokkeblomst, lad dit hår falde ned

Køb en kam og red barnet! Helle Thorning ville gerne have gjort det selv, men havde ikke tid, før hun fik reddet sine egne fletninger ud af postkassen.

Britta Hansen

Forleden læste jeg at ud af 100 kr folk donerer ved fx de store indsamlinger, der gennemføres af de store organisationer, går 1/4-del, altså 25 kr til administration og gennemførelse af selve indsamlingen (det er i øvrigt ofte endnu værre for små organisationer, der angiveligt tit ikke engang henter deres udgifter hjem via donationerne ved indsamlingerne). Sikke et spild af ressourcer!

Nu læser jeg altså, at HTS sandsynligvis vil løbe med de første op til 2 millioner af donationerne til Red Barnet.

Jeg har hidtil været en trofast og rigtig effektiv indsamler (fx 2.400 kr på 2,5 timer og lignende resultater). Allerede da jeg læste om de høje administrationsomkostninger, kom jeg meget i tvivl.

Efter den seneste nyhed her står det fast: 2015 var sidste gang, jeg løb fødderne platte for at samle donationer til Red Barnet!

erik mørk thomsen, Flemming Berger og Torben Skov anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Vise kvinder vil åbenbart se alt i kvinde synpunkt.
Så meget, at de ikke kan fatte, at folk modstand/lede mod HTS ikke har en disse med at gøre, hun er en kvinde, men at hun som person, er en, der kun tænker på sig selv.
Ligesom LLR iøvrigt.

Erik, det kan ikke gøre det - alle mennesker tænker først på sig selv - ellers vil der egentlig være noget galt! Spørgsmålet er hvor meget, de kræver af andre i denne forbindelse - hvor meget de går på kompromis for deres egne behov.
Bortset fra forfængeligheden, tror jeg virkelig at HTS ville det bedste. det var måske bare ikke en facon, man er vant til her...
Det er ikke det samme som uærlighed og planlægning for at snyde andre bevidst.
Køn spiller for såvidt ingen rolle, undtagen hvis den godt "begravede" ligestilling alligevel popper op.
Dette har altså ikke noget at gøre med forsvar for eget køn, men med nogle lidt andre kriterier.

Torsten Jacobsen

Anne Eriksen,

Jeg kan kun tale for mit eget vedkommende, og ud fra min egen evne til at udrede min sjæls dybder.
Den (min sjæl) påstår hårdnakket, at den ikke er misogyn overhovedet, men at den blot er så træt. Åh, så forbandet træt!

erik mørk thomsen

Anne
Ja, selvfølgelig tænker man først på sig selv og sin familie, men HTS var og er, en indhold løs person, der kun gik efter magten.
For magten skyld.
Det var på tide, at Danmark fik en kvindelig statsminister, og med alle de dygtige kvinder, der har være i politik, var det synd, at det blev hende.
Til gengæld vil jeg rose den danske befolkning, idet jeg aldrig har hørt nogle påstå, der kan i selv se, det dur ikke, men kvinder på statsminister posten.
Nej, folk var godt klar over, at det var HTS, der var uegnet.

Sider